Életcélok

Az életcél a Sim életének álma, ezt szeretné elérni, mielőtt az utolsó homokszem is lepereg a Kaszás homokóráján. Vannak könnyebben és nehezebben teljesíthetőek, valamint több és kevesebb életre szóló boldogságpontot érő is. Utóbbiakat életre szóló jutalmakra lehet beváltani.

Fontos: amelyik célnál az van, hogy az összeset össze kell gyűjteni, megtanulni, stb. abba beleértendőek a kiegészítővel érkező újdonságok is, pl. új receptek.

Alapjáték

  Életcél
Életre szóló boldogságpont
A barkácsolás mestere
Főbb kapcsolódó személyiségjegyek: Számítógépzseni, Zseni, Ezermester
Cél:
- Tökélyre csiszolni a barkácstudását
- Tökélyre csiszolni a logikáját
Leírás: A logika és a barkácstudás kéz a kézben járnak, nélkülük nincs találmány és felfedezés. A logikának a világ olyan nagyszerű felfedezéseket köszönhet, mint például a hátborzongatóan sejtelmes csillagködök, míg barkácsolással érdekes fejlesztéseket hajthat végre az ember az otthona tárgyain. Mindez része lehet simed jövőjének, noha az elektromos berendezések babrálása sosem teljesen biztonságos elfoglaltság.
30,000
A Gonosz császára
Főbb kapcsolódó személyiségjegyek: Rosszindulatú, Ambiciózus, Gonosz
Cél: Elérni a bűnözői hivatás 10. szintjét (gonosztevői ágazat).
Leírás: Simed egy szép napon a világ legördögibb szervezetének vezetőjévé válhat. A sikerhez elengedhetetlen a gazság többi eminenciásával való szoros kötelék, valamint a megfelelő fizikai kondíció, hogy az ember idejében le tudja kapcsolni a kormány tolakodó ügynökeit. És persze a legfontosabb, galád barátom: éberség!
32,500
A művészetek mestere
Főbb kapcsolódó személyiségjegyek: Művész, Virtuóz
Cél:
- Tökéletesíteni a festőtechnikáját
- Tökéletesíteni a gitártudását
Leírás: A művész virtuóz módon forgatott ecsetje nyomán olyan képek születnek, amelyek a sótlant nevetésre, a szótlant pedig ékesszólásra ingerlik. Ha simed emellett még a gitárt is meg tudja szólaltatni, az egész közösség a csodájára jár majd! A siker nem garantált, de meghozhatja az eredetiség és némi szerencse.
30,000
A szabad világ vezetője
Főbb kapcsolódó személyiségjegyek: Karizmatikus, Barátságos, Talpnyaló, Ambiciózus
Cél: Elérni a politikai hivatás 10. szintjét.
Leírás: A szabad világ vezetője csakis szenvedélyes és karizmatikus politikus lehet, aki képes elképesztő összegű kampánytámogatás összegyűjtésére. A helyzete nem túl irigylésre méltó, hiszen folyamatosan újabb és újabb nehézségekkel kell szembenéznie. A világnak nagyszerű vezetőkre van szüksége... épp olyanokra, mint a simed!
30,000
A tökéletes kert
Főbb kapcsolódó személyiségjegyek: Kertész, Született szakács(nő), Természetbolond, Maximalista
Cél: Elültetni és felnevelni 8 növényfaj tökéletes példányait
Leírás: A legfinomabb zöldségek és gyümölcsök a tökéletes növényeken teremnek. Ezek a pompás növények pedig csakis a legjobb minőségű magokból sarjadnak ki, amelyek a generációk óta gondosan ápolt és szeretgetett növények ágairól hullanak a földre. Csak a fanatikusan türelmes kertészek képesek ilyen kertet ültetni.
Segítség: Ültess el minél jobb minőségű növényeket, majd ápold őket, gyomláld, trágyázd rendszeresen.
32,500
Aranyásó
Főbb kapcsolódó személyiségjegyek: Őrült, Elkötelezettségi problémák, Rosszindulatú, Csóró/Kéregető, Sznob, Gonosz
Cél: Látni a dúsgazdag házastárs szellemét
Leírás: A vagyonszerzésnek sok módja van, noha némelyike körmönfontabb és önzőbb a többinél. Az ún. aranyásók igyekeznek frigyre lépni dúsgazdag társaikkal, és őszintén reménykednek a házastársuk - lehetőleg idő előtti - elhunytában. Hiszen csak így lehet igazán örülni a pénznek: magányosan és gazdagon, miközben a hitves alulról szagolja az ibolyát.
