Halálvirág

A Halálvirág egy különleges és értékes növény a The Sims 3-ban. Hogy miért is? Ezzel a virággal megakadályozhatod, hogy simedet elvigye a kaszás.Sunset Valleyben legkönnyebben az Örök Álom Temetőben találod meg.A bejárat mellett jobbra találod ezt az értékes virágot, de a temető körül elszóródott magvak némelyike is lehet halálvirágmag. "Ismeretlen Ritka" magot keress, bár ez lehet egy Életnövény, Lánggyümölcs vagy Pénzfa magja is. Ugyanúgy esélyes, hogy a Mauzóleumban a sírok felfedezése közben bukkansz rá, vagy horgászás közben egy ládikóból vagy a Tudományos karrierben lehetőségeként is megkaphatod.
Ahhoz hogy elültethess egy halálvirágot, Simed 7-es szintű kertészkedés jártassággal kell, hogy rendelkezzen. Csak így ültethet el ritka növényeket. Közvetlenül a magról, de akár a virágról is palántázhatsz.Minősége mindig Tökéletes. Csak egyetlen egy szál virágot tudsz egy növényről betakarítani, mert a növény azonnal meghal.Lehetőséged van feléleszteni a növényt, ha Simednek "Kertész" személyiségjegye van. Nem minden esetben lesz sikeres az újraélesztés, de ha igen, akkor egy növényről máris két halálvirágot nyertél. Ha nem sikerül, a növény eltűnik, Simed pedig bosszankodik kicsit.A leszüretelt termést el tudod adni, de csak az eszköztárban, pénz viszont nem kapsz érte. A halálvirágot nem feltétlenül kell annak a simnek az eszköztárában lenni, akivel leszüretelted. Szabadon adhatod oda bárkinek a háztartásban. Ajánlatos folyamatosan bent lenni a sim eszköztárában, mert a vég bármikor bekövetkezhet, akár egy hirtelen áramütés formájában.
Ha a sim meghal, jön érte a Kaszás és elviszi. Abban az esetben kivételt tesz, ha ez a virág bent lapul az eltávozó eszköztárában.

A szelleme automatikusan odaadja a virágot a Zord Kaszásnak, aki hálálkodni fog emiatt, majd hazasiet betenni a vázájába.Simed pedig tovább élhet. Sajnos a sok jóból fakad egy kis rossz is, bár nem minden esetben. Ha Simed kövér volt, akkor ettől az eseménytől "lefogy", ha pedig edzett volt, "leeresztenek" az izmai. Ha a "Szerencsétlen" jellemvonással vagy ellátva, akkor a kaszás megkegyelmez, mert viccesnek találja a szerencsétlenségedet. Ilyen esetben a halálvirágod megmarad.Kísérleteztem kicsit - mert volt vagy 10 virágom - hogy ha ennyiszer egymás után hal meg a Simem, lesz-e olyan alkalom, mikor a Kaszás nem fogadja el a virágot. Nálam ilyen még nem történt. Használd egészséggel!

A tippet Pintér Bálint készítette

My Sims Webáruház