Valódi ruhák megsimesítése 2.

Valódi ruhák megsimesítése 2. - Nadrágok készítése

 

Tetszett a pólókészítés? Szeretnél már nadrágot is csinálni, olyat, ami nem torzul el? Eljött az ideje. :)

Ismét keresünk egy megfelelő ruhaalanyt a projekthez, én ezt a farmert választottam. (További ötletekért keresd fel az előző tippben ajánlott online ruhaoldalakat)

Átalakítandó alanynak most én egy teljesen fehérből indulok ki.

Fontos megjegyeznem, hogy bár a tippek sorrendjében először a felsőkészítésről írtam, ha egészalakos ruhát készítesz, a nadrággal jobb kezdeni, mivel a felső általában takarja a nadrág egy részét.
Egy egyszerűbbet választottam, ami nem koptatott; az olyan nadrágok elég sok pepecseléssel járnak, nem akarom elvenni a kedveteket. :) De ha már megy a dolog, könnyedén nekiállhat az ember egy bonyolultabb darabnak is.

Tehát kezdjünk is hozzá a nadrághoz.
Megnyitom a ruhát magamnak külön oldalon. A lábrésznél, hátul kijelölök akkora részt belőle, ami teljesen a farmer része.

Ezt beillesztve a textúránál láthatjuk, nagyon kicsike.

Megnyújtjuk akkorára, hogy az egyik oldalt fedje. Így persze még kicsit torz a nadrág textúrája (bár ez a sötét nadrág esetében nem olyan szembeötlő), de később javítunk ezen.

A többi oldalon is megismételjük ezt, legjobb, ha már a kinyújtott, méretre szabott részt másolgatjuk oda, így hamar megleszünk.

Megnézzük Formatárban, hogy áll eddig.  

Oldalt látszódhatnak sávok, azokon még lehet finomítani. Ehhez az előző tippben találsz ötletet.

Ha ezzel megvagyunk, kicsit feldobjuk a nadrágot. Ismét egy sávot kimásolunk az egyik lábrészből, de most nem teljes egészében nyújtsuk rá a textúrára, csak úgy belülre, ahogy a kép mutatja.

Ezt a beillesztett részt kicsit körberadírozzuk, hogy beleolvadjon. Ezt a mozdulatsort az összes lábbal tegyük meg, külön másolva hozzá a sávokat az eredeti nadrág azon részéből, ahova a miénkbe szánjuk.

Még ennél a sötét nadrágnál is látszik a Formatárban, mire kell ez; így nem tűnik egyszínűnek majd a nadrág, lesznek halványabb és sötétebb tónusok, redők.

Miután ez kész, jöhet a nadrág feneke és az eleje, a cipzáras rész.
Kimásolom a fenékrészt; előtte eltávolítottam a háttért, ne legyen útban.

Beillesztem a textúrára, átméretezem; ez általában eltart egy darabig, folyton figyelni kell Formatárban.

Ha megvan a rendes helye, az még nem elég, hisz látszik, hogy eléggé kiüt onnan.

Óvatosan körberadírozzuk. Ha a végeredmény az, mint a képen, Bodyshop-ban már egészen jó textúrát láthatunk viszont.

Mielőtt tovább szépítgetnénk, csináljuk meg a nadrág elejét is. Ismét kimásoljuk a nekünk fontos részt, beillesztjük a vélt helyére némi átméretezés után, majd finoman beleolvasztjuk a környezetébe.

Bodyshop-ban oldalnézetből látszik, hogy nem egészen tökéletes a nadrág derékrésze. A hiány pótlásához az eredeti ruhát használjuk. Pl. az övhöz is abból gazdálkodunk.

Ami még hátravan, az a pepecselős rész. Az övnél bemutatott módszerrel sok apróbb szépséghibát orvosolhatunk.

Mindre nem térek ki a példaruha kapcsán, elég hosszadalmas lenne. Minden attól függ, mennyire akarjuk szépre csinálni, és persze hogy mennyi türelmünk van hozzá.
Nos, nekem most volt. :)
A végeredményt a látvány kedvéért élesítettem, hogy teljes pompájában látszódjon a nadrág.

Az élesítést a legjobb a végén csinálni, mikor már a felső is megvan, de ha csak alsórésszel dolgozunk, megtehetjük azonnal.

Ahogy a felső esetében is, a végeredmény akkor lesz igazán meggyőző, ha játékban látjuk viszont az egyik simünkön. A teljes látvány kedvéért én készítettem rá egy felsőt is.

Remélem, tetszik a tipp és sikerrel használjátok. :)

A Tippet krehata készítette

 

My Sims Webáruház