Családkészítő

Ez a tipp segít nektek eligazodni a The Sims 3 játék családkészítő adta lehetőségek között. Első lépésként a játék betöltése után a szomszédság nézetben keressük meg a Sim létrehozása gombot.

A Sim létrehozása képrenyő betöltődik...

Íme a The Sims 3 Családkészítő szobája. Egy bal felső és egy bal alsó irányítópanel látunk a képernyőn, valamint az alakításra váró simet.

Ebben a cikkben a bal alsó panellel ismerkedünk meg.

Az 1. számú gomb a Játékmenü gombja. A Játékmenü menüpontjaival egy másik cikkben olvashattok majd részletesebben.

A 2. számmal jelölt irányítógombokkal ráközelíthetünk (+) és távolodhatunk (-) simünktől, a nyilakkal pedig elforgathatjuk a tükör elötti pódiumot a simmel együtt.

A 3. számú nyilakkal Visszavonhatjuk a simen végzett változtatást, vagy Újra megváltoztathatjuk egy - egy kattintással.

A 4. számmal jelzett simfejecskékkel ábrázolt gomb a Simsablonok menü.

A Simsablonok előre legyártott simek, válogathatunk belőlük korra, nemre és testalkatra vonatkozóan. Használjuk a szűrőgombokat, hogy jobban átlássuk, de előhívhatjuk az összes simsablont egyszerre is. Ha rákattintasz a képre, a sim megjelenik a forgótányéron. A választásod a panel alján a pipa gombbal érvényesítheted.

Az 5. gomb az alsó panelen az aktuálisan aktív, szerkesztés alatt álló simhez tartozó Továbbiak menü. A család minden tagjához tartozik egy ikonkép az alsó panelen, a három ponttal jelzett gomb az aktív sim ikonképéhez társul. Ha felnyitjuk a Továbbiak menüt, lehetőségünk van a simet a Családok tárolóba küldeni anélkül, hogy kilépnénk a családkészítőből, ez a Sim mentése a tárolóba opció.

A simet kitörölhetjük a Sim törlése gombbal. A képen jelenleg azért szürke, mert mindössze egy simünk van a panelen, és annyinak kell lenni. Ha készítünk egy nyolctagú családot, de meggondoljuk magunkat, akkor ezzel az opcióval törölhetjük a nemkívánt tagokat. Ha kitörlünk egy simet, a játék megerősítést kér:

A Sim megosztása gomb azt jelenti, hogy a simet becsomagolhatjuk, hogy aztán megoszthassuk másokkal. A Tétel nevének megadása és a Tétel leírása után a Megosztást a panel alján a pipa gombbal fogadhatjuk el, és az X gombbal vonhatjuk vissza.

A Továbbiak menüben szerepel még az Iker hozzáadása opció, amivel tulajdonképpen klónozzuk az elkészített simet, így két egyforma sim lehet a családban, vagy akár több is.

Az alsó panel következő eleme a - Sim hozzáadása gomb. Ennek a segítségével adhatunk új simet a családhoz. Adhatunk teljesen egyedi simet (akár a Sablonkatalógusból is). Ha van már két különnemű nemzőképes korú simünk a panelen, akkor elérhetővé válik a Játék a genetikával opció.

A Játék a genetikával panel felugrik, ahol kiválaszhatjuk a leendő szülőket, akiknek a genetikai anyagából véletlenszerűen formált simek közül választhatunk. Kiválaszhatjuk a leendő gyermek nemét és korát is. A középső cumi gombra kattintva érhetünk el új, véletlenszerű kombinációt.

Az alsó panel 7. gombja a Mentés (pipa) és a Kilépés (X) gomb.

A tippet Mazsola készítette

Kapcsolódó címkék:

Simek szerkesztése

My Sims Webáruház