Sztárság

A Leszáll az Éjben lehetőséged van arra, hogy simed sztárrá váljon. A sztárrá válás útja rögös és kihívásokkal teli, de ha simed arra vágyik, hogy mindenki felismerje az utcán, autogrammokat kérjenek tőle, bejusson a legexkluzívabb klubokba VIP részlegébe (anélkül, hogy össze kelljen ismerkednie a kidobóval, majd lefizetnie őt), ajándékokat kapjon és mindenhol rajongással vegyék körül, bizony megéri a befektetett munkát és elérheti a hőn áhított ötcsillagos sztárságot.
Mindenképp megkönnyíti a sztárrá válást, ha simed sztárnak született és barátságos, valamint karizmatikus megkönnyítve a gyorsabb csillagszerzést és a könnyű barátkozást. Említésre méltó még, hogy a sztársághoz kapcsolódik egy új életcél, mégpedig a Gazdagok és Szépek élete.
De hogy hogyan is induljon neki az útnak? Az alábbiakban megtudhatod.

Sztár szintek:

  1. Nagyravágyó csillagocska
  2. Helyi nevezetesség
  3. B-listás sztárocska
  4. Fontos személyiség
  5. Szupersztár

A hírnévnapló:

A hírnévnaplót a legegyszerűbben és a leggyorsabban az L betű lenyomásával hívhatod elő. Itt követheted nyomon simed előrehaladását a sztáréletben. Megnézheted, hol tart a következő szint eléréséig, mennyi hírességet ismer, mennyi ajándékot és kedvezményt kapott idáig.

sims3_tipp_sztar_3.jpg

A sztárrá válás kezdetei:

Ahhoz, hogy legalább egy csillagot elérjen, össze kell barátkoznia egy sztárral. Szóval a legjobb, ha kimozdulsz otthonról és elindulsz körbenézni a városodban. Nappal bármerre összefuthatsz egy sztárral, ha leszobrozol egy parkban, üzlet előtt és türelmesen vársz. Éjszaka klubokban, krimókban, bárokban találkozhatsz velük - mindenesetre csillag nélkül ne próbálj előkelő klubokba bejutni, mert úgysem engednek be. Nagy erény a türelem, várnod kell, amíg egy sztár felbukkan.  
Ha meglátsz egy sztárt, akit arról ismerhetsz fel, hogy a neve felett arany csillagokat látsz, először is mutatkozz be neki (amíg még nincs egy csillagod sem, elsősorban egycsillagos sztárokkal próbálj meg ismerkedni, a magasabb rangúak szóra sem méltatnak).

sims3_tipp_sztar_0.jpg

Egy sztár azonban nem áll a simeddel csak úgy szóba, le kell, hogy nyűgözd őt.  Amíg nem ismersz több hírességet, addig három lehetőséged van erre:
- Beszélgetés a munkáról
- Beszélgetés a jártasságokró
- Beszélgetés a vagyonról
Nem kell, hogy ezek a témák érdekeljék a simedet, felváltva érdemes próbálkozni mindegyikkel.  Általában 3-4 lenyűgözési kísérlet elég ahhoz, hogy elég mély benyomást tegyél egy egycsillagos sztárra és az hajlandó legyen megismerkedni veled. ( Amikor már a későbbiekben több hírességet ismersz, a nagyobb rangú sztárokat könnyedén lenyűgözheted, ha azzal hencegsz, hogy ismersz más nagyobb rangú, 4-5 csillagos sztárokat. Minél magasabb a bedobott név rangja, annál könnyebben nyűgözöd le a kiszemelt hírességet.)

sims3_tipp_sztar_1.jpg

sims3_tipp_sztar_4.jpg

Ha a tulajdonságaid megkönnyítik az előrelépést a sztárság felé, akkor ennyi már elég is ahhoz, hogy megszerezd az első csillagod.

sims3_tipp_sztar_2.jpg

Hogyan válhatsz ötcsillagos sztárrá:

Ahhoz, hogy a csillagaid számát megnöveld, tapasztalatpontokra van szükséged. Az egyik út ehhez, hogy minél több hírességgel barátkozol össze és élsz a lehetőségekkel, amiket hírességként kapsz.  Gyorsabb eredményeket érhetsz el, ha az életre szóló jutalompontjaid beváltásával megszerzed az Opportunista jutalmat.  Ahogy egyre magasabb szintre lépsz, érdemes nálad mindig több csillaggal rendelkező hírességek társaságát keresned.  Ha sikerül barátságot kötnöd egy ötcsillagos sztárral, az jelentősen megnöveli hírnévpontjaid számát.
Amennyiben sztárod a filmes karriert választotta, kapásból megismerkedhet több sztárral, hiszen a munkatársai is alacsonyabb rangú sztárok, a főnök pedig mindig 5 csillagos. Érdemes megfontolni egy romantikus kapcsolatot a főnökkel, ez gyorsan előre viszi  az utadat.  Ha esetleg sikerül hozzá is menned, az csak hab a tortán.
Ha rendelkezel az Álomállások kiegészítővel, akkor érdemes olyan állásokat választani, ahol sok emberrel tudsz találkozni munka közben, ilyenek a Divattervező és a Belsőépítész szakma.
Ha simed szeret bulizni - és miért ne szeretne, ha minden vágya az, hogy híres ötcsillagos sztár legyen - érdemes gyakran bulit tartania, minél több híresség társaságában. Vigyázz arra, hogy a bulik mindig jól sikerüljenek, gondoskodj a vendégek szórakoztatásáról, így a siker nem maradhat el.  Itt segítségedre lehet a Legendás házigazda vagy háziasszony életre szóló jutalom.
A Leszáll az Éj két új jártassága: a mixerkedés és a bandaalakítás is segíthet növelni simed rangját.  Mindkét jártassággal le tudod nyűgözni a hírességeket, persze ha elég tehetséges vagy mindkettőben.  A Bulibomba koktél jelentősen megnöveli a társaság hangulatát.
Sztárként különböző lehetőségek is akadnak, amelyeket érdemes kihasználni és végrehajtani. A lehetőségek elég változóak, például szórakoztass egy beteg gyereket, ismerkedj meg és barátkozz össze egy másik hírességgel, jelenj meg egy könyvdedikáláson. A jutalmad elsősorban hírnévpont, de másodlagos jutalmak is előfordulnak.


