Kihívások

Élete során simed különféle területen szerezhet jártasságokat. Minden jártasságnak tíz szintje van, ez azonban nem jeletni azt, hogy kimerítettél minden lehetőséget, ha ezt a fokozatot elérted. A Sims 3 játék újdonságai a jártasság kihívások. A jártasság kihívásokat a Jártassági naplóban tekintheted meg. A naplót a Sim Jártasság paneljén a Jártassági napló gombra kattintva hívhatod be, vagy pedig a J billentyű lenyomásával.

Minden simnek egy jártasság naplója van, minden jártasság külön lapfülön választható ki.
Egyes kihívások függetlenek lehetnek attól, hogy egy sim éppen hányas szinten áll az adott jártasságban. Ha teljesítesz egy kihívást, bónusz képességeket is kaphatsz.

Atlétika

Testépítő: Izomfejlesztő edzést a magnó/tévé Eddzen... Erőnléti edzés, valamint a fekpad Emelgessen súlyokat opciójával fejleszthető. Ha telepítetted a Világ körül kiegészítőt, akkor a tolható szobrok tologatása, és a törmelékkupac elcsákányolása is.

Fitnesz-őrült: Kardio edzést jelent az úszás, a kocogás, a futópadon futás és a magnó/tévé Eddzen... Kardio edzés opciójának használata.

Maratoni futó: A Menjen ide... Fusson opció NEM számít kocogásnak, csak a Kocogjon ide opcióval megtett táv mérhető ilyen módon.

Ezermesterség

Ezermester: Az Egyedi fejlesztésekről a későbbiekben egy másik tippben olvashattok majd.

Festés

A festmény minősége nem függ annak méretétől vagy fajtájától. Kisméretű csendélet úgyanúgy sikerülhet tökéletesen, mint egy nagyobb portré.

Főzéstudomány

Fogások: Az elkészített ételek mennyiségét jelöli. Ez akár 50/75 db palacsinta is lehet, a kihívás akkor is teljesül.

Menümester: Elég, ha ismered az összes receptet anélkül, hogy bármelyiket is elkészítetted volna. A szakácskönyveket és bolti recepteket betanuló simek akkor is teljesíthetik a kihívást, ha közelébe se mentek eddig a konyhának. A fogásokról és receptekről az Ételek tippben olvashatsz részletesen.

Gitár

A gitár mestere: El kell jutni a gitár jártasság csúcsára, valamint meg kell tanulni hozzá a könyvesboltban kapható kottákat.

Gitárcsillag: Ez a kihívás ezeddig kifogott rajtam. Nem függ a sim karrierjétől, tehát nem kell zenésznek lenned ahhoz, hogy teljesüljön, de hogy miként kell/lehet fellépni 10 szórakozóhelyen, az még rejtély számomra. Figyeljétek a Gitár - jártasság lehetőségeket!

Gyűjtés

A gyűjtögetés nem kötődik jártasságokhoz, de vannak saját kihívásai.

A gyűjthető dolgokról a Fémek, drágakövek és meteoritok valamint a Bogarak és lepkék tippben olvashattok részletesen.

Drágakőgyűjtő: A legritkább, csiszolt ékkőről nincs tudomásom.

Megjegyzés: Simem teljesítette az Amatőr kőzetkutató és a legcsodásabb kőzetgyűjtő kihívásokat is az alapjátékban. Az Álomállások telepítésével ez kitörlődött a memóriájából, a statisztikája ismét nulláról indult, ezért csak így tudtam lefényképezni.

Ha van fenn kiegészítőd: Mivel az alapjátékban 10 féle bogár-, lepke-, drágakő-, valamint 5 féle fém található, így ennyit kell összegyűjtened, hogy teljesüljön a kihívás.
Például ha találsz tíz különböző fajú bogarat, akár az alapjáték, akár a kiegészítők valamelyikéből, már teljesnek veszi a gyűjteményt még akkor is, ha a statisztikában az szerepel, hogy 67% a megtalált különleges rovarok aránya.

Horgászat

A halfajtákról a Halak tippben olvashatsz részletesen.

Írás

Szakíró: Az íróknak legalább 5 regényt kell írniuk ahhoz, hogy elismerjék őket a műfaj specialistáiként. Az ilyen specialisták jóval több bestsellert és sikerkönyvet írnak "szakterületükön" a többi írónál. Szakíró lehetsz az alábbi műfajokban: Ponyva, Standard regény, Dokumentarista, Sci-fi, Dráma, Humor, Történelmi, Fantasy, Misztikus, Románc, Hosszabb lélegzetvételű cikk. A tabellán mindig az a szakirány szerepel, amiben a legtöbbször alkotott, azokból is a "legfrissebb".

Karizma

Kertészkedés

Palántázóguru: A palántákról, magokról és a növénytermesztésről a Kertészkedés tippben olvashatsz részletesen.

Logika

Nagymester: A rangsorolt sakkversenyekről majd egy másik tippben olvashattok részletesen.

Nagyszerű tanerő: A korrepetálás opciót kell alkalmazni gyerekeken vagy tinédzsereken.

Jártasságok doktora: Ha elérted a logika 10. szintjét, elérhetővé válik másokra kattintva a Tanítsa a simet egy jártasságra... opció. Bármelyik jártasságot taníthatod, egészed addig, míg a tanítvány jártassága alacsonyabb a tiédnél.

A Kihívások tipp bővülni fog a Világ körül és az Álomállások, a Leszáll az éj kihívásaival.

A világ körül kihívásai

Harcművészet

Nagymester: A harcművészeti tornáról a Harcművész jártasság tippben olvashatsz részletesen.

A Meditáció mestere: A meditációról a Harcművész jártasság tippben olvashatsz részletesen. A meditáció opció az 5. harcművész jártasságponttól elérhető.

Sim Fu király: Az amatőr mérkőzések is számítanak.

Deszkapusztító: Deszkatörőt Shang Simlában, Kínában vásárolhatsz simednek a helyi vegyeskereskedésben.

Fotózás

Nektárkészítés

Nektárkészítő készüléket Franciaországban vásárolhatsz a helyi kereskedőnél.

Sírfeltárás

Az Álomállások kihívásai

Feltalálói

Kütyümester: 250 darab holmi, mindenképpen a "kütyü" kategóriából. Lehet 250 db egyforma is, de különböző kütyükből is összejöhet.

Mesteri feltaláló: 100 darab holmi, mindenképpen a "Nagy találmány" kategóriából. Lehet 100 db egyforma is, de különböző nagy találmányokból is összejöhet.

Legnagyszerűbb találmány: A hozzávalókat a "Mestermunka" lehetőség-sorozat részeként kell összegyűjteni. A lehetőséghez talámányok barkácsolása és feltalálói munka végzése közben juthatsz. A Lehetőséget a Landgraab kutatóállomás ajánlja fel.

Szobrászat

Mesterszobrász: Agyag, Jég, Kő, Fa, Sövény és Fém szobrokat kell alkotni. A simed fémszobrot csak akkor készíthet, ha van legalább 3 limlom az eszköztárában.

Bizományi letét

Eladói hírnév: Hírneved akkor emelkedik, ha jó minőségű a termék, amit árulsz.

Bizományi árusítás: 150 darabot jelent, nem 150 fajtát.

A tippet Mazsola készítette.

My Sims Webáruház