Segítség: Akár be is segíthetsz... Házasodj össze egy dúsgazdag Simmel, építs úszómedencét, küldd be úszni párodat. Ezután húzz falat a medence köré, hogy ne tudjon kijönni. Vigyázat, peches Simnél nem működik, mivel a Kaszás megsajnálja és visszaadja az életét!
20,000
Családi körben
Főbb kapcsolódó személyiségjegyek: Barátságos, Családközpontú
Cél: Felnevelni 5 gyereket a csecsemőkortól a tinédzserkorig
Leírás: A családcentrikus simekkel az apró léptek tipegése feledteti a gyereknevelés minden küzdelmét és nehézségét. Egy gyerkőcökkel teli ház ugyan gyakran egyet jelent a szoros költségvetéssel, a kevés önmagunkra fordítható idővel és a fényűzés szinte teljes hiányával, de mindig lesz valaki körülöttünk, akivel játszhatunk vagy akinek valami újat taníthatunk.
Segítség: Ezt a legegyszerűbb megcsinálni. A családkészítőben készíts öt tinédzser gyereket, és a szülőnek máris teljesül a vágya. Ha már Simednek tinédzser korba lépett a gyermeke, teljesen mindegy, hogy örökbefogadta, vagy a CAS-ben kreáltad, mindenképpen beszámítódik.
35,000
Egy mamutvállalat ügyvezető igazgatója
Főbb kapcsolódó személyiségjegyek: Karizmatikus, Vesztes, Talpnyaló, Sznob, Ambiciózus
Cél: Mássz fel a vállalati ranglétra csúcsára: válj ügyvezető igazgatóvá az üzleti pályán!
Leírás: Simednek üzleti pályára kell lépnie, ha minden vágya, hogy a kellően magas haszonkulcs elérésével előcsaljon egy-egy mosolyt az igazgatótanács tagjaiból. Elengedhetetlen továbbá, hogy szüntelen pedálozásával elnyerje a kollégái és a mindig jelenlévő főnök jóindulatát - ha elég rafinált, meg sem áll majd a vállalati ranglétra csúcsáig!
27,500
Édes szavak, fürge ujjak
Főbb kapcsolódó személyiségjegyek: Virtuóz, Karizmatikus, Csókkirály, Jó humorú
Cél:
- Tökélyre csiszolni a vonzerejét
- Tökéletesíteni a gitártudását.
Leírás: A kedves szavak és a lágyan pengetett húrok azonnal utat találnak a simszívhez, így nagyon könnyű barátokat szerezni általuk. A karizma a társas lények sajátja, míg a gitározás azoknak való, akik szeretnek tanulni és zenélni. Ha valaki mindkettőnek mestere, ellenállhatatlanul népszerű tagja lesz bármely társaságnak.
30,000
Élőlény-robot keresztező kutatóvá válni
Főbb kapcsolódó személyiségjegyek: Kertész, Őrült, Pecás, Ezermester
Cél: Elérni a tudományos pálya 9. szintjét.
Leírás: Az áramkörök összetettsége és a szerves anyag bonyolultsága időtlen idők óta ámulattal tölti el a tudományos közösséget. Simednek komoly barkácstudásra lesz szüksége az elektromos ketyerék irányításához, emellett elegendő kertészeti és horgászati tapasztalatra kell szert tennie, hogy tudja, mire van szükségük a gépekkel keresztezett szerves élőlényeknek, hogy jól érezzék magukat a bőrükben.
29,000
Ép testben ép lélek
Főbb kapcsolódó személyiségjegyek: Zseni, Sportos, Természetbolond, Maximalista
Cél:
- Tökélyre csiszolni a logikáját
- Elérni az erőnlét maximumát
Leírás: A tökéletességre törekvés a szigorú mentális és fizikai edzés eszközeivel nemes cél, és egyben élethosszig tartó kihívás. Simed egy szép napon talán eléri a sim teljesítőképesség csúcsát, de csak akkor, ha kész kemény szellemi munkát és sok verejtéket áldozni a cél érdekében.
30,000
Fényűző élet
Főbb kapcsolódó személyiségjegyek: Csóró/Kéregető, Sznob, Ambiciózus, Kleptomániás
Cél: 100000 simoleon nettó háztartási vagyon
Leírás: A fényűző életet kényelem és kiváltságok jellemzik, és persze az elégedettség érzése. Fontos, hogy az ember képes legyen élvezni a kemény munkája gyümölcsét. Ha simed mesésen berendezett álomotthonban lakik, és elég pénze van ahhoz, hogy minden földi jóval elkényeztesse magát, az elégedettség garantált.
