SimBot

A SimBot az Állomállások kiegészítő lemez egyik újdonsága. A robot hasonlít a Sims 2 servo robotjához, de sokkal interaktívabb. Lényegében ugyanúgy irányíthatod, mint bármely más családtagot.
Hogyan juthatsz SimBothoz?
Az egyik - egyben legidőigényesebb megoldás - ha simed felhasználói jártasságát a 10. szintre fejleszted. Ezután rövid időn belül - általában 1-2 nap - kapsz egy rejtélyes telefonhívást a Tudományos labortól:

Palládiumot bármelyik világban találhatsz, csak keresgélned és gyűjtögetned kell városszerte. Miután leszállítottad a palládiumrögöt, azonnal kapod a következő feladatot:

Ahhoz, hogy életgyümölcsöt tudjál gondozni a kertedben, először is el kell érned a kertészeti jártasság legalább 7. szintjét és meg kell találnod a városodban a magot (az életgyümölcs ismeretlen, különleges mag). Sunset Valleyben a Nyárdombi források mellett lévő telkek közelében találhatsz rá a leggyorsabban. Időigényes feladat a 10 életgyümölcs összegyűjtése, mivel az életgyümölcs bokor átlag 2-3 naponta terem 1-3 gyümölcsöt. Ha megvan a szükséges darabszám, máris szállíthatod a laborba. Majd rögtön megkapod a következő feladatot:

Ez a legnehezebb része a feladatsornak. Ahhoz, hogy szív alakú metszést tudjál kérni az ékszerésztől, előbb meg kell találnod a városodban fellelhető drágakövekből 10 fajtát. A rózsaszín gyémánt nagyon ritka drágakő. Sokat segíthet, ha beváltod a jutalompontjaidat Gyűjteményrendezőre (40.000 pont), ennek segítségével sokkal könnyebben megtalálhatod a drágaköveket. Előfordulhat, sőt biztos, hogy nem találod meg elsőre, a lelőhelyeket akár több tucatszor is be kell járnod. Tapasztalatok alapján nagyobb valószínűséggel találsz rózsaszín gyémántot  a saját udvarodban, ha az Áska használatával lyukakat ásol. (Ha végképp nem megy, vagy belefáradtál a rózsaszín gyémánt keresésébe, a modthesims-en találsz hozzá hacketTreasureBox néven.) Ha megtaláltad a rózsaszín gyémántot, kattints rá az eszköztáradban és válaszd a szív alakú metszést. Az ékszerész a következő nap megküldi a csiszolt gyémántot, amelyet a postaládádból vehetsz ki és viheted is a laborba, ahol megkapod az utolsó - egyben legkönnyebb - feladatot:

A jó feltaláló eszköztárában mindig akad limlom, úgyhogy ez a feladat gyorsan megy. Mihelyt leszállítottad a limlomot, haza is mehetsz és nekiállhatsz a rejtélyes találmány elkészítésének a munkapadra kattintva:

A simbot elkészítése elég sokáig tart, de megéri. Mihelyt kész a simbot, eldöntheted, hogy megtartod vagy szabadon engeded:A másik módszer jóval egyszerűbb, ha beváltod összegyűlt pontjaidat "A legjobb barátom" jutalomra, 40000 pontért a tiéd lehet a SimBot. A megvásárolható SimBot azonban nem olyan szép ezüstszínű és fényes, mint a készíthető, hanem tompább, barnább a színe és kicsit rozsdás.

A SimBot
A simbot nagyon sokban hasonlít a simekhez. Ugyanúgy irányítható, ugyanolyan interakciók állnak rendelkezésre. A simbotnak is 5 tulajdonsággal készül el, ebből négy véletlenszerű, az ötödik pedig mindenképp a víziszonyos.   A simbotnak is vannak szükségletei:

A simbotok nem ételt, hanem limlomot esznek. A limlomot nemcsak begyűjthetik, hanem bármilyen tárgyra kattintva rendelkezésükre áll a "Zúzza össze" opció, amivel a tárgyakat összetörik és a fennmaradó limlomokat megehetik, vagy eltehetik az eszköztárba. Az eszköztárban lévő limlomra kattintva szintén képesek enni.
A beszélgetések során van  néhány a simektől eltérő beszélgetési téma, ami a rendelkezésükre áll:

A simbotok nemcsak, hogy nem szeretik a vizet, hanem ha vízzel érintkeznek - zuhanyoznak, fürödnek  vagy a kerti locsolóval játszanak - a víz rövidre zárja az áramköreiket és a simbotok elromlanak. A simed képes arra, hogy megjavítsa kedvencét. Az elromlott botra kattintva a következő lehetőségek érhetőek el:

Tehát hívhat szerelőt, vagy ha elég magas az ezermesteri  képessége, meg is javíthatja saját maga.
A Programozza át funkció segítségével pedig megváltoztathatóak a SimBot jellemvonásai.
A SimBot is képes bármilyen jártasságot elsajátítani - születésekor alapból rendelkezik ezermesteri és feltalálói jártassággal. Ugyanúgy van életcélja, mint bármelyik másik simnek.
A SimBot ugyanakkor nem vált életszakaszt, az élete jóval hosszabb a simnél. A SimBot is el tudja fogyasztani az életgyümölcsöt és az ambróziát, az életét ugyanúgy meghosszabbítja, mint bármely más simét, és ha meghal, ugyanúgy sírkövet kap és szellem lehet belőle.

Ambidani megfigyelése:

A SimBotok különleges kapcsolatot ápolnak a háztartás egyéb elektromos készülékeivel: szót érthetnek velük. A SimBotok gyakran társalognak a kisgépekkel, és ez a Társaság szükségletüket is kielégíti.

P.Master megfigyelése:

Míg a simnek Zzz-van a fejüknél alvásnál, a robotoknál bináris számok.

A tippet készítette: Ruby
Kiegészítés: Ambidani, P.master

My Sims Webáruház