Csillagjegyek

A Leszáll az Éj kiegészítővel megérkeztek az asztrológiai csillagjegyek is a simek számára. A csillagjegyek nem befolyásolják a simek személyiségét, de hatással van a simek egymás közötti kapcsolataira, valamint extra beszélgetési lehetőséget is jelent a számukra. A simek megkérdezhetik egymás csillagjegyét és ha szerencséjük van, olyan simmel akadnak össze, akinek a csillagjegye összhangban van a sajátjukkal. Ha két sim csillagjegye kompatibilis egymással, akkor mindkét sim egy kis pluszt kap a kapcsolatuk szintjénél. Ha két simnek azonos a csillagjegye, akkor lehetőség nyílik arra, hogy megbeszéljék egymással a közös tulajdonságukat. Ha a sim megtudja egy másik sim csillagjegyét, az információ tárolásra kerül, így az a Kapcsolatok panelben bármikor megtekinthető.

Csillagjegyek

Az előre létrehozott - tehát már létező simeknek - és a babáknak véletlenszerű lesz a csillagjegyük, nincs lehetőség megváltoztatni őket, de új sim létrehozásánál a játékos döntheti el, hogy milyen csillagjegyű legyen a sim.
A "Sim létrehozása képernyőn" kapott helyet a személyiség részben a csillagjegy. Amikor létrehozol egy új simet, automatikusan kap egy csillagjegyet, amit arra változtatsz meg, amire akarsz. A csillagjegyek nem hatnak a jellemvonásokra - és a jellemvonások sem a csillagjegyre, így ha esetleg később megváltoztatod a simed jellemvonásait, a csillagjegye nem fog változni.

Csillagjegyek

Mindegyik csillagjegynek négy kompatibilis csillagjegye van. Az összeegyeztethető csillagjegyek segítségével a sim könnyebben halad a romantikus kapcsolatokban. Az sem gond, ha a két simnek nem összeegyeztethető a csillagjegye, ettől még romantikus kapcsolat alakulhat ki közöttük és legtöbbször össze is tudnak házasodni. Azonban a játékban néhány csillagjegyet kissé összeférhetetlenné tettek. A simek összeférhetetlen csillagjegyek esetén is hozzáférnek az összes romantikus interakcióhoz, de képtelenek összeházasodni. Előfordul, hogy az egyik sim ilyen esetben felajánlja a házasságot a másiknak - a funkció a rendelkezésére áll - de a megkért sim nevetésben tör ki és nemet mond. Ez az inkompatibilitás véletlenszerű a játékban és a jellemvonások nincsenek rá hatással.

 

Csillagjegyek összeegyeztethetősége a Sims 3-ban
Csillagjegy
A következő csillagjegyekkel összeegyeztethető
Kos Oroszlán Nyilas Ikrek Vízöntő
Bika Szűz Bak Rák Halak
Ikrek Mérleg Vízöntő Kos Oroszlán
Rák Skorpió Halak Bika Szűz
Oroszlán Kos Nyilas Ikrek Mérleg
Szűz Bika Bak Rák Skorpió
Mérleg Ikrek Vízöntő Szűz Bak
Skorpió Rák Halak Szűz Bak
Nyilas Oroszlán Kos Mérleg Vízöntő
Bak Szűz Bika Skorpió Halak
Vízöntő Mérleg Ikrek Nyilas Kos
Halak Skorpió Rák Bak Bika

A tippet készítette: Ruby

My Sims Webáruház