Építés mód

Építés mód -
új eszközök a Sims 3-ban

Ebben a leírásban bemutatom a Sims 3 új valamint átszabott építési eszközeit, elhelyezését.

Új gombok az eszköztárban:

Ha belépünk a vásárlás vagy az építés módba, akkor láthatjuk, hogy 2 új gomb is van az eszköztárban. Az egyik a "Stílus létrehozása" gomb. A másik pedig a négyzetrácsokkal kapcsolatos.

Ezzel a gombbal tudod bekapcsolni a beltéri négyzethálót is. Ez röviden annyit jelent, hogy ahol padló van, ott megjelenik ugyanaz a háló, ami a még lefedetlen részen van.

Kerítések és kapuk:

Ha húzol egy sor kerítést, láthatod, hogy nincsenek benne úgynevezett "támaszok".

Ezt is lehet pótolni. Annyit kell tened, hogy egyesével húzogatod be a kerítést. Lehet, hogy ez soknak tűnik, ha egy egész telket szeretnél körbekeríteni, de használd egy kicsit a fantáziádat. Akkor is jól mutat a kerítés, ha 4 egységenként húzod.

De a kerítéshez kapu is tartozik. Ezeket az alatta lévő ikonra kattintva nézheted meg. A legtöbb kerítéshez van egyes valamint kettes kapu is.
Ha használjuk a "moveobjects on" kódot akkor kiszedhetjük a kapu úgynevezett állványát. Ezt úgy érheted el, hogy a kaput kitörlöd és ott maradt a két oszlop. Ezeket úgy lehet kitörölni, hogy húzol egy-egy kerítés vagy falat a kettő közé vagy az egyik mellé.

Tárgyak elhelyezése:

Ezt a funkciót is bővítették a Sims 3-ban. Ha a szokásos "," (vessző) és "." (pont) gombokat használjuk, már 45°-os forgatásban is letehetjük a tárgyainkat a 4 részre osztott négyzetháló mentén.

A játék lehetőséget nyújt szabad elhelyezésre is.
Ehez nyomva kell tartanod az "ALT" gombot a tárgyak elhelyezése közben. Így nem csak a négyzetháló mentén rakhatod le a tárgyakat. Valamint ugyanazzal az egeres technikával, amivel a kamerát forgatod, szabadon 360°-ban forgathatod a kiválasztott tárgyat.

A tippet Fam.Style készítette

Kapcsolódó cikkek

Stílus létrehozása

My Sims Webáruház