Múmia

Múmia

A múmiák A világ körül kiegészítő új teremtményei. Mindhárom helyszínen megtalálhatóak, de leggyakrabban Egyiptomban fordulnak elő. Ha Simed belenéz egy szarkofágba, nagy esélye van, hogy kincsek helyett velük találkozik.

A múmiák acélhólyaggal rendelkeznek, nem kell többé WC-re menniük, ugyanúgy, ahogy az energiájuk sem csökken. Ezen kívül vegetáriánusok. Lassabban öregednek, mint a normál Simek, viszont nem lehet gyerekük. Ha tűzhez érnek, meghalnak.

Múmia

A múmiák nagyon lassan mozognak, így könnyű kitérni előlük. Segítségünkre lehet a Múmianasi, melyet Egyiptomban a Különleges kereskedőnél lehet megvásárolni. 100 ősi érmébe kerül, és 1-es vízumszint szükséges hozzá.

Múmia

Múmia

Ha mégis megtámadják Simedet, akkor három dolog történhet:
- A Simed legyőzi a múmiát, ekkor az hamuvá porlad. A győzelemhez Simednek nem csak a harcművészetekben kell jártasnak lennie, hanem az atlétikai jártasságának is magasnak kell lennie).

Múmia

- A Simed veszít és a múmia kiüti, ezután a Simnek kell néhány óra alvás, hogy magához térjen.

Múmia

Múmia

- A Simed veszít és a múmia megátkozza.

Múmia

Múmia

A Simek nem kedvelik a múmiákat, a velük való találkozástól és harctól negatív hangulatjelzőket kaphatnak.

Múmia

Múmia

A múmia átka

A múmia átka 14 napig tart, ezen időszak alatt egy -25-ös hangulatjelző hat Simedre. Amennyiben nem sikerül megtörni az átkot, a Sim az idő lejárta után meghal.

A múmia átkától elhalálozott sim szelleme

Az átok megtörésére több módszer van:

1. A király áldott szarkofágjában kell aludni kicsit több, mint 8 órát. Ezt darabokból kell összeállítani, amelyeket az egyiptomi kalandozások során találhatsz meg. Található egy A Nagy Szfinx-ben is.

Múmia

2. Meg kell csókolni egy királykobrát. Ehhez szükség van a kígyóbűvölő kosárra, kitartó gyakorlás esetén a benne lévő kígyó királykobrára cserélhető, további gyakorlás esetén pedig a kígyó megcsókolja a Simet, ez eltávolítja az átkot és pozitív hangulatjelzőt kap helyette. Erről a lehetőségről bővebben a Kigyóbűvölés tippben olvashattok.

3. Meg kell látogatni a Nagy Szfinxet. Megátkozás után van rajta egy olyan opció, hogy könyörgés a Szfinxhez...

Múmia

Ezután bebocsátást nyerünk.

Múmia

Múmia

Múmia

Fedezzük fel teljesen a Szfinxet. Legfelül egy hatalmas, mindenhol bejáratokkal nyitott teremben találunk egy hatalmas szobrot, a Lelkibéke szobrát.

Múmia

Múmia

Múmia

Múmia

Válaszd a "Keressen megtisztulást" menüpontot. Egy mágikus rituálé keretében megkezdődik a megtisztulás.

Múmia

Múmia

Múmia

Múmia

Múmia

Az átok végül lekerül és a Sim egy hangulatjelzőt kap:

Múmia

4. Meditálással is lekerül az átok hangulatjelzője. Ehhez 5-ös szintű harcművészet jártasság szükséges.

5. Az átok alól még felszabadíthat a Lelkibéke köve, amit Egyiptomban, a Szinx mélyén találhatsz meg egy ládában.

Múmia

Múmiává válás:

Ha saját Simedet szeretnéd múmiává változtatni, a király elátkozott szarkofágjában kell aludni 16 órán keresztül. Ezt szintén darabonként tudod összeszedni, aztán otthon összeállítani.

Múmia

Szarkofágok:

A szarkofágak előhívhatóak csalással is a Sírkamrák építése című tippben ismertetett módon. Szarkofág összeállításához gyűjtsd össze az összes darabját. Kattints rá a szarkofágdarabokra, ekkor előjön a Rekonstruálja opció.

Múmia

Saját múmia:

5 ősi Kanópusz edényt kell összegyűjteni, ez egy ereklyegyűjtemény.

Múmia

Ami fontos, hogy az eszköztárba csakis az 5 különböző kanópusz edény legyen, se több, se kevesebb! Természetesen bármi más lehet benne, de ebből a gyűjteményből csak a teljes! Ha ezt beleteszed egy szarkofágba, akkor múmiává alakul át, melyet irányítani tudsz. Válaszd az Idézzen múmiát parancsot.

Múmia

Múmia

Múmia

Az így megidézett múmia teljes jogú tagja lesz családunknak, akár munkát is kereshetsz neki. Saját múmiánkkal számos érdekes dologról beszélgethetünk.

Múmia

A múmiák kapnak jellemvonásokat és életcélt is, lehetnek nők és férfiak is, illetve kövérek és soványak is.

Múmia

A játék igen egzotikus neveket generál, pl. Mjedkare Larimoropolese. Előfordul, hogy a múmia kap valamit az eszköztárába, így például Zach egyik múmiája kapott egy kertészkedéssel kapcsolatos könyvet.

A tippet készítette: Galaxya, Teteci, kali29, Zach, Cicus, Nánási Viktória

My Sims Webáruház