Háztartás költöztetése másik szomszédságba

A Sims 3-ban lehetőségünk van arra, hogy bármelyik háztartást átköltöztessük egy másik szomszédságba.
Első lépésként mentsd el a játékállást, majd ezután a Menüben válaszd a "Város szerkesztése" lehetőséget.
Válaszd ki azt a háztartást, amit költöztetni szeretnél és ott válaszd a "Másolat mentése a katalógusba" lehetőséget:

Ezután a következő üzenetet kapod, ahol kattints a pipára, hogy tovább tudj lépni:

Két lehetőséged van a költözésre, csak a háztartást (vagyis a telken élő simeket) költözteted vagy a Háztartás és ház lehetőséget választva mindent:

Csak háztartás

A telken élő simeket költözteted el, ha ezt az opciót választod. Ilyenkor a háztartás korábbi ingatlanának értéke és az abban lévő tárgyak értéke hozzáadódik simed vagyonához és az új szomszédságban ezek összege lesz a simed induló vagyona.
Ha szeretnél bármilyen tárgyat a korábbi ingatlanból megtartani, akkor add a sim Családi eszköztárához, így nem kerül eladásra, hanem a költözés után meg fogod találni az eszköztárában.
Költözés során a simed vágyai eltűnnek (a rögzítettek is), valamint a lehetőségei is, de életcélja és munkahelye azonban megmarad.
Ahhoz, hogy átköltöztesd a háztartásodat:
Kattints rá a "Csak háztartás" gombra, majd lépj ki a Főmenübe és indíts Új játékot egy másik szomszédsággal. 
Itt válaszd az "Egy háztartás beköltöztetése" lehetőséget és a választható sim családok között megtalálod az általad mentett simet, válaszd ki és költöztesd be oda, ahová szeretnéd.

Háztartás és ház

Ha azt szeretnéd, hogy a telken élő összes sim házastól, mindenestől költözzön, válaszd a "Háztartás és ház" lehetőséget, majd miután a játék végrehajtja, lépj ki a Főmenübe, indíts új játékot egy másik szomszédsággal és válaszd a "Háztartás beköltöztetése" lehetőséget. A megjelenő ablakban a választható háztartások között megtalálod a mentett háztartásodat, simedet és a háztartás képének a sarkában egy kis ház jelet láthatsz. Ez jelzi azt, hogy a simed "saját házzal" érkezett.

Miután kiválasztottad a beköltöző háztartást, felvillannak azok az üres telkek, ahová lerakhatod a házadat:

Ha kiválasztottad a telket,  lehetőséged nyílik arra, hogyha szükséges, elforgasd a házat a telken, majd miután elfogadtad a ház lehelyezését a telken, máris játszhatsz a régi családoddal az új helyen.
Ha házzal együtt költözteted a háztartást, a simed háza, a házban lévő tárgyai megmaradnak, az induló vagyona az új szomszédságban ugyanannyi, mint amivel az előző szomszédságban a mentésnél volt. 
A simek vágyai (a rögzítettek is) és a lehetőségei eltűnnek, az életcél, munkahely azonban szintén megmarad.
Az eredeti háztartással (ahonnan a simet kimentetted) továbbra is játszani lehet.

A tippet Ruby készítette

My Sims Webáruház