Segítség: Nettó háztartási vagyon = ingatlan értéke + készpénz
32,500
Filmzeneszerző
Főbb kapcsolódó személyiségjegyek: Művész, Zseni, Virtuóz, Reménytelenül romantikus
Cél: Elérni a zenészi hivatás 10. szintjét (szimfonikus ágazat).
Leírás: A zeneszerző szerepe néha egyszerű és letisztult, mint egy finom decrescendo, máskor pedig összetett, mint egy eget-földet megrengető finálé. Fontos, hogy szeressék a szimfonikus zenekar tagjai, hogy a kisujjában legyen a muzsika, és hogy kellően jártas legyen a logikában, így valóban felfoghassa a hangzás tudományát.
30,000
Hírolvasó sztár
Főbb kapcsolódó személyiségjegyek: Művész, Könyvmoly, Karizmatikus, Barátságos
Cél: Elérni az újságírói hivatás 10. szintjét.
Leírás: A hírek körülöttünk vannak, csak arra várva, hogy felfedezze őket egy éles szemű újságíró, aki méltó arra, hogy ő tudósítson az évtized legjelentősebb eseményeiről. Az újságírás gyors tempójú világában való érvényesüléshez elengedhetetlen az ellenállhatatlan karizma és a nagyszerű íráskészség.
30,000
Hivatásos író
Főbb kapcsolódó személyiségjegyek: Könyvmoly, Naplopó, Magányos farkas
Cél: Heti 4000 § jogdíjat kapni
Leírás: Míg egyesek számára csupán a kreatív önmegvalósítás egy formája, a legjobb és legkitartóbb szerzők képesek tisztességesen megélni az írásból. A jogdíj azonban nem nő a fán, így simed kénytelen lesz átvészelni pár szűk esztendőt, mire eleget keres majd, hogy kényelmesen megéljen belőle.
Segítség: Egy könyv után 6 hétig kapsz csak jogdíjat, erre figyelj oda!
32,500
Két lábon járó szakácskönyv
Főbb kapcsolódó személyiségjegyek: Született szakács(nő), Vegetáriánus
Cél: Megtanulni minden receptet
Leírás: Receptek egész armadája várja, hogy a konyhában szívesen forgolódó simek elkészítsék őket korgó gyomrú családtagjaik vagy éhes vendégeik számára. Ha simed tökélyre csiszolja főzőtudását és elolvassa a könyvesboltban kapható összes receptet, két lábon járó szakácskönyvvé válhat.
Segítség: Minden receptet! Ha rendelkezel kiegészítővel, annak a receptjei is ide tartoznak!!!
30,000
Kiváló szerző
Főbb kapcsolódó személyiségjegyek: Művész, Könyvmoly, Magányos farkas
Cél:
- Tökélyre csiszolni az íráskészségét
- Tökéletesíteni a festőtechnikáját
Leírás: A mesterek művei ámulatot keltenek a szemlélődőben. Azonban minden sikeres művészre több tucatnyi kudarc és bukott nagyság jut, akiknek a könyvei és vásznai fájdalmasan rosszak vagy nyomasztóan érdektelenek. Simed minden vágya, hogy ecsetje és írópennája a csúcsra juttassa, ám ez nem lesz könnyű.
30,000
Közönségkedvenc
Főbb kapcsolódó személyiségjegyek: Karizmatikus, Barátságos, Csóró/Kéregető, Buliőrült, Talpnyaló
Cél: Összebarátkozni 20 simmel
Leírás: A népszerűség nem csupán egy olyan jellemző, amelyre minden gimis vágyik, hanem egyben annak a jele, hogy a közösség tagjai örömmel barátkoznak simeddel. A hátsó szándékok nélküli ismerkedés megéri a fáradtságot. Ne feledd azonban, hogy a világban számolatlanul járnak az unalmas és goromba fráterek, így valószín, hogy az ismeretségi köröd is tele lesz a társaság krémjével és iszapjával egyaránt.
30,000
Létrehozni a tökéletes magánakváriumot
Főbb kapcsolódó személyiségjegyek: Pecás, Természetbolond, Maximalista
Cél: Legalább 13 különböző halfajta tökéletes példányait tartani gömbakváriumban
Leírás: Az igazi horgászok pompás példányokat képesek kifogni; hatalmas behemótokat, melyek majd' szétfeszítik pikkelygúnyájukat. A horgászat elkötelezett szerelmesei órákon át görnyednek a víztükröt figyelve, újra meg újra kivetve horgukat, míg elő nem csalják a kék mélység lakóit. Simed pazar magánakváriumot hozhat létre, ha kifogja a legszebb példányokat a gyűjteménye számára.
