Eb ásatás

Kutyáinkat mi magunk is ki tudjuk képezni vadászatra, melynek során sok érdekes dolgot áshatnak ki a föld mélyéről. Ehhez nem kell mást tennünk, mint ebünkre kattintani és a Tanítsa meg vadászni opciót választani a sok lehetőség közül és már kezdődik is a nagy vadászat.

De persze dönthetnek úgy is, hogy saját maguk fejlesztik képességeiket, és a magyarázás helyett inkább a tettek mezejére lépnek... gödröt ásnak! Ahhoz, hogy kutyánk saját maga fejlessze eme jártasságát, csupán a szabad ég alatt a földön tetszőleges helyre kell kattintani és a megjelenő opciók közül a Gyűjthető holmi kiszagolását kell választani.

Ásatásaik során előkerülhetnek kevésbé érdekes dolgok is, úgy mint falevél, chipes zacskó, kígyóbőr, de ráakadhatnak nagyobb természeti tárgyakra is. A meteorok nagy kincsnek számítanak, hiszen a nagyobb példányok több ezer simoleont is érhetnek.

Ha valamit találnak, az minden esetben az Eszköztárukban találjuk meg a későbbiek során. Ott tetszés szerint rendezhetjük őket, dönthetünk sorsuk felől.

Esetleg kutyánk is elhelyezhet egy-egy kiválasztott tárgyat, ha a megfelelő helyre kattintva (ahova le szeretnénk rakni a kiválasztott tárgyat) kiválasztjuk a Gyűjthető tárgy elhelyezése opciót és ott kiválasztjuk a nekünk tetszőt.

Rengeteg féle ércet és fémet bányásznak ki kutyáink, amiket vagy eladunk, vagy pedig kiállítunk egy arra érdemes helyen, hogy aztán később különbféle metszéseket készíthessünk.

Az első jártasság megszerzése után parancsba is adhatjuk kutyánknak egy-egy tárgy felkutatását. Csupán a jószágra kell kattintani és a Vadászat menü alatt kiválaszthatjuk, mit keressen kutyánk nekünk. Persze nem garantált, hogy ebünk meg is érti egyből a kapott parancsot és azt hozza, amit szeretnénk, de nem szabad ezért őt okolni. A saját orra után megy.

Ha ebünk elérte a legmagasabb, 10-es szintű Vadászat jártasságot, a Jártassági napló mutatja a további lehetőségeket számunkra. Az egyes fejlődési szintek között sok különbség nincsen, hiszen az elejétől fogva találhat az eb minden fellelhető tárgyat, csupán a későbbiek során egyre kevésbé fordul elő, hogy értéktelen tárgyakat kotor elő.

Azonban érdekesebb dolgok is előkerülhetnek az anyaföldből az érceken, sziklákon és egyéb hétköznapi tárgyakon kívül, melyek minden esetben három részből állnak, így mikor összegyűlik a három darab, csupán rekonstruálni kell őket, és gyönyörködhetünk az elénk táruló látványban.

Rekonstruált tárgyak:

Gyémántkutya


Barátunk, Samu

Kő tűzcsap

Mini dinoszaurusz csontváz

Sok sikert mindenkinek a kutatáshoz! Kellemes időtöltést!

A tippet Sayera készítette

 

 

My Sims Webáruház