Űrlények

Az űrlények a Sims 2 világának részei már az alapjátéktól kezdve. Ahhoz, hogy űrlények legyenek a játékodban, két dolgot tehetsz: elraboltatod a Simedet vagy csinálsz magadnak űrlényt.

Az elrablás

A legelterjedtebb módszer arra, hogy űrlények legyenek a játékodban az, ha elraboltatod a Simedet. Ehhez a felnőtt vagy tini életkorú Simednek éjszaka kell a csillagokat lesnie a drágább távcsövön keresztül.

Ha így teszel van egy nagyon kicsi esély arra, hogy elraboljanak. Mivel ez tényleg elég kicsi - 1% fele, vagyis 0,5% -, ez szinte lehetetlenné teszi ennek az élmények a megtapasztalását olyan játékosok számára, akik nem használnak hacket vagy csalást. Így azt lehet mondani, hogy ha azt akarod, hogy elraboljanak, akkor hacket kell szerezned vagy ki kell erőszakolnod az elrablást. Akkor is szerencséd lehet, ha elküldöd a Simedet csillagokat lesni, leállítod a cselekvést, majd újra kiadod a parancsot. Mivel az elrablás a csillaglesés kezdete után nagyon hamar megtörténik, így valószínűleg javít az esélyeden, ha többször csinálod.

Nincs esély arra, hogy elraboljanak, ha a távcsőre kattintva a "Belenéz" parancsot választod (nem sokkal hajnal előtt válik elérhetővé) vagy az olcsóbb távcsövet használod.

Kierőszakolhatod az elrablást úgy, hogy a titkos kódot használod, Shifttel a távcsőre kattintasz és kiválasztod a "DEBUG - Get abducted" parancsot.

Amikor a Simet elrabolják, egy hatalmas fénycsóva veszi körül, ami aztán felszippantja és eltűnik az űrhajóval együtt. Amíg távol van a hangulatmutatója megbolondul, folyamatosan változik.

Akik látják, azokra is kihat a jelenség, benne lesz az emlékezetükben is, hogy egy másik Simet elraboltak. A Tudás életcélú Simeket ez örömmel tölti el és pozitív dologként értékelik.

Az elrabolt simnek is csak akkor lesz jó emlék, ha Tudás életcélú. (Cicus gyűjtése.)

Az, hogy mikor hozzák vissza a Simet, az változó, nekem még aznap éjjel visszahozták, egy másik alkalommal kb. 2 napig volt távol.

Tudák család Odaát városban

Egyetlen kivétel van abban, hogy ennyire kicsi legyen az esély az elrablásra, ez pedig a Tudák család otthona Odaát városban. Az emeleten található távcsövet a játék fejlesztői úgy programozták be, hogy már az első alkalommal is elrbaolnak az űrlények, tehát 100% esélyed van rá.

Űrlény terhesség

Ha az elrabolt Simed egy felnőtt férfi volt, akkor miután visszatér, terhes lesz. Felnőtt és tini nővel, illetve tini fiúval ez nem fordulhat elő, hacsak nem használsz valamilyen hacket. A terhesség teljesen ugyanúgy zajlik, mint normál esetben, eltekintve attól, hogy a férfi eléggé meg lesz lepődve a szülés után. Az újszülött bőre zöld, hatalmas fekete szemei és pici orra van.

Így ha megnézed ufó-gyermeked családfáját, láthatod, hogy két apja van: A simed és egy űrlény. (Cicus gyűjtése.)

Ha ikrek születnek és a férfinek egyedi bőrszíne volt, előfordulhat, hog a második gyerek teljesen normálisan, űrlény külső nélkül születik. Fontos tudni, hogy az űrlényeknek semmilyen különleges képessége nincsen a többi Simhez képest, nem tanulnak gyorsabban, nem ügyesebbek, nem tudnak repülni, stb. Ha ilyet látsz valahol, akkor az vagy egy beállított kép, vagy egy hack eredménye.

Hogyan készíts űrlényt?

Ha nem akarod, hogy Simedet elrabolják az űrlények, vagy csak szeretnél magadnak csinálni egyet, arra is van lehetőség. A minden ruha elérését segítő kódot kell alkalmaznod, erről bővebben ITT olvashatsz. Ezután elérhetővé válik a zöld bőr, fekete szem, de egyben egy űrlény fejet nem választhatsz ki, tehát Neked kell elkészítened.

Tévhitek az űrlényekről

A következő felsorolásban olyan dolgokat olvashattok, amiket sokáig hittünk, de mégsem igazak:
- Ha Tudás életcélú a Simed, nagyobb az esélyed, hogy elraboljanak.
- Magas logikapontok mellet nagyobb az esélyed, hogy elraboljanak.
- A paranormális dolgok iránti magasabb szintű érdeklődés mellet nagyobb az esélyed, hogy elraboljanak.
- Odaát városában kell lenned, hogy elvihessenek.
- Nagyobb az esély Odaát városában arra, hogy elrabolnak.
- Az űrlény gyerekek okosabbak és gyorsabban gyűjtik a jártasságpontokat, mint más Simek.

A tippet készítette: Galaxya

My Sims Webáruház