Dzsinn

Dzsinn

A Vár a Színpad kiegészítõvel egy új lény érkezett, mégpedig a dzsinn. Ahhoz, hogy dzsinnhez jussunk, szükségünk van a "Poros vén lámpás"-ra, amit 30000 boldogságpont beváltásával szerezhetünk meg az Életreszóló jutalmak között. Nagyon ritkán, de elõfordul, hogy simed rábukkan a poros lámpásra, miközben a város temetõjének katakombáit fedezi fel vagy pedig a PlazmaFröcs Giroszkópos Simpörgettyû fejlesztésével, (Fejlesztés: dimenziókapu) ha 10. feltaláló szinten van simed. Azonban mindkét lehetõségben nagyon ritka a poros lámpásra bukkanás esélye, emiatt gyorsabb és biztosabb a boldogságpontok beváltása.

Dzsinn

Miután beváltottuk a boldogságpontokat, a lámpás a sim eszköztárába kerül,ahol rákattintva elõjön a "Lámpás megtisztogatása" opció:

Dzsinn

Simünk elkezdi dörzsölni a lámpást, majd hirtelen - ahogy a mesében is - megjelenik és teljesíti a sim három kívánságát:

A dzsinnre kattintva több lehetõségünk van (így küldhetjük õt vissza a lámpásba is):

Amikor kívánunk, a dzsinn a levegõbe emeli a simet és varázslatot szór rá, így teljesíti a kívánságot.

Tízféle kívánság közül válogathatunk:

1. Világbéke: 48 órán át +25 pontos hangulatmódosítót ad, valamint beszélgetési lehetõséget biztosít más simekkel. Ha a világbékérõl beszélgetsz, a kapcsolati mutatós is gyorsabban emelkedik. (Ha simed egyik tulajdonsága a gonosz, akkor Világbéke helyett Nyomorúságot kérhet a világra.)

2. Vagyon: Simünk 100.000 simoleont kap.

3. Szépség: E kívánság hatására simünk szép lesz. Ha ezt kéred, nem kapsz semmilyen hangulatmódosító hatást, viszont a szépség megemeli a romantikus interakciók sikerét.

4. Sim feltámasztása: A dzsinn feltámaszt egy halottat, aki vagy a simünk családtagja volt, vagy pedig sírköve a sim birtokán van. Az opció csak akkor mûködik, ha van sírkõ a sim birtokán.

5. Nagy család: Hasonlít a termékenységi kezeléshez. Ezzel a kívánsággal megnõ az esélye, hogy kettes, hármas vagy négyes ikreket szüljön simünk. Ezt a kívánságot érdemes etye-petye elõtt felhasználni. Mindkét nemnél elérhetõ.

6. Boldogság: Simünk élete végéig boldog lesz egy plusz hangulatmódosítóval.

7. Szerelem: Simünknek ki kell választania az ismerõsei közül, hogy kivel akar párkapcsolatot, ezután azonnal reménybeli partner kapcsolati állapotba kerülnek egymással, valamint kapnak egy pozitív hangulatmódosítót is.

8. Hosszú élet: Simünk fiatalabb lesz 30 nappal. Nem jár hangulatjelzõvel.

9. Még több kívánság: Ha jó kapcsolatban vagy a dzsinnel, kívánhatsz plusz kívánságot. Értelme nem sok van, mivel a plusz egy kívánságra pazarolsz el egy kívánságot, így t ugyanott tartasz, ahol elkezdted.

