Tavasz

Tavasz

Az Évszakok kiegészítővel megjelenésével simeink is megismerhetik az időjárást, átélhetik a nyári forróságot, a téli hideget, a napsütéses tavaszt és a színekben gazdag évszakot, az őszt.

Mindegyik évszakban másfajta szabadtéri tevékenységeket végezhetnek, különböző - az aktuális évszakra jellemző - fesztiválokon vehetnek részt. Az alábbi tipp a tavasszal kapcsolatos újdonságokat mutatja be.

Időjárás

A tavasz elhozza simed otthonaiba a melegebb időjárást, a frissítő záporokat, a szomszédság fáiba és virágaiba visszatér az élet. A tavasz általában meleg évszak, pont kellemes a hőmérséklet, nincs se túl meleg, se túl hideg. Mivel az eső rengeteget esik, célszerű, ha a simek eszköztárában mindig van esernyő, amit vásárlás módban a Szabadban - Szabadtéri tevékenységek fül alatt találsz meg. Ahogy a valóságban, úgy a játékban is nagyon sokszor jár az esőzés villámlással. A villámok belecsaphatnak simedbe is. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a simet könnyebben éri villámcsapás, ha esernyő van nála, mintha az esernyő vonzaná a villámokat. Ha egy simbe belecsap a villám, nagyon ritkán, de előfordulhat, hogy belehal a villámcsapásba. Ha nagyon villámlik odakinn, célszerű simedet otthon tartani, vagy menedéket keresni, elbújni az eső elől. Ha simed nem használ esernyőt, a tapasztalatok azt mutatják, hogy kisebb a villámcsapás esélye, ha pedig elázik, nagyobb baja nem lesz, mint 2 órára -5 hangulatjelzőt kap.

Az időjárás-előrejelzést a tévére, az újságra vagy a számítógépre kattintva nézheted meg:

Vadvirágok

Tavasszal vadvirágok jelennek meg a szomszédságban, hasonlóan a fémekhez, drágakövekhez, bogarakhoz. Bárhol találhatsz vadvirágot, amire ha rákattintasz, simed megnézheti vagy akár be is gyűjtheti. A leszedett vadvirágok egy kis vázában az eszköztárba kerülnek, ahonnan el is adhatok őket. A vadvirágok okozhatnak allergiát is, ami miatt simed 2 napra -10 hangulatjelzőt kap. Ha már kialakult az allergia, gyógyíthatóvá válik egy oltással, ami a kórházra kattintva érhető el. Az allergia elleni oltás ára 200 simoleon.

A vadvirágok listája:

Vadvirág Gyakoriság Ára (simoleon)
Szászszorszép gyakori 5
Lenvirág gyakori 10
Ernyős gyapjúkeserűfű gyakori 15
Borzas kúpvirág nem túl gyakori 40
Azálea nem túl gyakori 75
Törökszegfű ritka 200
Kokárdavirág ritka 400
Pillangóvirág jellegzetes 600

Tavaszi fesztivál

Természetesen ez az évszak sem múlthat el fesztivál nélkül. A tavasz központjában a szerelem áll. A fesztivál a Valentin nap és a Húsvét keveréke. A tavaszi ünnep az Ámor-nap, ami leginkább az évszak utolsó szombatján kerül megrendezésre. Ezen a napon a simeknek nem kell sem dolgozniuk, sem iskolába menniük, így teljes mértékben átadhatják magukat a kikapcsolódásnak és/vagy a szerelem keresésének. Simed lassúzhat szíve választottjával, szerelmes levelet küldhet neki. Szerelmes levél nemcsak tavasszal küldhető, hanem bármikor, viszont Ámor-nap környékén a simek szerelmesebb hangulatban vannak és lelkesebben küldözgetik a levélkéket egymásnak. Néhány új tevékenység érhető el a simeknek a tavaszi fesztiválon, a legtöbbjükért fesztiváljegyek járnak, amit ebben az esetben is a rágcsabárban válthat be értékes tárgyakra.

Az Ámor-nap előtt pár nappal simed értesítést kap arról, hogy nemsokára vár rá az ünnepnap, valamint hogy hamarosan itt a tavaszi fesztivál:

 

Mihelyt megkapod az üzenetet, szomszédságkeresőben már megis találhatod a fesztivál helyszínét. Természetesen ez a fesztivál is a város legnagyobb parkjában kerül megrendezésre, illetve a játék készítői több parkot is készítettek, amelyek illenek a választott szomszédságodhoz. Ezeket városszerkesztő módban találhatod meg és helyezheted el.

