Végszó

Amennyibe ezt az üzenetet látjátok, az azt jelenti, hogy sikerült átmenetileg elhárítanunk a technikai problémákat. Rengeteg üzenetet kaptunk tőletek az utóbbi hetekben, sajnos főleg negatív hangvétellel, ezekre még utoljára reagálnék. Nézzük kérdezz-felelek formában:

 „Ahhoz képest, hogy szeptembert mondtak hogy akkor áll le, irtó rendes tőlük hogy még időt sem adnak hogy mások elmentsék a tippeket...”
Az elmúlt hetek kimaradása nem volt szándékos. Nem kapcsoltuk le idő előtt az oldalt. Többször írtuk, hogy olyan jellegű technikai problémával állunk szemben, amit időigényes lenne kijavítani és rengeteg pénzbe kerülne. Ezzel a kettővel pedig eléggé hadilábon állunk. Egyébként ha akartuk volna, lekapcsolhattuk volna bármikor az oldalt, senkinek nem tartoznánk magyarázattal. Ettől függetlenül benneteket akartunk megtisztelni azzal, hogy megpróbáljuk lehetővé tenni az anyagok lementését.

Mindenkinek arra van ideje, amire akarja!
Felnőtt, dolgozó ember ilyet nem ejt ki a száján. Aki így érzi, az marha szerencsés, irigylem is érte. Mindenki másnak ott a munka, a túlórákkal, a család, a háztartás, a számlák, stb. És igen, ha van egy kis szusszanásnyi idő, akkor barátok, pihenés, stb. Amikor eldöntöttük, hogy bezárjuk az oldalt, nem anyagi megfontolásból tettük, hanem mert nem volt rá napi több óránk a munkánk és a magánéletünk mellett. Mi nem tudtuk megoldani. Aki meg tudná, annak hajrá, bárki előtt ott a lehetőség… sok sikert kívánunk.

Hülyeség, hogy havi 12-15.000 Ft-ot fizettek, nagyon sok ingyenes szolgáltató van, át kell rakni az oldalt, azt kész!
Komolyan? Hát hogy erre mi a 7 év alatt nem gondoltunk...  Ez nem így működik. MI és leginkább ÉN tudom, milyen technikai feltételek szükségesek egy ilyen kaliberű oldal stabil működtetéséhez.  Egy ingyenes szolgáltató ezt nem tudja biztosítani. Nyilván ha tudná, nem dobnám ki én sem a pénzt az ablakon.

Van pénzetek, ott a reklám, meg a webáruház!
Aha, hogyne… Hát nem, sosem volt olyan plusz bevételünk, amit ne az oldalba forgattunk volna vissza. Ezt a bevételt is bőven ki kellett egészíteni.

„Úgy gondolom semmi sem lehetetlen, erről ennyit. Én is dolgozok tudom. Amit szeretünk ami fontos és kell aztmeg tudjuk csinálni. Mondvacsinált kifogásokat bárki tud csinálni. 30000 nem a ég. Össze tudjátok dobni. Most ezen múlna, komolyan  :D Én tényleg semmi bántás, meg semmi rossz, de most 30000 ft választ el attól, hogy lementsek néhány dolgot,meg több száz ember xD”
1. Mindenkinek üzenem, aki ilyeneket irkált, hogy megadnánk a bankszámlaszámunkat.  Jól jönne ez a  csekély kis összeg…
2. „Tényleg semmi bántás, meg semmi”, de miért is kéne nekem vagy nekünk ennyi pénzt áldozni havonta azért, hogy az ehhez hasonló hálátlan emberek lementhessenek valamit, amiért mi rengeteget dolgoztunk, amit hobbiként csináltunk? Hatalmas kavarodás él a fejekben. Évekig nyújtottunk valamit, szívből, szeretettel, de sosem alanyi jogon járt nektek!  Ez egy hobbi oldal volt, nem pedig a hivatalos oldal vagy terméktámogatás. Nem volt kötelező csinálnunk és nem kötelező évekig üzemeltetnünk.

Igazából meg se akarjátok javítani az oldalt!
Tény. Már nem fektetnék bele több energiát. Sok idő lenne, és mint írtam, ez már nem megy, már nem akarjuk a magánéletünk rovására tovább csinálni, jó ideje így működött már.  Azon voltam, hogy amit a legjobban hiányoltok, a tippeket újra elérhetővé tegyem Nektek.  Ennyi telt tőlem, tőlünk. Majd jól beállunk egy szoba négy sarkába büntiből.

Hol a fórum, a galéria, meg a többi?
Csak a legfontosabbakat kapcsoltam vissza.  Nem tovább akarom üzemeltetni az oldalt, hanem megadni Nektek az esélyt, hogy mentést készíthessetek magatoknak. Ne kérjétek, hogy ezt vagy azt kapcsoljuk még vissza, nem fogjuk.

De miért zártok be valójában?
Az előző két hírben nagyon szépen kifejtettük Nektek, fölösleges lenne sokadjára is ugyanazt leírni. Ha nem hiszitek el, azzal nem tudunk mit csinálni.