10. A dzsinn felszabadítása: Ahhoz, hogy a dzsinnt felszabadítsd, jó viszonyban kell vele lenned és fontos, hogy az egy birtokon élõ simek száma ne legyen 8 fõ. Ezzel a kívánsággal a család tagjává lehet tenni a dzsinnt. Három könnyû küldetést kell végrehajtani a felszabadításhoz. Elsõ küldetésünk az, hogy le kell hûtenünk a lámpást, a feladat elfogadása után kattints a hûtõre és válaszd a "Lámpás megfagyasztása" opciót. A feladat végrehajtása után megjelenik a következõ küldetés, amelynek során fel kell melegítenünk a lámpást. Ha elfogadod a küldetést, kattints a tûzhelyen a "Lámpa felforrósítása" lehetõségre. Mihelyt a lámpa felforrósodott, megjelenik az utolsó küldetés, amelynek során a katakombát kell bejárnunk a lámpással. A feladat végrehajtásához menjünk a temetõbe, ott kattintsunk a katakombára és válasszuk a "Vigye le a lámpást a föld gyomrába" lehetõséget. Mihelyt simünk végrehajtja a feladatot, csak annyi a teendõje, hogy megidézze a dzsinnt. Mihelyt megidézted a dzsinnt, a lény felszabadul és a család tagja lesz.

Dzsinn a családban

A dzsinn nagyon hasznos családtag, varázsereje megkönnyíti a család életét.

A dzsinnre kattinva két opció érhetõ el:

Sim varázslatos megtisztítása: a dzsinn varázslatosan tiszta lesz, ami plusz 20 hangulatot biztosít a számára.

Varázsoljon ételt az asztalra: A dzsinn az ambrózián kívül minden ételt elõ tud varázsolni a semmibõl.

A dzsinnel a padlóra kattintva a következõ opció érhetõ el:

Más simekre kattintva szintén több opció érhetõ el:

- a sim varázslatos megtisztítása: a kiválasztott sim higiéniája a maximumra emelkedik és 30 percre "Varázslatosan patyolattiszta jelzõt kap", ami plusz 20 hangulatot jelent.

- a sim elbûvölése: nem családtagok esetén mûködik. Ekkor a kiválasztott sim négy órára a családhoz csatlakozik és irányíthatóvá válik. Rejtélyes módon akadnak olyan simek, akik ellenállnak a bûvölésnek.

- sím elûzése: ha idegesít egy sim, a dzsinn segítségével könnyen elteleportálhatod a telkedrõl.

Ha utolsó kívánságként nem szabadítjunk fel a dzsinnt, akkor a harmadik kívánság teljesítése után a dzsinn eltûnik, hogy új gazdát keressen magának.

Dzsinn gyermekek

Ha a simed egy dzsinnel házasodik össze, 50% az esélye annak, hogy a közös gyermekük félig dzsinn lesz és neki is ugyanolyan képességei lesznek, mint a felszabadított dzsinneknek. A dzsinn gyerekek színe valamivel halványabb lehet a teljes dzsinneknél. A gyerek dzsinnek már gyerekkortól képesek a varázserejüket használni.

Érdekességek, tippek:

  • miután a dzsinn teljesítette a kívánságunkat, érdemes azonnal visszaküldeni a lámpásba, mert elõfordulhat, hogy elkóborol és nem megy vissza a lámpásba
  • a dzsinn ruházatát az UnlockOutfits kóddal meg lehet szerezni
  • a lámpást csak az a sim dörzsölheti meg, aki megvette boldogságpontokért
  • a dzsinn nem tud több kívánságot teljesíteni egyszerre, két teljesítés között pihenésre van szüksége
  • ha elég sok boldogságpontot szerzel, akár több lámpást is vehetsz
  • simed és a dzsinn szerelmesek lehetnek egymásba, de addig nem házasodhatnak össze vagy nem lehet gyerekük, amíg a dzsinn fel nem szabadul
  • a dzsinnek is ugyanolyan szükségletei vannak, mint a simeknek, ugyanúgy vannak személyiségjegyeik, munkát vállalhatnak, jártasságokat szerezhetnek, annyi a különbség, hogy hosszabb életûek, mint a simek

A tippet készítette Ruby. Kiegészítés: Klaus999, Basch1191

My Sims Webáruház