Vérfarkasok

A Természetfeletti kiegészítővel számos új lénnyel játszhatunk, köztük a vérfarkasokkal.

Vérfarkassá válni háromféle módszerrel lehet:

  • A családkészítőben vérfarkast hozol létre.
  • Összebarátkozol egy vérfarkassal és megkéred, hogy változtasson át.
  • Ha van alkímiában jártasságod, akkor készíthetsz Palackozott farkasfajzat átok elixírt, de ezt az Alkímia boltban (Arisztid Elixírárudája) meg is vásárolhatod, az ára 2039 simoleon. Azonban az áruda készlete mindig változó, ha nem kapsz éppen olyan elixírt, amit keresel, érdemes sűrűn visszanézned.

Az új lényhez természetesen jár új életcél is, mégpedig a "Falkavezér" rang elérése, amihez két feladatot kell végrehajtani:

  • változtass át 5 simet vérfarkassá
  • és találj 40 ezer simoleon értékben tárgyakat, miközben a falkával vadászol.

A vérfarkasoknak két formája létezik, a normál sim alak és a vérfarkas alak. A vérfarkasok csak vérfarkas formában tudnak a fajukra jellemző cselekedeteket végrehajtani. Ehhez annyit kell tenned, hogy rákattintasz a simre, majd a megjelenő lehetőségek közül válaszd a "Vérfarkas - Alakuljon át vérfarkassá" opciót, ezután simed megkezdi az átalakulást:

Sims 3

Sims 3

Vérfarkasod ebben a formában képes vadászni, vonyítani a holdra, bútorokat karmolászni.

A kezdő vérfarkasok, akik még nem tudják úgy uralni állatias ösztöneiket és haragjukat, óhatatlanul átváltoznak akkor is, ha nagyon dühösek, ha sok negatív hangulatjelzőjük van. De természetesen a Teliholdnak egyetlenegy vérfarkas sem tud ellenállni.

Visszaváltozni a simre kattintva lehet, akkor elérhető a "Változzon emberi formába" opció.

A vérfarkas lét

A vérfarkasok nagyszerű gyűjtögetők tudnak lenni, számos ritkaságot össze tudnak vadászni, az életük ötven százalékkal hosszabb a normál simeknél és vicces interakciókra képesek más simekkel.

Képesek bútorokat karmolászni, azokat tönkre is tehetik - és még viccesnek is találják, emellett vérfarkas alakban eléggé "sajátos" módon étkeznek és természetesen állati ösztöneik miatt időnként megkívánják a nyers élelmet.

Társas lények, imádnak falkában vadászni és nagyon szeretnek vérfarkas formában lenni.

Szeretnek vonyítani a holdra, - az opció csak éjszaka érhető el:

Sims 3

Az alábbi képen azokat a szociális interakciókat láthatjátok, amelyek vérfarkasként elérhetőek:

Sims 3

Vérfarkasra kattintva pedig a következő interakciókra is lehetőség nyílik:

Sims 3

Az apportírozzon opció igazán mókás, a vérfarkas eldob egy botot, a másik fut utána, visszahozza és ezért simogatást kap a buksijára:

Sims 3

Emellett még a verekedést is tudják gyakorolni egymással.

Vérfarkas formában a sims eléggé antiszociális módon étkezik, társaságban jobb nem engedni, még elvenné más simek étvágyát:

Sims 3

A vérfarkasok emberi alakban is képesek nyers húst enni, nemcsak vérfarkasként. Például képesek az eszköztárban lévő halra kattintva elfogyasztani azt.

Már a gyerek vérfarkasok is kívánják időnként a nyers húst.

Apportírozásnál bot helyett a boszorkányok varázspalcáját is használni tudják.

A vérfarkasok tudnak fogócskázni a tündérekkel, ekkor a tündér átváltozhat pici fénynyalábbá és a vérfarkas megpróbálja elkapni.

A vérfarkas nem tud vadászni állatokra, de képes rájuk morogni.

 

Vérfarkas jártasság

A vérfarkas jártasság rejtett jártasság, időnként azonban simed értesítést kap arról, hogy a jártassága fejlődött, illetve új opciók érhetőek el vérfarkasként.

A jártasságuk vérfarkasként elérhető tevékenységgel fejlődik, például vadászat, holdra vonyítás, verekedés gyakorlása.

Mihelyt eléred az első szintet, az alábbi üzenetet kapod:

Sims 3

A harmadik szintet elérve már képes arra, hogy másokat vérfarkassá változtasson egy harapással:

Sims 3

A 6. szintet elérve a vérfarkas eldöntheti, hogy mire szeretne vadászni, választhatja külön a fémeket, a rovarokat és a drágaköveket:

Sims 3

Sims 3

A 8. szintet elérve a vérfarkas jobban tudja kontrollálni az átalakulást, már nem változik át mérgében.

A 10. szintet elérve pedig a következő üzenetet kapod:

Sims 3

Vadászat

A vérfarkas képes egyedül is vadászni, de sokkal eredményesebb a vadászat, ha falkát alapít. Ehhez az szükséges, hogy találkozzon egy másik vérfarkas simmel és rá kattintva lehetőségére nyílik arra, hogy megkérje arra: alapítsanak falkát:

Sims 3

A falka teljesen úgy működik, mint bármely más csoport alakítása a játékban.

A vadászathoz annyit kell tenned, hogy rákattintasz a talajra és kiválasztod a Vadásszon egyedül vagy a Vadásszon falkában lehetőséget.

