Ősz

Az Évszakok kiegészítővel megjelenésével simeink is megismerhetik az időjárást, átélhetik a nyári forróságot, a téli hideget, a napsütéses tavaszt és a színekben gazdag évszakot, az őszt.

Mindegyik évszakban másfajta szabadtéri tevékenységeket végezhetnek, különböző - az aktuális évszakra jellemző - fesztiválokon vehetnek részt. Az alábbi tipp az ősszel kapcsolatos újdonságokat mutatja be.

Időjárás

Ősszel természetesen elkezd lehűlni a levegő, ezért érdemes simjeidet melegebb ruhába öltöztetni. Az eső is egyre többet esik, vásárolhatsz esernyőt (Vásárlás mód - A szabadban - Szabadtéri tevékenységek), amelyet simed eszköztárába helyezhetsz. Ha az eszköztárban van az esernyő, simed automatikusan használni kezdi, mihelyt szüksége lesz rá.

Az időjárás-előrejelzést mindig megnézheted a televízióban, a számítógépeden vagy az újságban is.

Ősszel érkezik a nagy megfázás szezon is, ami a simeknél 2 napig is eltarthat, főleg, ha nem piheni ki magát. Már az ősz első napján kérhetsz a szomszédság kórházában influenza elleni oltást, aminek az ára 200 simeoleon. Ha simed épp beteg, akkor is megkaphatja az oltást, sőt varázsütésre meg is gyógyul az oltás beadása után.

Falevelek

Ősszel elkezdenek fokozatosan hullani a falevelek is. Ha rákattintasz a lehullott falevelekre, megkérheted simedet, hogy "Gereblyézze össze". A falevél kupac számos szórakozási forrást is biztosít a simeknek. Ha már nagy a kupac, kattints rá és válassz a rendelkezésre álló lehetőségek közül:

Tökfaragás

Ősszel nem maradhat el a gyermekek kedvenc szórakozása - és persze a kreatív felnőtteké is -, ez pedig nem más, mint a töklámpás faragás. Többféleképpen juthat simed sütőtökhöz. Megtermesztheti a saját kertjében, vásárolhat az élelmiszerboltban, valamint az őszi fesztiválnak helyet biztosító parkban is takaríthat be terményt. Minden egyes kifaragott töklámpás után simed jutalma a lámpáson felül 2-4 darab sütőtökmag, ami az eszköztárába kerül.

Összesen ötféle töklámpást készíthet simed. Kattints rá a tökre - vagy lehelyezed a földre, de akár az eszköztáradban is rákattinthatsz - és válaszd a neked tetszőt:

<p >Ezután simed lelkesen nekiáll a lámpás kifaragásának:

Az elkészült lámpásra kattintva simed meggyújthatja azt, vagy akár össze is taposhatja.

A gonosz vagy lázadó személyiségjeggyel rendelkező simek akkor is felrúghatják a töklámpásokat, amikor azok világítanak, ami veszélyes lehet, mert simed akár lángra is gyulladhat.

A sütni-főzni szerető simek pedig, amennyiben elérik az 5. szintű jártasságot a konyhaművészetekben, akár ínycsiklandozó sütőtökpitét is süthetnek:

Őszi fesztivál

Természetesen ebben az évszakban sem maradhat el a fesztivál, ami a Lidérc-nap köré épül. A Lidérc-nap általában az ősz utolsó napjára esik, előtte pár nappal simed üzenetet kap:

Ezután térképnézetbe váltva, már meg is találhatod azt a Parkot, ahol szomszédságodban az őszi fesztivált tartják:

Az őszi fesztiválon is egyes tevékenységekkel fesztiváljegyeket lehet nyerni, amit a rágcsabárban értékes nyereményekre válthatsz be.

