Terhesség

Mivel a Sims játékok kis emberkék életének irányításáról szólnak, ezért nem árt kis emberkéinkkel újabb kis emberkéket gyártani, hogy bebiztosítsuk a jövő generációját.

Ahhoz, hogy a sim teherbeessen az ágyon fekve a másikra kattintva a "próbáljanak gyereket nemzeni" opciót kell választani. Természetesen nem biztos, hogy ez azonnal sikerül is. Ha az akció eredményes, utána csilingelő dallamot fogunk hallani.  Gyereket csak fiatal felnőtt, vagy felnőtt nő várhat, fiatal felnőtt, felnőtt vagy idős férfitól, és csak heteroszexuális kapcsolatból.

Nem jön elő a Gyereknemzés gomb, ha a simünk már terhes, ha közel van az öregkorhoz,  vagy ha már a maximális 8 sim él a telken.

A terhesség 3 napig tart, csalással növelhető, vagy rövidíthető az idő.
A terhes sim szükségletei nagyobb mértékben csökkennek, még akkor is, ha még nem látható a terhessége.
Az első nap a kismamának lehetnek reggeli rosszullétei, ilyenkor a wc-hez rohan és kidobja a taccsot. Ez nem mindig van így, az én simemnek például semmi baja sem volt, csak a feje felett megjelent néhányszor a kérdőjeles-cumis gondolatbuborék..  

A gyereknemzéstől számított egy nap elteltével a Simnek megnő a pocakja és az öltözéke terhesruhára vált. Kap 4 nap szülési szabadságot a munkahelyén, és megjelenik nála a Várandós hangulatjelző.

A Sims3-ban a terhes nők hasa már nem kétszer növekszik, mint a Sims2-ben, hanem a 3 nap alatt folyamatosan egyre nagyobb lesz. A kismama kívánóssá is válik, gyakran jelenik meg a vágyai között különböző ételek elfogyasztása.

Új interakciók jelennek meg. A kispapa és más simek beszélni tudnak a pocakhoz, megsimogatni, és meghallgatni a kisbaba mocorgását. Pocaksimogatást az anya is tud kérni, valamint a leendő szülők bejelenthetik a terhességet más Simeknek.

A terhesség alatt egyéb személyes vágyak is előjöhetnek. Nálam például az apa fiút, az anya lányt szeretne.

A jól felkészült szülők elolvassák a "Gólyamese", vagy a "Ha jön a baba" című könyveket, amit a könyvárusnál lehet megvásárolni 200, illetve 300 simoleonért.

A terhesség vége felé a kismama egyre nehezebben bírja a pocakját, ekkor fájós hát hangulatjelzőt kap.

Az utolsó nap egyszercsak a terhes Simre ugrik a kép és megkezdődik a szülés. Jönnek a fájások, amitől a telken található többi Sim bepánikol. :) És a változatosság kedvéért a Simünk újabb hangulatjelzőt kap.


Megjelenik egy kis ablak, és eldönthetjük, hogy otthon, vagy a kórházban szeretnénk a baba világra jöttét. Otthon szülés esetén a sim megfordul és elővarázsolódik a baba, csak úgy, mint a Sims 2-ben.

Ha a kórházban szülést választjuk, a sim taxiba ül és a kórházba megy, az apa pedig kis idő elteltével követi. Látni nem fogunk semmit, de halljuk, ahogy a baba megszületik. Végül elnevezhetjük a porontyot és kiválaszthatunk neki 2 személyiségjegyet.

A baba születése után a szülők pozitív hangulatjelzőt kapnak

A Sims 3-ban lehetőség van ikrek és hármas ikrek születésére is. Ez történhet teljesen véletlenül, de növeli az esélyét a Termékenységi kezelés életcéljutalom.
A babák nemét is befolyásolhatjuk: ha simünk sok almát eszik kisfia, ha sok dinnyét, kislánya lesz.

 

Kiegészítések:

Ha egy sim terhes, akkor a kórházban kivizsgáltathatja magát, ezáltal törődik magával és a gyerekével, szóval valószínű lehetőséget kapunk a baba személyiségjegyeinek kiválasztására. "Kérjen orvosi tanácsot" Terhes nővel rákattintottam a kórházra, bement, majd egy kis idő után ki is jött. Utána már csak a 200 simoleont vonta le, nem jelent már meg ablak.

Ha a háztartásban él egy orvos sim, akkor a terhes nőre kattintva meg tudja állapítani a baba nemét.

Ha a nő nem érzi jól magát a terhesség ideje alatt, vagyis van egy pár negatív hangulatjelzője is, akkor csak 1 személyiségjegyet választhatunk a babának, a másikat találomra kapja. Ha csak "közömbösen" érezte jól magát, akkor mind a két jegyet találomra kapja. Ha viszont teljesen rossz volt a terhességi időszak, akkor a baba két negatív személyiségjegyet kap.

Ha egy-két nappal azelőtt lesz várandós simed, mielőtt életszakaszt váltana, akkor addig nem vált életszakaszt míg meg nem születik a gyermek.

A tippet Nana készítette, kiegészítést küldött Halász Boglárka, HyGirl, Cicus, Michuki és Kuklin Marika.

My Sims Webáruház