Bizományi üzlet

A Bizományi üzlet az Álomállások kiegészítővel jelent meg a Sims 3-ban. Az üzletben eladhatod a termékeidet, könyveidet, festményeidet, szinte bármit, amit a simed előállítani képes és tárolni tud az eszköztárában vagy a családi eszköztárban. Egyre több pénzre tehetsz szert, amint folyamatosan használod az üzletet és végrehajtod a kihívásokat.

Minden városban található bizományi üzlet, amelyek délelőtt fél tíztől este hatig vannak nyitva. (Ha esetleg a választott városodban nem találod meg, a városszerkesztőben a közösségi épületeknél megtalálod, csak el kell helyezned a városodban.) Az üzlet mindennap nyitva tart 9.30-tól 18.00 óráig.

Üzletelés megkezdése:

A boltban kattints a pénztárgépre és válaszd ki a vásárlást. Majd a megjelenő ablakban válaszd a "Bizományba adás" funkciót és válaszd ki, hogy mit szeretnél eladni és mennyit.

Miután kiválogattad a termékeket, kattints a "Bizományba ad" gombra, így a kiválasztott termékek átkerülnek a bizományi üzlet készletébe, ahonnan majd eladásra kerülnek.

Amíg még vannak eladásra váró termékeid az üzletben, minden nap - általában este - üzenetet kapsz arról, hogy mekkora sikerrel járt az eladás:

Miután első alkalommal jártál az üzletben és beadtad a termékeidet, a Jártassági naplóban hozzáférhetsz a "Bizományi letét"-hez, ahol nyomon követheted az eladott termékeid mennyiségét, a visszaküldött áruk mennyiségét többek között, valamint három kihívási lehetőséggel is gazdagodhatsz:

Milyen karrierekkel érdemes árulni az üzletben:

Horgászat: A kifogott halakat - ha jó tulajdonságokat választasz a simednek - közel a dupla áron tudod eladni a bizományi üzletben, mint a szupermarketben.

Kertészkedés: Szintén jobb áron tudod eladni a terményeket, mint a hagyományos boltban. A halálvirágot és a pénzeszsákokat nem tudod eladni.

Feltaláló: Minden találmányt el lehet adni és nagy bevételre lehet szert tenni. Akár négyszeres áron el tudod adni  a találmányaidat.

Nektárkészítés: Azoknak ajánlott, akik kertészkednek és persze megvan a Világ körül kiegészítő. Minél jobb minőségű nektárokat készítesz, annál jobb áron tudod őket eladni. A nektárokat érdemes előtte hosszabb ideig érlelni az jobb ár elérése miatt.

Festés: A festés szintén jó választás arra, hogy sok pénzre tegyen szert simed. A festmények ára napról napra emelkedik és ha simed kreatív, még több profitot érhet el.

Fényképészet: Gyakorold a fényképezést és teljesítsd a fényképészeti jártassághoz kapcsolódó kihívásokat, hogy még több profitot érj el.

Ereklyevadászat: Ha megvan a "Világ Körül" kiegészítőd, lehetőséged van arra, hogy az utazásaidon begyűjtött ereklyéket jó pénzért eladd a bizományi üzletben - és a bevételből fedezheted az újabb utazásaidat is.

Szobrászat: Az elkészült szobrokat ne vidd azonnal eladni, várj pár napot - vagy akár többet is - hogy a műved értéke növekedjen. A jégszobrokkal óvatosan és körültekintően bánj, mert megolvadhatnak az eszköztáradban.

Írás:  Amíg simed kapja hetente a jogdíjat a művei után, addig a tiszteletpéldányokat eladhatod a bizományi üzletben. Emellett viszonylag olcsón másolatokat tudsz rendelni a számítógépeden keresztül és amikor megérkeznek, el tudod őket adni a bizományi üzletben.

Tippek, javaslatok:

Érdemes simednek a "Született kereskedő" tulajdonságot választani, ez segít abban, hogy gyorsabban növekedjen simed hírneve és a termékei is jobban fogynak. 

Érdemes egy típusú termékre specializálódni és bármelyik kiválasztott terméknél a fejlődést elősegítő tulajdonságot kiválasztani. Pl. ha kertészkedni szeretnél és a terményeidet eladni, akkor lehetőség szerint válaszd a "Született kertész" tulajdonságot.

A legtöbb bevételre a szobrászattal, a festéssel és a nektárgyártással tehetsz szert. Mivel a szobrok, festmények és a nektárok értéke az idő előrehaladtával emelkedik, a halaké, terményeké pedig csökken, ha nem adod el gyorsan.

Érdemes a simed otthonát úgy megválasztani, hogy közel legyen a Bizományi üzlethez, rengeteg utazási időt megspórolhatsz vele, ha nem a város másik végébe kell elszállítanod az árut naponta.

Ha elég boldogságpontod összejött, célszerű beváltani a "Kitűnő Kalmár" jutalomra. Szintén segít abban, hogy gyorsabban tegyél szert jó hírnévre és több bevételre.

A kapcsolat szintje a bizományi üzlet eladójával nem befolyásolja sem a hírnevedet, sem a bevételt, így hacsak nem akarsz barátkozni, felesleges az időt azzal tölteni, hogy beszélgetsz vele.

Lehetőleg mindennap vigyél eladásra kínált terméket az üzletbe, jót tesz a hírnevednek.

A tippet készítette: Ruby

My Sims Webáruház