Kertészkedés

Minél jártasabb simed a kertészkedésben, annál több lehetőség áll rendelkezésére. A kertésztudománya gyarapítása érdekében vehet pár különórát a tudományos laborban, olvashat kertészeti szakkönyveket vagy nézheti a kertészcsatornát a tévében. Természetesen azzal is tanul, ha a kertben dolgozik.

A kertészkedésben a Természetbolond és a Kertész személyiségjegy segíthet kibontakozni, valamint a Szuperkertész Életreszóló jutalom.

Amikor simed a várost járja, találhat pár érdekes magot. A magok egy része rögtön felismerhető, mások ismeretlenek, melyek természetére csak kicsírázás után derül fény. Nem csak a magokat, a termést is elültetheted. Csak kattints az eszköztárban a termésre/magra válaszd az Ültess parancsot, majd jelölj ki a telkeden egy ágyásnak megfelelő helyet. Simed ezután elülteti az elültetnivalókat.


Jártasság szintje
Képességeid:
1
Megöntözheted a növényeket, és kapsz 3 szőlő, 2 saláta, 1 paradicsom és 1 almamagot az eszköztáradba.
2
Képes vagy gazolni
3
Képes vagy trágyázni
4
 
5
Elültetheted a ritka magokat (paprika, burgonya, citrom, dinnye)
6
Felélesztheted a növényeket - Kertész személyiségjeggyel
7
Elültetheted a különleges ritka magokat.
8
Papsajtot és Tojásnövényt ültethetsz - Kertészeti lehetőségen keresztül
9
Burgernövényt és Steaknövényt ültethetsz - Kertészeti lehetőségen keresztül
10
Omninövény magot ültethetsz - Kertészeti lehetőségen keresztül


A leszüretelt termést el lehet adni. Fajtától és természetesen minőségtől függ az ár. Ha gyümölcseidet és zöldségeidet a szupermarketben vagy az elixírbizományiban adod el, 10%-kal többet kapsz érte, mintha az eszköztárból adnád el.

Sims 3 A Világ körül A gyümölcsökből Nektárkészítő segítségével nektárokat préselhetsz.

Sims 3 Egyetemi évek A gyógynövényekből nem készülnek ételek, de az ételekbe elkészítés után belekeverhetők és önmagukban is elfogyaszthatók. Ez nem csak az éhség szükségletet elégíti ki, de egyéb pozitív hatása is van, továbbá hangulatjelzőt is eredményez. A gyógynövények a tűzbe dobva füstölőként működnek, így is kifejtik jótékony hatásukat.


 

My Sims Webáruház