Mixer

A mixerkedés egy új jártasság, mely a Leszáll az éj kiegészítővel érkezett a játékba.

Jártasság szintje
Képességeid, lehetőségeid

1
A jártasság megjelenik a Jártasság panelen
2
Hangulatkoktél - Energiakoktél készíthető
3
Hangulatkoktél - Bulibomba elkészíthető
4
Jártasságnövelő koktélokat készíthetsz
5
Hangulatkoktél - Romantikus koktél elkészíthető
6
Egyedi italokat keverhetsz - ezek szintén hangulatmódosítóak lehetnek
7
Dolgozhatsz mixerként az eliteb szórakozóhelyeken
8
Hangulatkoktél - Búfelejtő koktél készíthető
9
Készíthetsz Kelekótya koktélt
10
Elnevezheted egyedi koktéljaidat más simekről.

(Kattints a leírásokra a bővebb információkért!)

A mixerkedés elsajátításhoz csupán egy bárpultra van szükséged, melyet a Vásárlás katalógusból beszerezhetsz. Funkció szerinti rendezésben a Szórakozás/Bulik, vagy Felületek/Egyéb felületek, Szoba szerinti rendezésben az Étkező/Bárpultok szekcióban találod meg őket.

Opciók a mixerpulton

A Gyakorolja a koktélkeverést opcióval a sim elpepecsel a pultnál, jártassága növekszik, azonban valódi italok nem születnek a művelet közben. (Amit mondjuk a másik sim megihat.) Ha társaságban óhajtasz gyakorolni, akkor egy sim odaül a bárpulthoz, miközben dolgozol.

A Mixerkedés opció megegyezik azzal, amit egy Szórakozóhelyen, Mixerként dolgozva csinál, részletesebben erről ott.

A Vár a színpad újdonságaként a bárpulton új opció érhető el, a Rágcsatál kihelyezése. A rágcsa lehet mogyoró, édesség és chipsz.

Koktéljaidat saját termesztésű vagy üzletben vásárolt gyümölcsökből is elkészítheted. Használd a Töltse fel a bárpultot opciót, és az Eszköztáradból húzd át a felhasználni kívánt alapanyagot.

A Készítsen... opcióval a sim Hagyományos italokat, Hangulatkoktélokat és Egyedi italokat készíthet.

A hangulatkoktélok speciális hatást fejtenek ki simedre.

Koktél
Hatása
Hangulatjelzője
1 - Energiakoktél 5 órára energizálja a simet (mint a koffein). Akármilyen alacsonyan is legyen a simed energiaszintje, ezt nem fogja érezni, míg tart a koktél hatása. Utána viszont összezuhan, mint kávéfogyasztás után.
2 - Bulibomba koktél Ha egy házibulin Bulibomba koktélt isznak a vendégek, az jelentősen javít a parti hangulatán. Nincs hangulatjelzője
3 - Jártasságnövelő koktél Hatására a sim kétszer olyan gyorsan fejleszti jártasságait, mint egyébként.
4 - Romantikus koktél 2 órán keresztül hangulatjelzőt kap a sim.
5 - Búfelejtő koktél Eltörli a negatív hangulatjelzőket.
6 - Kelekótya koktél Simedet mintha kicserélték volna! 5 óra erejéig Őrült, Buliőrült és Fenegyerek személyiségjegyeket kap. (Lásd lentebb a képet)

 

Egyedi italok készítéséhez először a Keverjen ki egy új italt opciót kell használnunk.

Ha elkészült, koktélunknak saját nevet adhatunk.

Ezután már elkészíthetjük a bárpulton ezt az italt is.

Dolgozz mixerként

Mixer jártasságának 7.szintjén simünk kipróbálhatja magát profiként is. Keressünk Szomszédság nézetben egy Krimót vagy más szórakozóhelyet, ahol van bárpult és mixer.

Akár a bárpultra, akár a mixerre kattintunk, lehetőségünk van ételt és italt rendelni, beszélgetni a mixerrel és munkát vállalni.

Ha a Dolgozzon mixerként opciót válasszuk, egy időre átvesszük a mixer helyét a pultnál. Ilyenkor ő nem teljesít szolgálatot.

Itt is lehetőségünk van feltölteni a bárpultot az eszköztárunkban lévő gyümölcsökből, sőt, azt is meghatározhatjuk, hogy a következő italunk konkrétan miből tevődjön össze. Ha ezt nem szeretnénk, akkor a játék automatikusan válogat. Ha az italokat a ház állja opciót válasszuk, akkor a sim saját vagyonából vonódik le az összeg.

A mixer nem csak koktélt kever, hanem ételt, italt is felszolgál, poharat töröl, figyeli a vendégeket. Ez a tevékenység megegyezik azzal, amit otthon a Mixerkedjen opcióval érünk el. (De itt nem csak mímeljük a munkát).

Akár saját lakótársainkat is kiszolgálhatjuk.

Ha meguntuk vagy elfáradtunk, csak ikszeljük ki a cselekvési sorból a mixerkedést. Ilyenkor a játék tájékoztat bennünket arról, hogy mennyit kerestünk. A bevétel és a kiszolgált simek száma is regisztrálásra kerül.

10-es szinten a mixer már elnevezheti Egyedi koktéljait más simekről.

Ahogy azt megszokhattuk a jártasságokkal kapcsolatban, a mixerkedéshez is tartoznak jártasság kihívások, melyeket a Jártasság naplóban követhetünk nyomon.

Italtudor: A legtöbb bárnak vannak jellegzetes italai. Ha simed magas jártasságú mixerként ezekből rendel, ellesheti készítésüknek fortélyait. Egyes italok receptje már első kóstolásnál megtanulható, de van, amelyiket többször is ki kell kérned ehhez.

Az új receptek megjelennek a jártassági naplóban is, az Ismert népszerű italok fülön. A képen a Bridgeport Sportzóna különleges italai láthatók.

Frissen szerzett tudásodat természetesen nem kell magadnak őrizgetned: a bárpulton elkészítheted ezeket a koktélokat a Készítsen.../Népszerű koktél menüpont alatt.

A jártasság naplóban listázva megtalálod az általad megalkotott egyedi koktélokat, valamint a simeket, akikről esetleg elnevezted azokat.

A tippet Mazsola készítette
Modell: Lily River - letöltheted innen.

My Sims Webáruház