Simek szerkesztése

Családkészítő - Simek szerkesztése

Íme a The Sims 3 Családkészítő szobája. Egy bal felső és egy bal alsó irányítópanel látunk a képernyőn, valamint az alakításra váró simet. Ebben a cikkben a bal felső panellel ismerkedünk meg. A legalsó gombja egy sim ikon dobókockával. Ha lenyomod, egy véletlenszerű sim jelenik meg a forgótányéron.

A legfelső gomb az Alapok. Ezen a panelen beállíthatjuk a sim életkorát és nemét, nevet adhatunk neki. Az alkatára két csúszka is vonatkozik, a felsővel a testalkatot állíthatjuk be (sovány - kövér), az alsóval pedig az edzettségi állapotát (edzetlen - edzett).

Ezen a panelen állíthatjuk be a bőrszínt is. Hatféle alapszínből választhatunk, amit aztán egy csúszka segítségével tovább árnyalhatunk.

A felső panel következő lapja a sim Hajával foglalkozik. A képen pirossal bekarikázott ikonok a fejfedő nélküli hajakat mutatják. Kiválaszthatjuk a nekünk tetsző fazont.

A mellette lévő kalapos ikonra kattintva a kiegészítős frizurákat nézhetjük meg.

A családkészítőben lehetőségünk van arra, hogy az öltözékeknek megfelelően többféle frizurát válasszunk. Ha a panelünkön a lakat-ikon zárt állásban van, a kiválasztott frizurát fogja szimünk minden öltözékhez viselni. A lakat nyitott állásánál minden öltözékhez más frizurát választhatsz.

Vessünk egy pillantást a hajszínekre. Nyolc féle van, de ez nekünk még nem elég. Használjuk ki a lehetőségeket, a kis ecset ikonra kattintva módosíthatunk simünk hajszínén.

A hajszín palettán láthatjuk, hogy a hajszínt négy ponton tudjuk változtatni. A legfelső, jelenleg sötétbarna színű a hajtő, a domináns alapszín a barna, fehér melírcsikok vannak benne és a hajvégek (hajgyökér) pedig sárga. Ha kijelöljük kattintással a haj ezen részeit, akkor a Színpalettán (pirossal bekeretezett) állíthatjuk a színt.

Ha még egyedibb hajat szeretnénk, használjuk a Színpaletta helyett a Színkereket. (ábrán piros keretben). A színkerék segítségével az alapszínt lilára változtattam, majd a csúszka segíségével halványítottam.

Ha megtetszett valamelyik színkombináció (hajtő, hajgyökér, melír és alap) akkor elmenthetjük ezt, mint egyedi összeállítást, a panel bal alsó sarkában lévő Színsablon mentése ikonra kattintva.

Ezentúl a hajszínek között megjelenik egyedi színösszeállításunk, egy kattintással elérhetjük. A panel bal alsó sarkában a megfelelő ikonokkal az egyedi színeket törölhetjük, de be is csomagolhatjuk. A panel jobb felső sarkában elérhetővé válik a virág ikon, ez szűrőként működik, rákattintva csak az egyedi tartalmakat láthatjuk a panelen.

A Haj paletta másik lapja a Szemöldök és szempilla formájával és színével foglalkozik. Az ecset ikonra kattintva a szemöldök színét is egyedivé tehetjük. Az alsó csúszka segítségével a szempillák hosszát állíthatjuk be.

Következő palettánk a FEJ. A fej palettán állítható az arc, a fül, a szemek, az orr, a száj, a bőrjellemzők és a smink. A lapokon belül használhatjuk az alap katalógust, (ikonképe négy fehér négyzet) ahol előre legyártott formákból választhatunk. A szemek panelen fogom bemutatni a lehetőségeket. Kiválasztottunk egy alap formát.

Nézzük most a színeket. Nyolc alapszín áll rendelkezésünkre, de ha egyedi színeket szeretnénk, nincs más dolgunk, mint a már ismert ecset ikonra kattintva egyedi színeket létrehozni. A szem színének megalkotásához szintén választhatjuk a Színpalettát és a Színkereket (képen). A megfelelő színt a pipával fogadjuk el.

A szín kiválasztása után továbbléphetünk a Haladó fokozatra (ikonképe nagyító) Haladó fokozatban minden arc-részlet tovább finomítható, alakítható, ha az ábrán a jelzett pontokra kattinttunk, majd az alant megjelenő csúszkákat használjuk.

Szem haladó formázása:

Arc és fülek haladó formázása:

Orr haladó formázása:

Száj haladó formázása:

A Fej panelen elérhető bőrjellemzők a következő lehetőségünk. Ezen a lapon választhatunk kétféle szépségpöttyöt és szeplőmintát. Akár mind a négyet egyszerre feltehetjük.

A Smink lapon tervezhetjük meg simünk Szemhéjfestékét, Szemkontúrját, Arcpírjét, Rúzsát és Színpadi sminkjét, arcfestékét.

Minden smink egyedivé tehető, csak használjuk az ecset ikonra kattintva az egyedi színek szerkesztése palettát. Használhatjuk a már megismert Színpalettát vagy színkereket. (A képen a hölgy színpadi csillagmaszkját színeztem át.)

A beállított smink-variácókat is elmenthetjük egyediként, a paletta bal alsó sarkában lévő mappa ikonra kattintva.

A bal felső panel következő lépése a ruházat beállítása. A ruházat lehet Hétköznapi, Elegáns, Hálóruha, Sportos és Fürdőruha. (Függőleges piros téglalap) A kategóriákon belül választhatunk hozzájuk felső és alsóruházatot, teljes öltözetet, cipőt és kiegészítőket. (Vízszintes piros téglalap a képen). A ruházatokat nem kell részleteznem, érdekességként annyit, hogy a kiegészítő az lehet szemüveg, kesztyű, gyűrű, karkötő és zokni.

Ruháinkat egyedivé tehetjük a Stílus létrehozása eszköz segítségével, melynek festőpaletta az ikonja. A Stílus létrehozásáról egy külön tippben lesz részletesebben szó.

A következő lap, amiről beszélnünk kell, a személyiségek panelja. A tippben fotózott sim tini, ezért neki négy személyiségjegyet választhatunk. A játék automatikusan kioszt neki négyet. Ha a dobókocka ikonra kattintunk, véletlenszerűen elpörögnek a jellemvonások.

A jellemvonásokat azonban magad is megválaszthatod, csak kattints a három pötty ikonra. A jelenlegi jellemvonásokhoz a nyílak segítségével adhatsz újakat, vagy veheted el a régieket. A jellemvonásokat kategóriákba sorolták, ez segíthet a böngészésben, de a fekvő nyolcas jel lapra kattintva láthatod egyszerre az összeset.

A jellemvonásokat a pipa jellel fogadhatod el.

Ezen a lapon állíthatod be simed kedvenceit is. (Szív ikon) Kedvenc étel, zene és szín. A dobókockával megint igénybeveheted a véletlenszerű sorsolást.

Simed hangját is beállíthatod ezen a panelen. Három alaptónus közül választhatsz, melyeket a csúszkák segítségével tovább finomíthatsz.

A tippet Mazsola készítette

Kapcsolódó cimkék:

Családkészítő

Stílus létrehozása

 

My Sims Webáruház