Segítség: Használd az adott halfaj csaliját, hogy minél többet foghass ki belőle, ezáltal egyre jobb minőségű hal akad horgodra!
32,500
Mestertolvajjá válni
Főbb kapcsolódó személyiségjegyek: Sportos, Kleptomániás
Cél: Elérni a 10. szintet a bűnözői pálya tolvaj ágazatában.
Leírás: Villámgyors, edzőteremben tökéletesített reflexekkel és kifogástalan csapatmunkával sokra viheti a simed, de csak a macska ügyességű enyveskezűek érhetik el a mestertolvaji rangot. A tolvajlás ösvénye a helyi bűnszövetkezettől indul, és a világ legértékesebb ékszereinek fosztogatása felé vezet.
32,500
Nemzetközi szuperkém
Főbb kapcsolódó személyiségjegyek: Számítógépzseni, Bátor, Sportos, Gyerekes
Cél: Elérni a 10. szintet a rendfenntartói hivatásban (titkosügynöki ágazat).
Leírás: Az igazság és a rend erőinek rettenthetetlen hősökre van szükségük, akik megállítják a jámbor polgárok ellen szervezkedő gonosztevőket. A fizikailag csúcsformában lévő simek, akik képesek a puszta logika eszközeivel győzedelmeskedni rázós helyzetekben, emellett dögösen festenek estélyi öltözékben, jelentkezzenek a rendőrkapitányságon!
30,000
Polihisztor
Főbb kapcsolódó személyiségjegyek: Őrült, Elkötelezettségi problémák, Munkamániás, Gyerekes
Cél: Elérni az 5. szintet legalább 4 különböző hivatásban
Leírás: Egyetlen hivatásnak szentelni minden energiánkat - ez nem mindenkinek az álma, különösen azoknak nem való, akik szeretnek új dolgokat tanulni és kalandokat keresni egy új íróasztal mellett. Simed polihisztor lesz: szeretné felküzdeni magát legalább négy hivatás ranglétrájának közepéig.
35,000
Reneszánsz sim
Főbb kapcsolódó személyiségjegyek: Elkötelezettségi problémák, Munkamániás, Ambiciózus, Fegyelmezett
Cél: Elérni 3 különböző jártasság 10. szintjét
Leírás: Az igazi tudósok nem elégednek meg azzal, hogy egyetlen terület szakértőjévé válnak, sem azzal, hogy számos témába belekapva csak a középszerűségig jutnak. Annyi szellemi, fizikai és kreatív elfoglaltság közül választhatsz! Érd el számos jártasság legmagasabb szintjét, és válj valódi reneszánsz simmé!
35,000
Rocksztár
Főbb kapcsolódó személyiségjegyek: Művész, Virtuóz, Buliőrült
Cél: Elérni a zenészi hivatás 10. szintjét (rock ágazat).
Leírás: A rock ösvénye vonzó lehet sok ifjú sim számára, ám a zene veszélyes utazásán kevesen érnek célba. Simednek munkát kell vállalnia a zenészi hivatásban, túlélni az első évek lélekölő gürizését, és tökélyre csiszolnia a gitárjátékát, hogy ő lehessen a valaha ismert legnagyobb rocksztár.
30,000
Sakklegenda
Főbb kapcsolódó személyiségjegyek: Számítógépzseni, Zseni, Naplopó, Ambiciózus
Cél:
- Tökélyre csiszolni a logikáját
- Sakknagymesterré válni
Leírás: A logika hideg és számító - bevehetetlen erőd, amelyet nem aknázhat alá semmiféle, szenvedélyektől fűtött locsogás. Szerelmesei a sakktáblán mérik össze erőiket. Azokra a simekre, akik tökélyre csiszolják a logikájukat, ráadásul elnyerik a hőn áhított sakknagymesteri címet, örökké emlékezni fog az utókor.
Segítség: Miután az első logikai jártasságpontot megszerezted, a telefonon elérhetővé válik a "Hívja át a rangsorban utána következő sakkellenfelet" lehetőség. Fejleszd a logikádat, győzd le az ellenfeleket és érd el az 5. szintet!
30,000
Szívtipró
Főbb kapcsolódó személyiségjegyek: Elkötelezettségi problémák, Csókkirály, Flörtölő, Buliőrült
Cél: Együtt járni 10 különböző simmel
Leírás: Miért is horgonyoznál le egy hosszú távú kapcsolatban, ha egyszer annyi vonzó sim van, akikkel randizni lehet? Simed nagyon szeret lubickolni a randevúzás izgalmaiban. A vándorélettel nincs is semmi baj, amíg a volt szeretőket sikerül biztonságos távolságban tartani, nehogy a féltékenység, a zöld szemű szörny felüsse rút fejét.
