Videókészítés

Új funkcióként mutatkozott be a videókészítés a The Sims 2-ben. Míg elődjében, a Sims 1-ben csak képeket lehetett készíteni, itt már mozgóképet is rögzíthetünk a 3D-s kamera segítségével. Nézzük, milyen lehetőségek közül választhatunk!

A videófelvétel rögzítését a "v" billentyű lenyomásával, vagy a vezérlőpanelen levő videó ikonra kattintva kezdhetjük el. A játék megállítása nélkül szüneteltetheted a felvételt a "b" billentyű lenyomásával. Mielőtt elkezdenénk, állítsuk be a videónk minőségét! A készíthető filmek minőségei: (minél jobb minőséget választasz, annál inkább nagyobb gépigényre van szüksége a játéknak)
Videófelvétel beállítások:
Kicsi -> 128 x 128 pixel
Közepes -> 320 x 240 pixel
Magas -> 640 x 480 pixel

Kamera beállítások -> Videóbeállítások:
Alacsony minőség: Ennél az opciónál a legnagyobb a tömörítés. Ha ebben a minőségben készíted a videót, elég gyenge minőségű lesz, viszont kis helyet foglal el, és nem lassítja le a játékodat.

Közepes minőség: Itt már nem olyan nagy a tömörítés. Több helyet foglal el a winchesteren, kicsit lassulhat tőle a játék.

Magas minőség: Ezen a beállításon a legkisebb a tömörítés. Az így készült videók minősége nagyon jó lesz, de nagyon sok helyet foglalnak el a merevlemezen. Ehhez legalább 1,4 GhZ processzor kell!

Tömörítetlen: Itt nem tömöríti a videót. Az így készült videók nagyon nagy méretűek. Csak akkor használd, ha legalább 2.4 GhZ-s géped van, és a merevlemezed is gyors.

Hangot is lehet felvenni, de ha nem kell, ki is kapcsolhatod ezt a funkciót (Video Sound Capture). Természetesen a hang is növeli a videó méretét, és a játék gyorsaságát is csökkentheti.


Tippek és ötletek:
* Tipp: Ha a képsebesség alacsony, de mégis szaggat, akkor kapcsold ki a hangot!
*Tipp: Próbálkozz a videófelvétel, és a kamera beállításokkal, állítsd be úgy, hogy gondtalanul tudd használni a videófelvételt.
*Tipp: A legmagasabb beállításokkal és hanggal csak a legfejlettebb gépeken érdemes kísérletezni.
*Ötlet: Minden videorögzítési beállítás alapértéke egy .ini állományban található, amit te is szerkeszthetsz. Módosíthatod a képsebességet, a rögzítési mappát, file elnevezést, rögzítés méretét. Az fájl elérési útvonala: My Documents\EA Games\The Sims 2\ConfigVideoCapture.ini.
*Ötlet: Nyomj F10-et (elrejti a kezelőfelületet) és TAB-ot a szabad kamerához, így még jobban tudsz dolgokra közelíteni, és egyszerűen tudod a kamerát mozgatni. Ezek a szomszédságokon is alkalmazhatók.
*Tipp: Ha nem tetszenek a kamerabeállítások, akkor szerkesztheted őket. Mindenesetre készíts az eredeti fájlokról másolatot, hátha elállítódik valami. Egyes változtatások esetleg játszhatatlanná teszik a játékot. Csak gyakorlott felhasználóknak!
A kamerákhoz tartozó txt fájlok elérhetősége: My Documents\EA Games\The Sims 2\Cameras

A tippet beküldte: Jana

My Sims Webáruház