Unikornis

Sims 3

Az unikornis a Házi kedvenc kiegészítő teremtménye, egy különlegesen ritka állat. Általában éjszaka lelhetünk rájuk, este 8 óra után, a szomszédság tavai, vízesései környékén. Megjelenése egyedi, különleges képességekkel rendelkezik és jóval tovább él rokonainál, a lovaknál.

Könnyen felismerhetőek szarvukról, ami időnként csillámokat szór, fényesebb a szőrük, futáskor fényes port húznak maguk után. Természetesen lehetnek hím-, illetve nőneműek is. A hímneműeknek kecskeszakálluk van, a farkuk pedig bozontosabb. Leggyakrabban fekete, illetve fehér színben bukkannak fel.

Az egyszarvúak különleges fehér színű szükséglet kezelőfelületet kapnak:

Sims 3

Galopp- és díjugrató jártasságuk alapból a maximum 10-es szinten van, így kiváló versenylovak. És a lovasaik hátsóját sem dörzsölik ki, ha sokáig ülnek rajta.

Ha nyugodtan állnak, szénát esznek, vizet isznak, megjelenik egy szivárvány jelenik meg a fejüknél, amely mintha a szarvukból indulna ki:

Sims 3

Patájukkal időnként növényeket sarjasztanak a földből, ez jelzi különlegesen szoros kapcsulatukat a természettel.

Sims 3

A leggyorsabb állat idáig a Sims 3 történelmében, szívesen hagyja, hogy családtag lovagoljon a hátán:

Sims 3

Az egyszarvút nem lehet eladni a lovassport központban, sem ott pároztatni vagy tenyészménként felajánlani.

Időnként előfordul az is, hogy különböző terményeket kaparnak elő a földből, miközben a lábukkal kaparják a földet.

Egy életcél is tartozik eme különleges teremtményhez:

Sims 3

Barátkozás az unikornissal és befogadás

Ahhoz, hogy befogadjunk egy unikornist, először össze kell vele barátkoznunk, ehhez pedig a legfontosabb, hogy rá kell találnunk. Unikornis minden szomszédságban található, azonban nagyon ritkán jelenik meg (tapasztalatok alapján Bridgeport-ban bukkan fel a legritkábban). Este 8 és hajnali 5 között bukkannak fel vízesések, tavak közelében vagy horgászhelyek közelében. Egy szomszédságban egyszerre csak egy unikornis kószál szabadon. A legegyszerűbben a térképnézet segítségével találhatjuk meg. Mihelyt felbukkan az unikornis a szomszédságban, fehér, csillogó köd jelzi a tartózkodási helyét, ami térképnézetben látható:

Sims 3

Közelebbről:

Sims 3

Ha megtaláltad, össze kell vele barátkoznod, erre több lehetőséged van, amit az unikornisra kattintva érhetsz el. Pl. simogatás, jutalomfalatkák, engedheted, hogy megszaglássza simed kezét:

Sims 3

Az unikornis hajnali öt felé mindig eltűnik a szomszédságból:

Sims 3

Sims 3

sims 3

Mivel a legjobb barátokká kell válnotok, mielőtt megkérdezed, csatlakozna-e a háztartáshoz, ezért valószínű, hogy egy éjszaka nem elég, hanem több éjjel kell találkoznotok. Azonban nem elég, hogy a legjobb barátok vagytok, visszautasíthatja a kérésedet azzal, hogy először bizonyítsd be, hogy a föld minden teremtményének a barátja vagy.

Sims 3

Ehhez az szükséges, hogy legalább háromféle élőlénnyel (kutya, macska, ló, ember) is "örökké legjobb barát"-nak kell lennie. Illetve az sem árt, ha a háztartásodban van 2 kisebb háziállat (például madár, rágcsáló, gyík).

Ha mindez megvan, az unikornis elfogadja az ajánlatot és a család tagjává, irányíthatóvá válik. Ezzel teljesül a "Tündérmesék valóra váltója" életcél is.

Miután csatlakozott a családhoz, újabb vadon élő unikornis generálódik, amit már kis szerencsével másnap megtalálhatsz és őt is megkérheted, hogy csatlakozzon a családhoz, ugyanis több egyszarvú is élhet egy háztartásban.

Ahogy más simeket, úgy az unikornist is hozzáadhatod az aktív háztartáshoz a testingcheatsenabled true kód használatával. Miután beírtad a kódot, kattints az unikornisra a shift lenyomva tartása mellett és kattints a "kiválasztott sim háztartáshoz csatolása" lehetőségre. Azonban a csalás használatakor vedd figyelembe, hogy ebben az esetben nem teljesül az unikornis örökbefogadásával kapcsolatos életcél.


Mágikus képességek

Az unikornisoknak mágikus energiájuk van, ami képességeik használatához szükséges. Minden képességhasználat energiába kerül és ha nem kapnak elegendő időt arra, hogy feltöltődjenek, negatív hangulatjelzőt kapnak.