Segítség: Mivel a játék nem engedi, hogy egyszerre több párja legyen Simjeidnek, így miután eggyel összejött Simed, szakítania kell vele, hogy a következővel is járhasson.
35,000
Szupersztár sportolóvá válni
Főbb kapcsolódó személyiségjegyek: Sportos, Buliőrült
Cél: Elérni a profi sportolói hivatás 9. szintjét.
Leírás: A bajnoki mezt csak azok a sportolók hordhatják, akik a rajongóik és a sporttársaik szerint is valódi szupersztárok. Akkor nyerhetik el ezt a jogot, ha a tökéletességig fejlesztik az erőnlétüket, szoros köteléket alakítanak ki a csapattársaikkal, és még akkor is mindent megtesznek a győzelemért, ha a meccs elveszettnek látszik.
29,000
Törvényszéki szakértő: dinamikus DNS-modellező
Főbb kapcsolódó személyiségjegyek: Számítógépzseni, Jó
Cél: Elérni a 10. szintet a rendfenntartói hivatásban (törvényszéki szakértői ágazat).
Leírás: A terepen dolgozó titkosügynököknek a lehető legjobb adatokra van szükségük, hogy fülön csípjék a jómadarakat, ezért csak a legcsiszoltabb analitikus elme érhet el sikereket ezen a pályán. A bűnözők igyekeznek eltüntetni a nyomaikat, így ez a munka igazi kihívás. A logika szorgos diákjaiból kivételesen jó törvényszéki szakértő válhat, különösen, ha van érzékük a festészethez.
30,000
Úszni a pénzben
Főbb kapcsolódó személyiségjegyek: Csóró/Kéregető, Sznob, Ambiciózus, Takarékos
Cél: 50000 simoleon a családi kasszában
Leírás:A pénz tartja mozgásban a világot, és pár anyagias Sim számára ez jelenti a személyes boldogság kulcsát is. A takarékosság, a garasoskodás, a kemény munka és a jövedelmező mellékállások idővel hozzásegítik a simedet, hogy - legalábbis metaforikus értelemben - lubickolhasson a pénzben.
Segítség: Ez csak a készpénzvagyonra vonatkozik
35,000
Űrhajóssá válni
Főbb kapcsolódó személyiségjegyek: Ezermester, Sportos, Bátor, Fenegyerek
Cél: Verekedd fel magad a katonai pálya csúcsára, és válj űrhajóssá!
Leírás: Az űrhajósok fantasztikus pilóták, akik évekig tartó szigorú kiképzésen estek át. Ők a hivatás elitje. Egy asztronauta kalandszomját csak egy vakmerő űrmisszió olthatja, amely a csillagközi találkozásoknak és az űrhajósok velük született barkácstudásának köszönhetően kitörölhetetlenül beleírja a nevüket a történelem nagykönyvébe.
30,000
Ünnepelt ötcsillagos szakács
Főbb kapcsolódó személyiségjegyek: Kertész, Született szakács(nő), Vegetáriánus
Cél: Elérni a konyhaművészeti pálya 10. szintjét
Leírás: Forróságot árasztó tűzhelyekkel és gőzölgő ételekkel teli, nyüzsgő konyha várja azokat a simeket, akik az ötcsillagos szakács pozíciójának megszerzését tűzték ki célul. Simednek ügyesen kell lépdelnie a gasztronómia forró és fűszeres talaján, jó kapcsolatokat építve ki a konyha személyzetével és folyamatosan fejlesztve főzőtudását, hogy méltó vetélytársa legyen a világ legnagyobb szakácsainak.
30,000
Világhírű sebész
Főbb kapcsolódó személyiségjegyek: Könyvmoly, Barátságos, Jó, Munkamániás
Cél:Elérni a gyógyászati hivatás 10. szintjét.
Leírás: Simednek képesnek kell lennie arra, hogy logika szempontjából briliáns döntéseket hozzon a műtőasztalnál, méghozzá a másodperc törtrésze alatt. Csak a legnagyszerűbb sebészeknek sikerül hatékonyan szembeszállni a betegségekkel, félelemmel töltve el a legmarconább vírusokat is. Az orvosi szakma csak a rendkívül elkötelezett, szellemileg messze az átlag felett álló simeknek ajánlott.
32,500

My Sims Webáruház