Nagy vadászat

Macskák jártassága

A kutyákhoz hasonlóan a macskák is el tudják sajátítani a vadászat tudományát, ám az ebekkel ellentétben őket nem a simek képzik ki, hanem maguk fedezik fel a zsákmányejtés apró örömeit.

Az Állati mókatár ládából egy a macskád által kiválasztott játékon lehet gyakorolni, illetve elkezdeni tanítgatni a cicust, ha a játékra kattintva a Vadászat gyakorlása opciót választjuk.

Ha elsajátította az első szintet, onnantól kezdve csupán elég kinn a földre kattintani és a Zsákmány felhajtása opciót választani, hogy kedvencünk nekiálljon felkutatni a kertünkben garázdálkodó apróságokat.

Macskád az első jártassági szinttől kezdve elfoghat szinte mindent, ami a mancsa ügyébe kerül. Teknősöket, rágcsálókat, madarakat, bogarakat, gyíkokat, kígyókat...

Ha a célpont azonosításra került, megkezdőik a nagy harc.

Persze nem mindig jár sikerrel a rettenthetetlen vadász. Akad, amikor a kistestű állatkák meglógnak a karmai közül. Persze ez nem rettenti el a macskákat.

 

Addig próbálkozik, míg végül valami a "horogra akad". Minél nagyobb vadászati jártassága, annál kevesebbszer fordul elő, hogy a cicus hoppon marad. A zsákmány, legyen az aprójószág, vagy chipses zacskó, az eszköztárba kerül.

A macskák halra is vadászhatnak, elegendő a tóra kattintani és a Horgászás opciót választani, hogy állatkánk a vízbe vesse magát és megküzdjön az ott lakó uszonyos vacsorával.

Dolga végeztén kimászik csurom vizesen a partra, megrázza magát és folytatja az apró jószágok irtását.

Miután a cicák elsajátították az első szintet, a simek megkérhetik őket, hogy vadásszanak számukra bizonyos állatok után, amiket később a cicus vagy elfogyaszt, vagy a házban végzik egy terráriumban, hogy onnantól a simek foglalkozzanak a frissen zsákmányolt, újdonsült háziállattal. Megesik, hogy a kapott parancsot a macskák félreértik és egy teljesen más állatot hoznak a házhoz, mint azt kérték tőlük, de a vadászat a fontos, és az azt követő sikerélmény.

A 10. szint elsajátítása után a Jártassági napló segítségével érhetünk el további sikereket, melyek teljesítésével mindig egyre növekszik az adott apró jószág befogási esélye.

Sok sikert mindenkinek!

A tippet Sayera készítette

My Sims Webáruház