Videóklipek vágása

Előkészületek: Készítsd el a videó simjeit, majd építsd meg a videó helyszínét.
Készíts egy jelenetről több videót, hogy ha valamit elrontottál tudd pótolni.

Arról, hogy hogyan készíts videofelvételt a játékban, a Videókészítés tippben olvashatsz bővebben.


A videó szerkesztése: Indítsd el a Windows Movie Maker programot.(Start menü/ Minden program és ott találod. Ez egy alap Windows alkalmazás)

Bal oldalon látsz egy "Filmes műveletek" menüt. Ha nincs, ezt úgy érheted el, hogy a menüsorban a "Feladatok" gombra kattintasz. Kattints a "Videó importálása" gombra, és keresd meg azt a mappát, ami a Sims videóidat tartalmazza.
Egyszerre csak egy videót lehet importálni. Miután importáltad, megtalálod középen a "Gyűjtemények"-nél.Ha hosszú a videó, automatikusan több klippre bontja a program.
Alul találsz egy "Idősor"-t. A videóra klikkelj a jobb egérgombbal és kijön egy olyan parancs, hogy "Hozzáadás az idősorhoz."Alul meg is találod a videód. Ezt ismételd meg a többi videóklipel is.

Valamit elrontottál a videófelvétel közben? Vagy túl hosszú lett?

Keresd ki a kivágandó helyet és a "Kijelölés kettévágása két klipre az aktuális képkockánál" gombra kattintva elvágja a videót. Ha a videó közepéből szeretnél kivágni, ezt meg kell ismételni egy másik képkockánál.

Ha zenés videóklipet szeretnél csinálni, szükség van zenére is. Hasonlóképpen működik a zene importálása, mint a videóé.Ha ez kész van, ezt is rakd az idősorra ugyanúgy, mint ahogy a videót. Ezt a videó-sor alá fogja tenni. Ha a sorrenden szeretnél változtatni, jelöld ki a videót az idősoron, és egyszerűen húzd a kívánt helyre.

Oldalt, a "Filmes műveletek"-ben lehet áttűnéseket, effektusokat és címeket hozzáadni a videóhoz.
Remélem ezután sok jó simses videót fogtok gyártani.

Egy tipp a zenés klippekhez:

Írd be a kódablakba: moveobjects on

A sim énekeljen az Éjszakákkal jött karaokegépnél. Fogd meg vásárlás módban a simet és mozgasd el máshová a gépet.

 Így a mikrofon a kezében marad a simnek, a gép viszont nem látszik.

A tippet szilvi95 készítette.

My Sims Webáruház