Sims 3

A vadászat során a vérfarkasok érceket, drágaköveket és rovarokat találnak, ami szép pénzt hozhat a konyhára, valamint nagyon hasznos ha valaki emellett az alkímia jártasságát fejleszti.

A kiegészítővel érkezett egy új tárgy, mégpedig a Kővágó2000 készülék, ami 975 simoleonért vehető meg vásárlás módban. Ezzel a géppel lehetőség nyílik arra, hogy a sim ne postán adja fel a drágaköveket csiszoltatni, hanem saját maga is meg tudja otthon oldani, ugyanazok a csiszolási módok érhetőek el, mint postára adás esetén. A vérfarkas simek jelentős összegre tudnak szert tenni a csiszolt drágakövek eladásával. (Ha simed életcélja a falkavezérség, akkor jó tudni, hogy az eladott drágakövek értéke nem növeli a vadászat bevételét, csak a családi kasszát.)

Vadászni bárhol lehet, akár a sim kertjében, akár közösségi területen.

A vérfarkas harapás

Ha vérfarkasod eléri a 3. szintet, lehetősége nyílik arra, hogy más simeket is vérfarkassá változtasson. Ehhez nem muszáj a barátjának lennie a kiválasztott simnek, akár vadidegeneket is megharaphat - a tini kortól kezdve.

Ilyenkor kattints rá a kiszemelt prédára és válaszd az "Adja át az átkot harapással" lehetőséget.

Sims 3

A vérfarkas azonban nem mindig ér célt, előfordul, hogy a kiszemelt áldozat megvédi magát és jól rákoppint a vérfarkas orrára pl. egy újsággal, de ne add fel, próbálkozz tovább vagy tegyél próbát más simmel.

Ha sikerült a harapás, nem látsz azonnal változást, azonban két nap múlva a megharapott sim már átalakul, az ismerőseid között nyomon követheted. Mihelyt a sim már képes átváltozni, a képe körül barna keretet láthatsz, ez a játékban a vérfarkasok színe. Ha már több fős falkát vagy képes alakítani, érdemes őket áthívni a telkedre vagy bárhová, ahol falkát alapíthattok és együtt vadászhattok.

Vérfarkas gyerekek

A játékból természetesen nem maradhatnak ki a gyerekek sem. Ha az egyik leendő szülő vérfarkas, a másik pedig nem, úgy ötven százalék az esélye a vérfarkas bébinek. Ha mindkét szülő vérfarkas, úgy a gyerekük is vérfarkasnak születik.

Első teendő természetesen a gyereknemzés, ami nem érhető el, ha mindkét szülő vérfarkas alakban van, ekkor csak etyepetyére van lehetőség. Ha az apa vérfarkas alakban van, az anya pedig nem, úgy már elérhető a gyereknemzés, de nagyobb esélye van annak, hogy összejön a bébi, ha mindkét szülő sim alakban van.

Ha az anya vérfarkas, úgy a terhessége alatt nem tud átváltozni vérfarkassá és egyéb vérfarkas képességeit sem használhatja, hiszen vigyáznia kell a benne növekedő életre.

Ha a baba vérfarkasnak születik, az azonnal látható az ismerősöknél a képén, az ő kerete is barna szinű lesz.

A csecsemők természetesen még nem mutatják jelét a bennük rejlő vadállatnak, tipegő korban rájuk kattintva már elérhető a "Gyakorolja a vadászatot" opció, valamint már tudnak a holdra vonyítani is.

Sims 3

Gyerekkorukban már át tudnak változni, valamint gyakorolni is tudják a vadászatot:

Sims 3

Sims 3

Tinédzser korukra szinte már teljes értékű vérfarkasok, át tudnak alakulni és képesek önálló vadászatra is.

Hangulatjelzők

Néhány gyakoribb hangulatjelző a vérfarkas léttel kapcsolatban.

Ha simed átváltozik, az pozitív hangulattal jár:

Sims 3

Néha - még a vérfarkas lét elején előfordul, hogy 1-2 sim nagyon megijed az átváltozástól vagy ha átváltozást lát, az is előfordulhat, hogy elájul a látványtól vagy az átélt sokktól:

Sims 3

Teliholdkor minden vérfarkas átváltozik - és az alábbi hangulatjelzőt kapja:

Sims 3

Miután visszaváltoznak, a következő hangulatjelet kapják:

Sims 3

Falkavezér jutalom

Jutalompontokért vérfarkas simed megveheti a "Falkavezér" jutalmat 20 ezer pontért, aminek a segítségével elérhetővé válik a "Rémisztő üvöltés" lehetőség a vérfarkas simre kattintva.

Sims 3

Amikor a vérfarkas sim rémisztő üvöltést ad ki, a körülötte lévő simek megkapják a "Vakrémület" hangulatjelzőt egy órára.

Kigyógyulni a vérfarkasságból

Ha egy simed nagyon jó barátságba keveredik egy vérfarkassal vagy legyen akár a párja, megkérhető arra a vérfarkast, hogy adja fel vérfarkas képességeit. Ehhez annyit kell tennie, hogy rákattint a vérfarkasra és a "Barátság..." menüben kiválasztja a "Kérje meg, hogy adja fel vérfarkas képességeit" lehetőséget.

7. szintű alkímia tudással előállítható az "Exra erős gyógyelixír", amivel bármilyen természetfeletti lényt emberré lehet változtatni. Ha nem rendelkezel alkímia tudással, egy kis szerencsével megveheted az Elixírárudában is.

A tippet készítette: Ruby

My Sims Webáruház