De tartsátok már meg az oldalt archívumnak! Mi van, ha később kell egy tipp? Ti miért nem csináltok mentést?
Nem tudjuk megtartani. Ezerszer leírtuk már az okát. Próbáljátok meg lementeni, amit tudtok, sajnos mást nem tudok mondani. A másik kérdést szintén rengetegszer feltettétek, már többször megválaszoltuk. Nem tudunk már erre időt szakítani. Ha tudnánk, az oldalt sem kellene bezárni. Ha a Tipp Tár simán html fájlokban lenne tárolva, akkor feltennénk Nektek. Azonban az egész SQL adatbázisban van, tehát ahhoz, hogy Ti ebből értékelhető, olvasható szöveget kapjatok, nekünk ugyanúgy egyesével kellene lementeni minden anyagot. Ha megoldható lett volna a mentés készítés egyszerűen, akkor megoldottuk volna. De látjátok ti is, hogy ez egyesével mekkora feladat, ez nekünk sajnos nem fér bele. Ezért igyekeztünk újra elérhetővé tenni az oldalt nektek.

Most már elérhetőek maradtok szeptemberig?
Nem tudjuk megígérni. Rengeteget dolgoztam azon, hogy visszakapcsoljanak minket. Szeretnénk, de innentől nem rajtunk múlik. Ha megint lekapcsolnak minket, akkor viszont már végleges lesz.

Nem válaszoltok se Facebookon se e-mailben. Miért nem törődtök már velünk?
Mert –tisztelet persze a kivételnek- az esetek 99%-ában ugyanazt kérdezitek. Amit leírtunk már tucatszor. Csak nem veszitek a fáradtságot  -most sem-, hogy visszaolvassatok. Az e-mail címünk azért él még, hogy ha valami fontos kérdés felmerülne, elérjetek, nem akarjuk a magán címeinket kiadni. De technikai és játékmenet problémákkal kapcsolatban már nem segítünk, ezt is többször írtuk. Akinek ilyen jellegű gondja van, bátran forduljon a kiemelt oldalakhoz, akikről a hír végén olvashattok.

Jó, zárjatok be. De akkor mi most hová menjünk? Van másik hasonló színvonalú oldal?
Jelenleg ekkora cikk tárral rendelkező nincsen. De ne felejtsétek el, ez nekünk is 7 évünkbe került. Kiemelt oldalakat tudunk Nektek ajánlani.

Jó, de ők nem olyanok, mint a My Sims.
Nem, tényleg nem. De nem is kell olyannak lenniük. Idővel Ti sem fogjátok azokat az oldalakat hozzánk hasonlítani. Hagyjatok időt nekik bizonyítani. Attól mert más, nem biztos, hogy rosszabb, sőt! Engem és az oldalt sem szerettek 7 évvel ezelőtt, mert rá mertem nyitni két komoly, nagy, konkurens oldalra, és hát látjátok, mi lett a vége… :) Mi tényleg sok sikert kívánunk mindenkinek!

Nem sajnáljátok, hogy bezártatok? Nem bántátok meg?
Ez két különböző dolog. Sajnálni sajnáljuk nagyon. Mind a négyen. De itt volt az idő, hogy pontot tegyünk életünknek erre a szakaszára és elindítsunk egy másikat. Aki zárt már le komolyabb dolgokat az életében, az tudja, miről beszélek. Aki még nem, majd megtapasztalja és megérti.

Összegzés: Nagyon, és tényleg nagyon hálásak vagyunk azoknak, akik támogattak és támogatnak minket. Azoknak, akik megértik a döntésünket. Vagy mondjuk, hogy az én döntésemet, mert a végszót én mondtam ki. Köszönjük azoknak is, akik nem értik, de elfogadják. Azoknak pedig, akik nem értik és nem is akarják elfogadni, csak azt mondhatom, hogy a döntésünk végleges, megváltoztathatatlan.   Más oldalakkal ellentétben záráskor megadtuk a lehetőséget Nektek, hogy elmondhassátok, amit gondoltok ezzel kapcsolatban, ti is elbúcsúzhassatok.  Máshol ez nem szokás, valószínűleg nem véletlenül. Mehet a sárdobálás nyugodtan, haragudhattok, szidhattok minket, de egy dolog tény. Az oldal a mi tulajdonunk, mi döntjük el, mi lesz vele. Az életünkkel, az időnkkel és a pénzünkkel is mi rendelkezünk. Nagyjából senkinek semmi köze hozzá. Ha nem hiszitek el az indokainkat, akkor ez van. A ti dolgotok, a tényeken ez nem változtat semmit. Csak az a mérhetetlenül önző szemlélet sajnálatos, hogy sokan azt hiszik, szemét módón megfosztjuk őket valamitől, az pedig eszükbe sem jut, hogy az elmúlt 7 évben mennyit kaptak…  Mi hálásak vagyunk az elmúlt 7 évért, működhetne ez fordítva is… Viszont én nagyon nem érzem méltónak az oldalhoz és az elmúlt 7 évhez ezt a folyamatos magyarázkodást, ezért nem is teszem többet. Se itt, se a fórumokon, se Facebookon.  Mindent leírtunk, amit ezzel kapcsolatban tudnotok kell.

Bízom benne, hogy az általunk ajánlott oldalakon megtaláljátok azt, amire szükségetek lesz a jövőben:

http://simstales.weebly.com

http://www.simsgames.hu

http://noangelbrigi.blogspot.hu

http://simsvip.com

My Sims Webáruház