Romantikus kapcsolatok

Szeretnéd, ha simed végre megállapodna? A következő tipp ebben nyújt segítséget.
A gyors párkapcsolat kialakulását segítő tulajdonságok:

  • barátságos
  • reménytelenül romantikus
  • flörtölő

A párkapcsolat kialakulását hátráltató, illetve lelassító tulajdonságok:

  • elkötelezettségi problémák
  • magányos farkas

A Sims3-ban, akárcsak az életben időt és rengeteg türelmet igényel egy párkapcsolat kialakítása és csak lépésről lépésre lehet haladni. A játékban nem szabad kapkodni, türelmetlenkedni, mert egy rossz lépés visszavetheti a kapcsolatmutatót, aminek feljavítása ismét sok időt vesz igénybe.  A rendelkezésedre álló romantikus és barátságos interakciókat érdemes váltogatni, ha egy-egy interakciót egy találka alatt sokszor használsz, azt a kiszemelt unalmasnak találhatja.
Vágjunk is a közepébe, hogyan hódítsuk meg a kiszemelt simet:
Először is nem árt, ha összebarátkozunk vele, még mielőtt romantikus érzelmeinket kimutatnánk. Sokkal kisebb az esély a visszautasításra, ha már baráti kapcsolat van a két sim között, a romantikus interakciók kezdetben még igen szűkösen állnak rendelkezésünkre: (A Kérdezze meg a csillagjegyét opció csak akkor áll rendelkezésedre, ha rendelkezel a  "Leszáll az éj" kiegészítővel.)Használd a rendelkezésedre álló romantikus és barátságos interakciókat, amíg a kiválasztott sim rendkívül csábítónak nem talál, ekkor lehetőséged nyílik arra, hogy kifejezd iránta a vonzalmadat:Kattins a "Vallja be vonzalmát" opcióra, és ha szerencséd van - és miért is ne lenne? - simed érzelmei viszonzásra találnak és a kiválasztott sim reménybeli társad lesz. Ezt az arcképe alatti ikon egy szívecskével jelzi:

Amennyiben tovább folytatod a  rendelkezésre álló romantikus opciókat és már reménybeli társak vagytok, legközelebb, amikor a kiválasztott sim tökéletesen ellenállhatatlannak talál, lehetőséged nyílik arra, hogy megkérd, járjatok együtt:Ha a választott sim igent mond, kapcsolatotok a "szerető" címkét kapja:

Milyen jó is, ha valakinek tartós kapcsolata van, de persze ez sem elég, vigyük hát a következő szintre a  kapcsolatot, ami nem más, mint a nagy eldöntendő kérdés feltevése. Ha sűrűn találkoznak a simek és sok interakciót használsz, nem lesz nehéz, hogy a kiválasztott sim ismét tökéletesen ellenállhatatlannak találjon. Ekkor lehetőséged nyílik a nagy kérdésre:Hát nem aranyosak? (modern világ, a lány sim kéri meg a fiú kezét):Ha a kiválasztott sim "Igen"-t mond, attól kezdve jegyesek lesznek, amit a leendő házastárs profilképe alatt is külön jel mutat:

Ha megvan neked a "Nemzedékek" kiegészítő, eljegyzés után lehetősége nyílik a simnek - hogy nemétől függően -lánybúcsút vagy legénybúcsút tartson. Használják is ki az utolsó alkalmat, hogy függetlenként még egy jót bulizzanak a barátaikkal.
Miután simeid eljegyezték egymást, bármikor összeházasodhatnak. Erre kétféle lehetőségük van, az egyik a "Tartsanak titkos esküvőt" opció. Ha ezt választod, a simek mindenféle hercehurca, vendégek, dínom-dánom nélkül összeházasodnak  és összeköltöznek. Ettől kezdve egy család lesznek.

Ha pedig szereted a bulikat, lehetőséged van lakodalmat rendezni. A telefonodon válaszd a Buli rendezése - Lakodalom funkciót, hívd meg a barátaidat. Öltözz ki csinosan, ne felejts büféasztalt, esküvői tortát, esküvői boltívet venni és már kezdődhet is életed legnagyobb bulija:

Simeid kimondják a boldogító igent, gyűrűt cserélnek, és máris férj és feleség lesznek, közös háztartásba költöznek. És ettől fogva boldogan élnek, míg meg nem halnak... (vagy el nem válnak).


Évszakok

Az Évszakok kiegészítő számos új romantikus lehetőséget biztosít a simek számára, főleg, ha nagyon elfoglalt életet élnek.

A legfontosabb és ennek minden sim-játékos örülhet, hogy ezentúl a városban tudni fogod, ha simed olyan sim közelében tartózkodik, akivel könnyen alakulhat ki romantikus kapcsolata és akivel vonzónak találják egymást. Ha egy helységben tartózkodik simed egy számára vonzó simmel, érdemes lecsapni a lehetőségre:

 

Szerelmeslevelek

A szerelmeslevél küldése szintén új lehetőség a játékban és már tini kortól elérhető. A szerelmeslevél írása nagyszerű lehetőség a simek számára, hogy elárulják más simeknek, hogy éreznek irántuk. Levélíráshoz kattints simed otthonának postaládájára és válaszd a "Küldjön szerelmeslevelet...", majd pedig válaszd ki a kiszemelt simet.

Egy-két simnap elteltével simed megkapja a választ, ami lehet elutasító és érzelmeket viszonzó is. A szerelmeslevél jó lehetőség arra, hogy kiderítsd, hogy a kiválasztott sim vonzódik-e a te simedhez, van-e értelme továbbra is utána "vágyakozni" vagy más sim felé lenne érdemesebb a figyelmet fordítani.

Online randizás

Ha simed túl elfoglalt ahhoz, hogy a megszokott módon keresse meg párját, ez a lehetőség biztosan fel fogja villanyozni. Semmi mást nem kell tenned, mint kiválasztani az "Online társkeresés) opciót a számítógépen, majd pedig a "Hozzon létre saját profilt."

Ezután automatikusan elkészül simed profilja, amely tartalmazza a csillagjegyét, jellemvonásait, testalkatát és a kedvenc ételét, színét, zenéjét:

Az elkészült profilt bármikor szerkesztheted, törölheted, illetve elolvashatod a beérkezett üzeneteket a társkereső oldalon.

 

Lassúzás

Az Évszakok megérkeztével a simek már lassúzhatnak is egymással. A tánc rejtett jártasság is a játékban, minél többet "gyakorol", annál ügyesebb lesz, de ennek eleinte pár letaposott lábujj az ára :)

 

A tippet Ruby készítette

My Sims Webáruház