Énekes

A Vár a színpad kiegészítővel lehetőség nyílik arra, hogy simed énekesként bebizonyítsa, hogy milyen tehetséges. Az új szakmához új életcél is érkezett, mégpedig a "Legendák dalnoka":

 

A kezdetek

Érdemes a "Színpadra született" és az "Ambíciózus" személyiségjegyet választanod, ha gyorsabban szeretnél előrejutni.

Ha énekes szeretnél lenni, elsőként is szakmát kell választanod. Megpróbálhatsz számítógépen keresztül énekesnek jelentkezni, a "Keressen szakmát" címszó alatt van erre lehetőség. Ha éppen nem találsz, akkor sincs ok elkeseredésre, menj el a parkba, keresd meg a tulajdonost, rákattintva pedig válaszd a "Kérje meg, hogy válasszon előadóművészi hivatást", majd pedig válaszd ki az "Énekes" lehetőséget.

Ezután rögtön lehetőséged nyílik simed művésznevének megadására (a művésznevet bármikor megváltoztathatod simedre kattintva):

Bevételre a borravalóból, a fellépésekből tehet szert, valamint hetente - minden vasárnap délben - a szintjének megfelelő összeget kap fizetésként.

Előrelépés

Az előléptetés a tapasztalat növekedésétől függ, ami három tényezőből adódik össze:

  • dalagramok kézbesítése
  • előadás borravalóért
  • kilincselés fellépési lehetőségért
Szint
Munkakör
Heti Fizetés
Új dalok, tárgyak
Új fellépési helyszínek
1
Kezdő nótafutár 275$

Dalagram: Felvidító dalagram, Ünnepi dalagram

Dal: "Még egy szürke nap"

 
2
Profi nótafutár 340$

Dalagram: romantikus dalagram

Dal: "Úgiláz"

park
3
Tehetséges amatőr 400$

Dalagram: Különleges vagy! dalagram

Dal: Új csillogás

kávéházak
4
Helyi üdvöske 532$

Új eladható zenei album

Dal: Talán jobb is így

 
5
Helyi híresség 640$ Dal: Mindenhogy fáj szórakozóhelyek
6
Szárnyaló sztárjelölt 840$

Dal: Ne mondd, hogy "Ne most"

új színpadi hangfalszett, "Póz" interakció a színpadon

 
7
Fő attrakció 1160$ Dal: Forró csábítás zártkörű szórakozóhelyek
8
Csillag 480$

Dal: "Wig Wig Wag"

Előadás: "Csókok a tömegnek" interakció

nagy befogadóképességű helyek (stadionok)
9
Szupersztár 2000$ Dal: "Lelkem felszabadul"  
10
Legendák dalnoka 3600$ Dal: "Lassú léptekkel"  

Munkaruhák

Összesen hatféle munkaruha válik elérhetővé a szintlépések során.

1. szint:

2. szint:

4. szint:

6. szint:

7. szint:

10. szint:

Munkaruhát bármikor tudsz cserélni - természetesen a már elérhetőek között - , ehhez kattints a ruhásszekrényre és válaszd a "Vegyen fel uniformist..." lehetőséget.

Társas interakciók

A különböző dalokat, dalagramokat elérheted úgy is, hogy a saját simedre kattintasz és ott választasz az "Énekes" menü opciói közül, ugyanitt találod a "Fellépés borravalóért" lehetőséget is.

Ha rákattintasz egy másik simre, szintén megtalálod az "Énekes" menüt, ahol a különböző dalagramokat találod és bármelyik dalagramot előadhatod a kiválasztott simnek.

A 4. szint elérésével itt találhatod az "Album eladása" opciót is, az 5. szint elérésével itt fogod találni a "Beszélgessen az énekesi képességeiről" lehetőséget is.

Emellett simed felhívhatja bármelyik sim figyelmét a következő fellépésére. Ha jónak ígérkezik a koncerted, beszélgetőtársad talán felbukkan ott és gyarapítja a közönség létszámát.

Fellépés borravalóért

A borravalóért fellépés egy mód arra, hogy simed tapasztalata gyarapodjon, valamint hogy egy kis pénzt keressen. Lehetőleg próbálj meg olyan helyszínt választani, ahol sok sim tartózkodik.

Dalagramok

A dalagramok kézbesítése már a kezdetektől elérhető, énekes karrierre törekvő simed dalagram kézbesítési lehetőségeket kap, amelyek a képernyő sarkában jelennek meg. Számos alkalom adódik, ami miatt valakinek dalagramot küldenek:

Ha rákattintasz a "Végezze el a munkát" opcióra, az énekesed elindul a célszemélyhez, ahol előadja a kért dalagramot és megkapja érte a fizetséget is.

Felvidító dalagram

Romantikus dalagram

Különleges vagy! Dalagram

Ünnepi dalagram

Összesen négyféle dalagram van, mindegyiknek megvan a maga célja.

