Egyedi minta készítése

Egy nagy külföldi letöltős oldal, pontosabban a The Sims Resource kifejlesztett egy új minta létrehozó és importáló eszközt. A letöltéséhez szükség van a regisztrációhoz, a használatához pedig a regisztrációs adatokra. Használata egyszerű, minimális angol tudást igényel. ITT tölthetitek le.

Első lépésként jó, ha tudjuk, honnan lehet egyedi mintákat letölteni. Csak egy jó mintákat, képeket tartalmazó oldalt ismerek, de ennél lényegesebb több található az interneten, de ez az egy oldal elég lesz indulásként. Az oldal itt érhető el:  http://masterjinn.deviantart.com/gallery/

Én ezt a mintát választottam:

Első lépésként meg kell nyitnunk a kiválasztott/lementett mintát. Kattintsunk a nyíllal jelölt ikonra. Fontos, hogy a kép, fájl típusa *png, *bmp, vagy *dds formátumú legyen, és ajánlatos, hogy 256x256 méretű legyen!

Miután megnyitottuk a képet ki kell pipálnunk a következőket:

Azért kell kipipálni mind a 3 részt, hogy tudjuk majd változtatni a színét a minta minden egyes részének. Persze nem kötelező mind kipipálni, de ajánlatos. A színek megváltoztatásáról bővebben olvashattok információt a Stílus létrehozása című tippben.

A "Show as tiled" kipipálásával az eszköz egymás mellé állítja a mintát, így a minta folyamatos lesz:

A következő lépésnél meg kell adnunk a minta nevét, leírását, kategóriáját, típusát.

A kategóriánál a minta stílusát választhatjuk ki, mint például absztrakt, szövet, vagy fém.

A típusnál pedig, hogy a minta ruha, üveg, stb. típusú-e.

Miután kitöltöttünk minden mezőt, már csak exportálnunk/mentenünk kell!

Meg kell adnunk a Fájlnevét és elmenteni. De gondolom ez már mindenkinek menni fog. :)

Ezután feljön egy ablak. A kép alapján töltsétek ki:

Az első két mezőt akkor kell csak, ha fel is szeretnénk majd tölteni a TSR-re. Ahol megadtátok az exportálási útvonalat, oda kerül a fájl/minta, amit kattintással telepíthettek is a játékba. Segítséget ITT találtok.

Az én mintám, mint láthattátok Absztrakt kategóriába tartozott így a játékban is az Absztrakt kategóriánál található meg:

A saját ízlésnek megfelelő színmódosítások után máris használható a minta:

A tippet készítette: Szaba92

My Sims Webáruház