Gyerekek a sztárcsaládban:

Ha egy sztárnak gyereke születik, úgy a gyerek, mihelyt tinivé válik, automatikusan csillagot kap.  A szülők sztárságától függ, hogy a tini hány csillaggal indul. Például, ha az egyik szülő  négycsillagos sztár, a másik pedig ötcsillagos, közös gyerekük, mihelyt tini lesz, három csillaggal kezd.

A sztárrá válás előnyei és hátrányai:

Simed szeret autogrammot kérni a hírességektől és ugyanakkor örül neki, ha elég híres ahhoz, hogy tőle kérjenek. Autogramm kérése: csak kattints rá a sztárra, akitől autogrammot szeretnél és válaszd az autogramm kérése opciót:

sim3_tipp_szatr_autogramm.jpg

Ha megpillantasz egy hírességet a hangulatod +10 ponttal emelkedik:

sims3_tipp_sztar_hangulat_1.jpg

A lesifotósok mindenhol ott vannak, lefotózzák a sztárokat, legyen szó akármilyen jó vagy kényelmetlen helyzetről: (3 csillag alatt nem valószínű, hogy egy lesifotós felfigyel rád)

sims3_tipp_sztar_rivaldafeny.jpg

sims3_tipp_sztar_rivaldafeny.jpg

Viszont a sajtónak van rossz oldala is, ha simed valamilyen cikis helyzetbe keveredik az egyből bejárja az egész sajtót. (Például: nyilvános helyen bepisil, nyilvános helyen etye-petyézik, férj nélkül szül gyereket.) A megszégyenülés - 20 hangulatpontot von le a sim hangulatából kerek 3 napra. Valamint nemcsak a hangulatát rontja, a város lakói kigúnyolják, ellenségesen tekintenek rá, előfordulhat, hogy egy bárban nem szolgálják ki. A sim legszívesebben a föld alá bújna erre az időszakra:

sims3_tipp_sztar_megszegyenules.jpg

A Megszégyenülést többféleképpen orvosolhatjuk, hacsak nem akarjuk, hogy a simünk még  három napig szenvedjen:

1. A városházán becsületsértési pert indíthatunk szép kis összegért, amely általában függ az elkövetett viselkedés súlyától:

sims3_tipp_sztar_becsuletsertesi_per.jpg

A per  1-3 simóra alatt lezajlik és simünk hangulata ismét helyrekerül.

2. Az újságíró központra kattintva simünk átháríthatja másra a botrányt. Ebben az esetben kiválaszthatod a sztár ismerőseid közül, hogy kire akarod kenni az általad elkövetett dolgot:

sims3_tipp_sztar_ujsagiro.jpg

3. Borsos áron, 3000 simeoleonnal megvesztegetheted a lesifotóst is, hogy elkenjék az esetet.

Mindhárom esetben mindenféle következmény nélkül - kivéve a pénztárcád laposodása - helyreáll a hangulatod és a megszégyenülés minden káros hatása - kivéve néhány városlakó ellenszenvét, amit beszélgetéssel helyre lehet hozni.
Ha van már három csillagod, nyilvános helyeken egyre nagyobb a valószínűsége annak, hogy felismernek, ez szintén feldobja  a hangulatodat:

sims3_tipp_sztar_felismertek.jpg

Ha eléred a négycsillagos sztárságot, kapsz egy fekete limuzint, amivel közlekedhetsz.
Ötcsillagos sztárként kevesebbet kell fizetned minden üzletben, bárban. (Ez nem vonatkozik az építési módban és a vásárlási módban kapható tárgyakra):

sims3_tipp_sztar_bar.jpg

Milyen ajándékokat kaphatsz sztárként (az ajándékok a családi eszköztárba kerülnek):

Az ajándékok lehetnek kicsit értéktelenebbek és drágák is. Többek között:


Zsiráfcsalád  (kép) Értéke: 80 simoleon
XS 4258p Laptop a Landgraab Iparvállalattól Értéke: 4000 simoleon
Pikkelykukkolda digitális fali kijelző Értéke:  3000 simoleon
Békesség Pezsgőfürdő Értéke:  12.000 Simoleon
Függőleges folyók szökőkút Értéke:  2.700 simoleon

Viki további kiegészítése a listához:

Csillagászati játszótér teleszkóp: 600 simoleon
Dromedárium: 1200 simoleon
Grillálom: 1200 simoleon
Cad Nouveau: 2100 simoleon
Állhatatos állvány: 1650 simoleon

A tippet készítette: Ruby
Kiegészítés: Viki

My Sims Webáruház