A maximum mágikus energiájuk 60 mágikus pont és 6 simórába telik, mire újra teljesen feltöltődik. Amikor az unikornis energiája 30 mágikus pont alá csökken, semleges hangulatjelzőt kap:

Sims 3

Amikor teljesen lemerül a mágikus energiája, negatív hangulatjelzőt kap addig, amíg fel nem töltődik a varázsereje:

Sims 3

Az unikornisok szarva és szeme világít, amikor a képességeiket használják, mégpedig különböző színekben:

  • Tüzes narancs, vörös- amikor tüzet gyújt
  • Kék - Amikor eloltja a tüzet vagy amikor teleportál
  • Zöld - ha megáldja a növényeket
  • Fehér - ha megáldja az állatvilágot (állatok és simek esetén is)
  • Sárga - ha elátkozza a növényvilágot
  • Mályva - Gyógyítás esetén

Képességek:

A képességek használatához a talajra, termést hozó növényre, állatra vagy simre kell kattintani.

Teleportálás: A talajra kattintva az unikornis képes a kiválasztott helyre teleportálni. Ha épp egy sim ül az unikornis hátán, ugyanúgy képes a teleportálásra. A teleportálás 5 mágikus pontot von le.

Sims 3

Tűzgyújtás: A földre kattintva elérhető a tűzgyújtás opció. Az unikornisok nem tudják felgyújtani közvetlenül a simeket vagy az állatokat, de bármely közösségi vagy lakóterületen képesek tüzet okozni. 15 mágikus pontba kerül azonban ez az akció.

Sims 3

Tűzoltás: Ha rákattintasz egy égő tűzre az unikornissal, felhőt fakaszt a tűz felett és eloltja azt. A tűzoltás nem kerül mágikus energiába.

Sims 3

Állatvilág megáldása: Az unikornis képes megáldani bármely simet vagy állatot. Az áldáshoz mindenképp szükséges a jó kapcsolat a kiválasztott simmel vagy állattal. Akit megáld az unikornis, az 8 órán keresztül pozitív hangulatjelzőt kap és ez idő alatt szikrák szállnak a megáldott sim körül. Az áldás 30 mágikus energiába kerül.

Sims 3

Sims 3

Sims 2

Állatvilág megátkozása: Ahhoz, hogy meg tudjon átkozni egy állatot vagy egy simet negatív kapcsolatban kell lenniük. Akit elátkoz egy unikornis, az negatív hangulatjelzőt kap 8 órára. Az átok 30 mágikus energiát emészt fel. Az átok ideje alatt a megátkozott állatot vagy simet fekete szikrák veszik körül.

Sims 3

Sims 3

Állatvilág meggyógyítása: az unikornis képes arra, hogy ezzel a lehetőséggel levegye az átkot a simről, akinek így eltűnik a negatív hangulatjelzője. A gyógyítással képesek a bolhás állatokat is megszabadítani az élősködőktől.

Sims 3

Növényvilág megáldása: a kiválasztott palánta egy szintet nő azonnal. Az áldást egészen addig lehet folytatni, amíg a növény szüretelhetővé nem válik. A növényvilág megáldása 20 mágikus energiába kerül. Az áldással a már elpusztult növényeket, köztük a Halálvirágot is képesek újjáéleszteni.

Sims 3

Növényvilág elátkozása: A kiválasztott palánta kiszárad és elpusztul. 10 mágikus energiába kerül.

Sims 3

Unikornisok, miután megáldották egymást:

Sims 3

Unikornis genetika

Az unikornisok képesek ellenkező nemű lóval párosodni, azonban ekkor az unikorniscsikó születésének esélye 50%. Az utódnemzéshez mindenképp szükséges egy lóbox:

Sims 3

Amikor a nőstény unikornis állapotos lesz, nem lehet felnyergelni vagy lovagolni rajta. Emellett + 20 hangulatmódosítót kap a terhesség idejére:

Sims 3

Két unikornis csikója egyértelműen unikornis lesz. A kis unikornisok még nem rendelkeznek mágikus erővel, azonban futáskor ők is szikrákat hagynak maguk után. Az unikornis csikók még nem olyan gyorsak, mint a felnőttek, de még így is gyorsabbak a lovaknál.

Sims 3

Sims 3

Halál

Bár az unikornisok nagyon hosszú életűek, egyszer annak is vége lesz. Halálukkor láthatatlanná válnak. Amikor a Kaszás eljön értük - hasonlóan a lovakhoz - őket is meglovagolja, azonban mivel láthatatlanok, csak annyit látni, hogy a Kaszás felröppen a levegőbe, ahogy a hátukra pattan:

Sims 3

A sírkövük is jellegzetes:

Sims 3

Az unikornis bármikor visszatérhet a vadonba, ehhez nem kell mást tenned, mint az unikornisra kattintva kiválasztani a "Visszatérés a vadonba" lehetőséget:

Sims 3

A tippet Ruby készítette, kiegészítette Mazsola és Kósa Márk.

My Sims Webáruház