Az őszi fesztivál napja általában egybeesik a Lidérc-nappal, ezen a napon simjeidnek nem kell se munkába, se iskolába menniük, élvezhetik a szabadnapjukat. A fesztivál napjára minden sim pozitív hangulatjelzőt kap:

Rágcsabár

A rágcsabárban a következő ételek és italok kaphatóak:

Megnevezés Ár (simoleon)
Fagyistölcsér 8
Fahéjas fánk 5
Forró csoki 5
Forró gyümölcsbor 5
Gyümölcspuncs 5
Hagymakarikák 8
Hamburger 10
Hasábburgonya 8
Hotdog 10
Karamellás jégkrém 8
Pite 8
Sült csirkeszárnyak 10
Sült édesburgonya 8
Tofu dog 10
Üdítő 5
Kávé 5
Nachos 10

A fesztiváljegyeket a következő tárgyakra válthatod be:

Tárgy Ára (jegyekben)
Esőeltérítő (vízálló modell) 10
A Nap végzete napernyő 10
Jégkásakészítő kiskocsi 25
Madárijesztő 25
Patkóhajító pálya 25
Almahalászati tartály 25
Focikapu 25
Aranyszínű ragyogás barnítókabin 50
A pitefaló verseny standja 50
Arcfestő fülke 50
Rémkunyhó 100
Kerge Berkenye 500

A fesztiválon számos szórakozás vár simedre, amelyekért fesztiváljegyeket zsebelhet be:

Almahalászó verseny: A verseny győztese 25 fesztiváljegyet kap, a vesztes pedig 5 jegyet vigaszdíjként.

Piteevő-verseny: A verseny győztese 25 fesztiváljegyet kap, a vesztes pedig vigaszdíjként 5 darabot. Ahogy minden evőversenynél, ennél is előfordulhat, hogy simed rosszul lesz, mert túleszi magát. Növelheted nyerési esélyeit, ha megvásárlod ötezer pontért a "Versenyevő" életcéljutalmat.

Rémkunyhó: A szellemkastélyba való belépésért 5 fesztiváljegy jár. A gyáva vagy gyerekes simek nem szívesen lépnek be, mert félnek. A szellemház elhagyásakor simed többféleképpen reagálhat, mindegyik valamilyen hangulatjelzővel jár, de a hatása nem tart sokáig. A nagyon ijedős simek akár össze is pisilhetik magukat félelmében.

Szintén hasznodra válhat a "Fesztiválrajongó" életcéljutalom is, amelynek segítségével simed jóval több fesztiváljegyre tehet szert, valamint olcsóbban vásárolhat a rágcsabárban, a puszifülkében vagy akár az arcfestő fülkében.

Lidércjárás

A gyermek és tini simek kedvenc őszi szórakozása a Lidércjárás, ami leginkább a Halloween-re hasonlít. A simgyerekek felöltik jelmezeiket és elindulnak édességvadászatra.

A lidérjárás előtt 1-2 nappal a gyerekek a következő üzenetet kapják:

Ezután már kiválaszthatod a simgyerkőc számára a jelmezt, kattins rá és válaszd az "Öltözzön jelmezbe..." lehetőséget és válassz a számos jelmez közül:

A lidércjárásra két napod van, mégpedig Lidérc-napon és az azt megelőző napon. Kattints rá a simgyerkőccel valamelyik szomszéd házára és válaszd ki a "Lidércjárás" vagy a "Lidércjárás társaságban..." lehetőséget:

Ezután a gyerek vagy tini sim felveszi a jelmezét és útnak indul. Bekopogtat a házakba, miután kijönnek, édességet kér. Előfordul, hogy nem cukorkát kap, hanem valami értékesebbet, például mágikus törpét. Minden tárgy az eszköztárába kerül.

A gyerekek maximum 10 házat járhatnak végig édességre vadászva.

A gonosz vagy rosszindulatú személyiségjeggyel rendelkező simek tojással is megdobálhatják a házakat vagy egyéb módon megrongálhatják azokat Lidércjárás alatt.

Bulik

Ősszel két új bulitípus érhető el szórakozni vágyó simjeid számára: mégpedig a Lakoma és a Jelmezbál. Mindkét bulitípus csakis ősszel érhető el.

A Lakoma leginkább a Hálaadáshoz hasonlít, a simek összejönnek és jókat esznek, isznak.

A jelmezbál hasonló a sima bulikhoz, annyi a kivétel, hogy mindenki jelmezbe öltözik. A jelmezeket simed számára megtervezheted a Szekrényre kattintva, az álarcokat pedig a tükörre kattintva találhatod meg, itt válaszd a "Változtassa meg a megjelenését" lehetőséget. Amennyiben nem tervezed meg számára a jelmezt a bulira, akkor egy saját maga által választott jelmezt fog felvenni a buli kezdetén.

A tippet készítette: Ruby

My Sims Webáruház