Az elérhető dalagram kézbesítési feladatok térképnézetben is megjelennek. Ekkor kattints a lehetőségjelző gombra és válaszd a "... dalagram kézbesítése" lehetőséget.

A napi kézbesítési lehetőségek száma változó, általában 2-4 között mozog.

Fellépések

Igazán jó bevételre és hírnévre fellépésekkel tehet szert simed, ehhez az szükséges, hogy fellépési lehetőséget kapjon. Az előléptetések során egyre jobb, egyre nagyobb szórakozóhelyeken, vendéglátóhelyeken léphet fel a simed. Értelemszerűen a bevétele is folyamatosan nő, nagy befogadóképességű létesítményeknél 1-1 fellépés során akár 18 ezer simoleont is kereshetsz, zártkörű klubokban és szórakozóhelyeken pedig 10 ezer simoleon körüli a bevétel, ha simed eléri a tizedik szintet. Minden egyes fellépésért szintlépésenként többet kereshetsz. Ugyanígy a nézőközönség száma is nő, a parkokban, kávézókban általában pár simből áll a nézőközönség, míg egy stadionban tömött sorokban állnak a nézők.

Ahhoz, hogy megtudd, kinél tudsz éppen fellépési lehetőségét kuncsorogni, menj térképnézetbe, ahol narancssárga szín jelzi azokat a simeket, akik 1-1 szórakozóhely tulajdonosai és felléphetsz náluk, ha ők beleegyeznek. Ha a kurzort a jelző felé viszed, látni fogod a sim neve mellett, hogy melyik intézmény tulajdonosa és mikor vannak az aktuális fogadóórái.

Ha pedig személyesen találkozol egy tulajdonossal, rákattintva csak válaszd a "Menj meghallgatásra énekesként" opciót:

 

Ha felléphetsz, akkor simed megkapja a pontos helyszínt és a fellépés időpontját:

Ha elutasítanak, akkor sem dől össze a világ, próbáld meg egy vagy két nap múlva.

Fellépés előtt két órával simed üzenetet kap, nehogy elfeledkezzen a fellépéséről, valamint a képernyő oldalán megjelenik a feladatjelző is:

Térképnézetben megjelenik a fellépésjelző, amire rákattintva válaszd az "Irány a fellépés helyszíne" opciót.

Simed ekkor elindul a helyszínre. Érdemes elindulni két órával a fellépés előtt, mert amikor odaér, lehetősége van berendezni a színpadot is, valamint ha csak pár perccel előbb is elkezdi a műsort, az plusz pontokat ér a közönségnél.

Mihelyt megérkezik simed, a színpadra kattintva több lehetősége van: (Lehetősége van egyedi színpadképet létrehozni, de persze a kezdetekben, ha nincs pénze, nem tud miből költeni. Azonban a berendezési tárgyakat csak egyszer kell megvenni, utána lehetőséged van elmenteni a színpadképet és később többször is használhatod.)

Egy-egy műsorszám végén látni, hogy a közönségnek hogy tetszett az a rész az előadásból. A közönségben ülő simek feje felett zöld + jel vagy piros - jel jelzi, hogy elégedettek voltak vagy nem a műsorszámmal.

A színpadra kattintva érhetőek el a fellépés opció, rá kattintva választhatod ki, hogy melyik elérhető dalt adja elő, illetve az elérhető pózokat is itt találod. Fontos, hogy a következő dalt csak akkor választhatod ki, ha az előző dalt már befejezte a simed.

Mihelyt vége a műsornak, simed megkapja a fellépésért járó díjat, valamint értesítést kap arról, hogy a tulajdonosnak mennyire tetszett a műsor.

A haknimenetrend a nyilvántartás arról, hogy simednek hol és mikor kell fellépnie. Ha egy tulajdonosnak nagyon megtetszik a műsorod, előfordul, hogy állandó fellépést biztosít számodra az intézményében, ezt pipa jelzi az "Állandó" oszlopban.

Hat napra vállalhatsz be fellépéseket, amíg tele van a menetrended, nem mehetsz új meghallgatásra. Az állandó fellépéseket le tudod mondani a szórakozóhely tulajdonosánál. Kattints rá a tulajdonosra és válaszd az "Énekes- Fellépési lehetőség lemondása" opciót.

A fellépések különbözőképpen sikerülhetnek, de a jól sikerült fellépések mindig plusz hangulatot biztosítanak az énekes számára. Fontos, hogy próbáld meg változtatossá tenni a műsort, ne énekelje mindig ugyanazt a dalt, és használd az elérhető pózokat, ha simed karizmatikus vagy jó humorú, akkor feldobhatod a műsort viccmeséléssel is vagy egy kis beszélgetéssel a közönséggel.

A tippet Ruby készítette.

 

My Sims Webáruház