Együttes alapítása

Simednek lehetősége van arra, hogy saját együttest alapítson.

Első lépésként el kell, hogy érje valamelyik hangszeren az első szintű jártasságot. Ezután lehetősége nyílik arra, hogy bármelyik ismerősét megkérje arra, hogy alakítsanak együttest.  Nincs szükség arra, hogy az ismerősödnek zenei jártassága legyen.  Persze ettől függetlenül nem árt a hozzád hasonlóan virtuóz és zenekedvelő simet megkérned rá, úgy a leendő együttes sikere nem maradhat el. Nem kell, hogy barátok legyenek, elég az ismerősi kapcsolat:

sims3_tipp_egyuttes_1.jpg

Ha az ismerősöd beleegyezik abba, hogy együttest alapítsatok, megjelenik egy ablak, amelyikben elnevezheted a bandát:

sims3_tipp_egyuttes_2.jpg

A bandatagoknál párbeszédnél új interakciók érhetőek el (átnevezheted a bandádat, kirúghatod a bandatagot):

sims3_tipp_egyuttes_3.jpg

Nem bandatagnál is új interakció áll rendelkezésre:

sims3_tipp_egyuttes_7.jpg

Ha megalakult a bandád, azt a Városházán egyéni vállalkozásként be is regisztráltathatod:

sims3_tipp_egyuttes_4.jpg

Ha a bandaalapító simnek nincs másik munkája, akkor miután beregisztrálta a bandát, ez lesz a főállása és a munkapanelen láthatja a banda jelenlegi helyzetét:

sims3_tipp_egyuttes_5.jpg

A banda megalakulása után a Jártassági naplóban (J billentyűvel hívhatod elő a legegyszerűbben) nyomon követheted, hogy kik a banda tagjai, hány koncerten vettetek eddig részt, és természetesen új kihívások is a rendelkezésedre állnak.

sims3_tipp_egyuttes_6.jpg

Hogyan keressünk pénzt?

1. Zene borravalóért

Ha nyilvános helyen lerakod a hangszeredet, megjelenik egy új opció, meghívhatod a helyszínre a bandatagokat (ha esetleg ez az  opció nem működik, akkor telefonon keresztül ugyanígy összehívhatod a bandatagokat). Azonban borravalóért azok a bandatagok tudnak csak játszani, akiket te irányítasz, vagyis a te háztartásodban élnek.  A borravalóért való zenéléshez fontos tudnod, hogy csak a saját borravalódat számítja be (még ha egy háztartásban több bandatag is él), valamint nem a teljes borravalóként kapott összeget, hanem annak körülbelül 70-80%-át.

sims3_tipp_egyuttes_9.jpg

2. Koncertek, fellépések

A banda megalakulása után az ügynököd hamarosan (általában 1-2 sim napon belül, de az előfordulhat, hogy akár 4-5 napot kell várni) telefonál és lehetőséget ajánl a fellépésre.   (Minél több bandatag él egy háztartásban, annál nagyobb az esélye a koncertlehetőségeknek.)

sims3_tipp_egyuttes_10.jpg

Ha elérkezik a koncert időpontja, egyszerűen csak kattints a csillaggal jelölt helyszínre, majd az "Irány a koncert helyszíne" feliratra. Ezután simed és a többi bandatag is automatikusan elindul a fellépés helyszínére. Általában a többi bandatag már ott van, mire te odaérsz.  Ha odaértél, kattints a bárban, krimóban lévő  zenefelszerelések egyikére, majd válaszd a Fellépés opciót, ahol eldöntheted, hogy milyen típusú zenét szeretnél játszani:

sims3_tipp_egyuttes_11.jpg

Ezután a banda tagjai elhelyezkednek a hangszereik mögött és megkezdődik a fellépés.

sims3_tipp_egyuttes_13.jpg

Ha vége a fellépésnek, az aktuális feladatjelzőn megjelenik a "Gyűjtse be a fizetséget" felirat. Ha rákattintasz, simed odamegy a megbízóhoz és begyűjti a fellépésért járó díjat.

3. Egyéb lehetőségek:

A bandának időnként lehetősége nyílik arra is, hogy fellépjen a Multiplex Moziban rendezett rockkoncerten. Ilyenkor általában elénekelhetnek egy dalt, valamelyik fellépő együttessel. Általában hírnévpont, párszáz simoleon  és munkatapasztalat a jutalom, valamint az adott koncertek számába is beleszámít.

A banda létszáma:

A banda maximum 4 fős lehet. Ha valakit már akkor szeretnél csatlakoztatni, ha már maximum létszámú a bandád, valakit ki kell, hogy rúgj.

Sztárok a bandában:

Ha szeretnél sztárokat a bandádban, nem árt magadnak is azzá válnod. Ha saját magadnak nincs egy csillagod sem vagy csak egy-két csillagod van, ne számíts arra, hogy egy négy- vagy ötcsillagos sztár csatlakozik. Alapszabály, hogy nálad maximum egy csillaggal magasabb sztár hajlandó csatlakozni a bandához, magasabb szintű sztárnál hiába is próbálkozol.

sims3_tipp_egyuttes_8.jpg

Fokozatok (amennyiben bandádat egyéni vállalkozásként beregisztráltad):

 • Kezdő Zajkeltők
 • Garázsbanda
 • Az aluljárók dalnokai
 • Krimóbeli Előzenekar
 • Krimóbéli Fő Attrakció
 • Turnésztárok
 • Helyi legenda
 • Menő banda
 • Kultzenekar
 • Legendás banda

Jutalmak:

A bandázáshoz új jutalmak jelentek meg, amelyeket az életcél pontjaidból érdemes beváltani, hogy a bandád még sikeresebb legyen:

Álomgroupie: az álomgroupie-k a bandához kapcsolódó minden eseményből nagyszerű bulit varázsolnak. (10000 pont)

Sikerre ítélve: A sikerre ítél simek bármilyen együttest sikerre visznek. Ha egy bandával lépnek fel, többet keresnek zenésztársaiknál. (10000 pont)

Jó tudni:

 • A bandatagok zenei tudása nem befolyásolja azt, hogy mennyi pénzt kereshetnek egy-egy fellépéssel. Ahogy egyre több koncerten veszel részt és a bandád feljebb csúszik a tizes listán, úgy kapnak valamennyivel több pénzt.
 • A bandatagok fellépéseken véletlenszerűen választanak hangszert.
 • A banda szintlépése egyaránt függ az összebevételtől és a tapasztalattól.
 • Minél magasabb szintű a bandád helyezése, annál jobb helyekre hívják meg fellépni. Krimókban, hörpintőkben kezdesz, később már bárokba is meghívnak.
 • Bridgeport lakói szívesebben adnak borravalót a gitár- és zongorajátékosoknak (tapasztalataim szerint).
 • Ha borravalóval akarsz az együttesnek pénzt keresni, akkor próbálj meg forgalmas helyet találni, például a Színház előtt vagy egy nagyobb parkban.
 • A hatos szinttől nemcsak előléptetést kapsz, hanem minden egyes szint után egyre több simoleont jutalomként.
 • Nem számít, ha akár 1-2 órát is késel a koncertről - elég sokáig tart, mire simed elér a helyszínre, úgyhogy ennyi késésből nem lesz baj.
 • És végül fontos, hogy türelmes legyél, a koncertlehetőségek nem túl gyakoriak, van hogy 4-5 sim napig nem kapsz rá lehetőséget.

A tippet Ruby készítette.

My Sims Webáruház