Ámor-napra nemcsak hogy szabadnapot kapnak a simek, de egész napra +10 hangulatjelzővel is boldogabbak lehetnek:

 

Rágcsabár

Ahogy a többi fesztiválon is - a rágcsabárban nemcsak ételeket, italokat vásárolhatsz, hanem itt válthatod be a fesztiváljegyeidet is.

Az alábbi ételek, italok vásárolhatóak meg:

Étel, ital Ára (simoleon)
Fagyistölcsér 8
Fokhagymás hasábburgonya 8
Frigónyuszis jégkrém 8
Gyümölcspuncs 5
Hagymakarikák 8
Hamburger 10
Hasábburgonya 8
Hotdog 10
Kávé 5
Limonádé 5
Mentakrémes pite 8
Nachos 10
Pillecukor nyuszi 5
Sült csirkeszárnyak 10
Tofu dog 10
Üdítő 5

Az összegyűjtött nyereményjegyeidet az alábbi tárgyakra válthatod be:

Tárgyak Ára (fesztiváljegy)
Esőeltérítő (vízálló modell) 10
Vízi heverde a Felfúj-6-Oh-tól 10
Patkóhajító pálya 25
Döngicsélő dongó dedjáték 25
Románcdetektor 50
Arcfestő fülke 50
Focikapu 50
Kapafogú Filko 500

Románcdetektor

A románcdetektorra kattintva kiválaszthatod, hogy simed egyedül próbálja-e ki a gépet vagy pedig egy másik, a telken tartózkodó simmel. Általában 1-3 fesztiváljegyet ad a negatív, pozitív vagy semleges hangulatjelző mellé. Emellett a simek még vagy +5 vagy -5 hangulatjelzőt kapnak "Kihűlt ágyék" vagy "Izzó ágyék" hangulattal. Általában pozitív lesz a hangulatjelző, ha a két sim már szerelmes egymásba.

Puszifülke

A puszifülke használata 5 simoleonba kerül, +30 hangulatmódosítót ad 8 órára. Simed akár dolgozhat is a puszifülkében, csókonként 5-15 simeoleont keresve. A puszifülke használatával nem kap simed fesztiváljegyeket.

 

Tojásvadászat

Húsvéti tojásra a fesztiválparkban lehet vadászni azokban a napokban, amikor a park a tavaszi fesztivál helyszíneként üzemel. Célszerű reggel kimenni a parkba, ugyanis általában 10-20 tojás van összesen a parkban, délután már nem biztos, hogy találsz. Ahhoz, hogy tojásra vadásszon simed, csak annyit kell tenned, hogy rákattintasz egy látható tojásra, vagy pedig a talajra és kiválasztod a "Keressen tojásokat" opciót. Amíg simed a tojásokat gyűjti, előfordulhat, hogy fesztiváljegyet is talál.

Bálkirály és bálkirálynő választás

Ha simed táncol a tavaszi fesztiválon, esélyt kap arra, hogy elnyerje a bálkirályi vagy bálkirálynői címet. A parkban a táncparketten lehetőség van szólótáncra, táncolhatnak együtt is a simek, valamint új lehetőség is érkezett az Évszakokkal, ez pedig a lassúzás.

Táncolni bármikor lehet a tavaszi fesztivál ideje alatt, minél többet táncolsz, annál nagyobb az esélye, hogy simed elnyeri a címet. Ha elnyeri a bálkirályi, illetve bálkirálynői címet, erről Ámor-napon kap értesítést. A jutalma a 250 fesztiváljegy mellett, egy medál, amit postán kap meg.

 

Patkóhajítás

A simek patkóhajításban is versenyezhetnek a fesztiválon. Nem tartozik hozzá rejtett képesség, a simek nem igazán tudnak fejlődni benne. A patkóhajítás nyertese 25 fesztiváljeggyel lehet gazdagabb, a vesztes pedig vigaszdíjként 5 fesztiváljegyet kap.

 

 A tippet és a képeket Ruby készítette.

My Sims Webáruház