Világteremtő (béta) - Híd építése a folyón

Elõször is miután elindítod a The Sims 3 Világtermtõ - Béta eszközt ki kell választanod, hogy a már készülõ világodat nyitod meg vagy egy teljesen újat. Most egy új világban mutatom meg a híd építés folyamatát. Egy  Tiniflatmap 200 térképen a maximális magasságot 200-ra állítottam be. A 200 azért fontos, hogy a vízmélysége a megfelelõ legyen.
Állítsd be úgy a kép renderelési panelt, hogy a rács látható legyen, és közelíts rá annyira, hogy a felezések is láthatóak legyenek számodra, mert arra is szükséged lesz, hogy a híd a megfelelõ méretû legyen.
Ha ez meg van akkor lépj be a 'Terep' fülnél és nyomd meg az elsõ a 'Terepfestõ eszközök' gombot. A jobbról bejövõ panelen válaszd ki a 'Maszk' fület és állítsd be a következõket:
a: Az ecsetet négyzet formájúra.
b: A méretét pedig 11-esre.
Más beállításra nem is lesz szükség. El is kezdõdhet a maszkolása a szükséges méretnek, amely pontosan annyi legyen, amennyi a képen látható. Se több se kevesebb ne legyen, mert akkor nem lesz jó.

Amint megvan a szükséges méretû maszkolás át is kapcsolhatsz az 'Alakítás' fülre.  Az ecset értékét állítsd be 2-re és a 'Módosítók' választásánál pedig a 'Völgy - Meredek' nevet jelöld ki. Most pedig kezd el a képen látható módon alakítani a terepet. Fontos, hogy addig alakítsd a terepet a maszkolás élén amíg az teljesen függõleges nem lesz.

Amint ez az oldal elkészült lehet a másik oldalt is alakítani. Látni fogod, hogy a szélességnél az a fél kocka elkezd lefelé menni de ne aggódj, mert ez így pontosan jó lesz.

Amint elkészült mind a két maszkolási oldal, állítsd az ecsetet 8-ra és mélyítsd tetszés szerint ki a folyónak megfelelõ területet.

Amely a mélyítés után a képen látható módon fog kinézni.

Amint megfelelõ formára alakítottad a folyódat, rá is lehet helyezni az úttestet az elõzõleg maszkolt részre. Figyelj arra, hogy elég hosszan túlnyúljon a folyó szélességén az útszakasz.

Ha már kiépítetted az úthálózatot a városodban, akkor most a hídon átmenõ úttal kapcsold azt össze is. Ez azért fontos,  mert a csatlakoztatással az úttest a hídon rögzítve lesz és nem mozdul el. A rögzítés megtörténhet egy útkeresztezõdéshez csatoláshoz, de magához az úttest le nem zárt szakaszához is lehet csatolni azt.

Ahhoz, hogy bármilyen objektumot be tudj helyezni a világodba a világhoz hozzá kell adni egy réteget. Mégpedig úgy, hogy a bal oldalon van az úgynevezett 'Világ Réteg' fül ezt nyisd meg és kattints rá a 'Világ Réteg' nevû szövegre a jobb egér gombbal, majd kattints rá a 'Réteg hozzáadása' menüpontra. Ezzel hozzáadtál máris a világodhoz egy új réteget. Most már a programban szereplõ bármelyik objektum hozzáadható a világodhoz.

Az objektum hozzáadáshoz kattints a 'Metaadatok' fülre, majd pedig a 'Környezet' menüpontra.

A megjelenõ szép hosszú listából válaszd ki a 'Híd - beton, kivilágítással' nevû objektumot egy dupla kattintással.

A megjelenõ híd objektumokat (ide kettõ kell!) mozgathatod vízszintesen körbe a megfelelõ gomb aktiválásával, valamint jobbra - balra illetve felfelé és lefelé is, Így állítsd be a helyére pontosan majd a hidakat.

A vízszintes körbeforgatás

A függõleges és az oldal irányú mozgatás

A hidak bent vannak már a világban, most már csak a helyükre kell igazítani õket. Elõzõleg már a rács megjelenítést nyugodtan ki is kapcsolhatod.

A hidak beállítása után szinte már majdnem kész a híd. Ügyelj arra az igazítás közben, hogy az úttest a hídon is látszódjon.

Most már csak egy dolog van hátra. Mégpedig a víz szintjének beállítása a folyón. Ez pedig úgy megy, hogy megnyomod a 'Tengerszint beállítása' gombot a menüsorban. És az egérrel valahova a vízpartra kattintasz. Ha lejjebb vagy feljebb akarod állítani a folyón a víz magasságát akkor ezt az elõbb leírt két mûveletet kell csak mindig megismételned.

Ha beállítottad a szintet megfelelõen, akkor máris megnézheted, hogy a híd megfelelõ e a világodban.

Most már van összeköttetés a két part között. Minden sim folyamatosan közlekedhet az otthona és a belváros között vagy a város bármelyik részére is ellátogathat a hidat használva.


A tippet készítette: Xilasims

My Sims Webáruház