Tipegők gondozása

A tipegők rengeteg törődést és odafigyelést igényelnek. Magukat még nem tudják ellátni, így a szüleikre hárul ez a feladat. A simek életüknek ebben a szakaszában tanulnak meg olyan fontos dolgokat, mint például a beszéd.

Ahogy a felnőtt simeknek, nekik is vannak szükségleteik: Éhség, Higiénia, Ürítés, Energia, Társaság és Szórakozás.

Éhség: Ahhoz, hogy meg tudjuk őket etetni, nem szükséges feltétlenül etetőszék, de jó, ha van. Simjeink etethetik őket a padlón, vagy az etetőszékben és adhatnak nekik tányérból simán enni, vagy cumisüvegből is kaphatnak, de már egy előre elkészített ételt is turmixolva oda lehet nekik adni.

Higiénia: Ez a szükséglet pillanatok alatt lemegy, ha a csöppségek nem érik el idejében a bilit. Ilyenkor a "Cseréljen pelust" opcióval tehetjük őket tisztába, de akkor is így kell cselekednünk, ha nincs tele a pelenka.
A képen peluscserét látunk, így néz ki.

Ürítés: Nagy szükségünk lesz először is egy bilire. Ha az apróság még nem szobatiszta, akkor a felnőtt simmel kattintsunk a bilire és válasszuk ki a "bilire szoktatás" opciót. Ha már bilire szoktak, akkor a tipegővel kell rákattintanunk és a "Használja a biliszéket" opciót válasszuk. A bilit minden használat után ki kell üríteni valamelyik felnőtt simnek, mert nagyon büdös és "Elhanyagolt környezet" jelzőt kapnak a simek. 

Energia: A kicsiknek sok-sok pihenésre van szükségük és ahhoz, hogy aludni tudjanak, kell vennünk egy babaágyat. Majd a felnőtt simmel kattintsunk a babaágyra és a "Tegye be XY tipegőt a babaágyba" opciót. Ilyenkor, ha elég fáradtak, maguktól elalszanak.

Társaság: Ez a szükséglet nagyon hamar lemegy, ilyenkor a felnőtt sim vegye fel és válasszuk a "Bújjon oda" opciót.

Szórakozás: Minden tipegőnek szüksége van játékra. Vannak képességfejlesztő játékok is, ami például a logikát fejleszti, de vannak játékládák, amelyben rengeteg apró kacat van, amivel szívesen eljátszanak a csöppségek. De akár az anyuka is játszhat a gyerkőccel, csak válasszuk ki a "Dobja a levegőbe" vagy a "Csiklandozza meg" opciót.

Mint már említettem, a tipegők ebben a korban a tanulják meg a legfontosabb dolgokat, ezek a következők: bilire szokni, járni, beszélni tanulás. Ha ezeket szeretnénk megtanítani velük, csak kattintsunk rá felnőtt simünkkel és válasszuk a "Tanítsa meg járni" vagy a "Tanítsa meg beszélni opciót", szobatisztaság esetén pedig a bilire kell kattintani és a "Szoktassa bilire..." opciót kell választani. Ha már megtanítottuk beszélni, cseveghetünk vele, ha járni is tud, akkor nem négykézláb fog menni, hanem rendesen, két lábon és ha szobatiszta, akkor egyedül használja a bilit, a szülei már nem tudják erre utasítani.

Bár a tipegők még túl fiatalok a jártasságok elsajátításához, tény, hogy megfelelő alapokkal sokra vihetik. Képességfejlesztő játékok használatával könnyedén elérhetjük a jártasságok fejlődését.  

Lehet még nekik felolvasni is, de csak gyerekkönyveket, melyeket a boltban lehet megvenni.

Továbbá érdemes megetetni, tisztába tenni őket, mielőtt betennénk a babaágyba, hogy aludjanak, mert nagyon gyorsan megéheznek, társaságra vágynak, stb.

A tippet Merci készítette

My Sims Webáruház