Ambrózia

Az Ambrózia egy speciális étel a Sims 3 játékban, az örök ifjúság elixírének is nevezhetnénk. Különlegessége, hogy elfogyasztása után a sim korcsoport-jelzőjének szintje visszaáll a kezdőponthoz.

Hogyan készítsünk Ambróziát?

Először is 10-es szintű főzés jártasság

szükséges hozzá és két boltban nem kapható nyersanyag:

Egy kampechal + egy életgyümölcs

Kampechalat horgászattal szerezhetsz. Éjféltől reggel 5-ig lehet kifogni. Sunset Valley-ben a temetőben lévő tóban, Riverview-ban a temető fölötti folyó partján. Legtöbb esetben 10-es horgászat jártasság kell hozzá, bár nekem sikerült már 8-as szinten is fognom, de ehhez gyakorlott horgásznak kell lenni. A kampechal horgászatáról bővebben a Halak tippben olvashatsz.

Az életgyümölcs otthon termeszthető, ha már 7-es szintű kertész vagy. Magját a városban véletlenszerűen találhatod meg, ismeretlen különleges magként, vagy a Tudomány karrierben lehetőségeként és Kertészkedés jártassági lehetőségként tehtesz szert rá. Az életgyümölcsről bővebben a Kertészkedés tippben olvashatsz.

Ha kihorgásztad és leszüretelted a szükséges hozzávalókat, és 10-es szintű szakács vagy, akkor még mindig hátra van egy fontos lépés. Az ambrózia receptköteles étel, a simek automatikusan nem tudják elkészíteni. Látogass el a könyvesboltba és vásárold meg

9270$-ért az Ambrózia receptet

A recept az eszköztárba kerül, ahol rákattintva a sim megtanulhatja. Ezek után tényleg nincs más dolgod, mint a hűtőre kattintva az Ebédeljen/Reggelizzen/Vacsorázzon... Ambróziát opciót választani. (Mindegy, hogy a kampechal és az életgyümölcs a hűtőben vagy az eszköztárban található, a sim el fogja tudni készíteni.)

Az ambróziát nem muszáj annak elfogyasztani, aki készítette.

A szivárványszínben pompázó étel elfogyasztása után a simet magát is elárasztja a színes fény, ezzel jelezve, hogy a fiatalítás sikeres volt.

Az Ambrózia korcsoport-váltást nem eredményez, akkor sem, ha többször egymás után fogyasztjuk. A szellemek azonban élővé változtathatóak vele. Ez azonban már egy másik történet...

Noémi kiegészítése:

Az ambróziából egyszerre csak egy adag készíthető, tehát a "szolgálja fel..." kezdetű paranccsal nem választható ki.

Az ambrózia hét napig tartó +75-ös hangulatjelzőt ad, ami nagyon megdobja a sim boldogságpontjait. (Lásd még a Hangulatjelzők tippben)

 

A tippet Mazsola készítette.

Kapcsolódó címkék:

Ételek

Halak

Kertészkedés

Megvásárolható könyvek

Szellemek, szellem feltámasztása

My Sims Webáruház