Új textúra készítése a tárgyaknak

Új textúra készítése a tárgyaknak a SimPe Wizard segítségével

 

Ruha

1. Először is azért a SimPe Wizard-al mert szerintem könyebben megérthető és gyorsabb is mint a sima SimPe-vel. Keresük meg a SimPe könyvtárában a Wizardot és indítsuk el. Annyit még hozzá fűznék, hogy lehet hogy a Wizardal vannak tárgyak amiket nem lehet átszínezni, de ez nem biztos mert nekem is csak kiírta ezt a program, de sosem probáltam ki. (Ez az előnye a rendes SimPe-nek ott mindegyiket szabad)
2. Majd katt arra hogy Recolors
3. Nah most elkezd egy kissé tölteni. Ilyenkor a tárgyakat tölti ha már betöltötte azt a tárgyat amit át akarunk szinezni, ezt nem kell kivárni, csak katt a tárgyra aztán 'Next'.
4. Most vagy kiírja a program hogy nem lehet át színezni (de azért probálkozhatsz nem tudom biztosan) vagy beadja tárgy texturáit. Általába 2 jelenik meg még pedig azért mert lehet, hogy ugyan ugy nézz ki, de nem biztos hogy mindegyiken ugyanazt használja a Sims. Kicsit ez bonyolult, ezt úgy kell érteni, hogy mondjuk a felsőn az autó külsejét használja (hogy pl: piros van rajta minták stb.) és az alsón a kerekeket.
De a játékba is lehet ilyenel találkozni vegyük például az egyik kanapét amikor ki akarod választani hogy nézzen ki akkor lehet hogy 2 sor jelenik meg az egyik a felülete a kanapénak a másik meg a vas vagy mi, ami egyben tarja, annak a színe.
5. Természetesen nem kell mindegyiket kipipálni katt arra hogy "Export" ez elmenti a texturát.
6. Az elmentett textúrát átalakitod valamilyen programal (Photoshop,PaintShop Pro, vagy sima Paint)
7. Ha kész akkor "Import" ez megnyitja textúrát majd 'Next'.
8. Most megkérdezi a fálj nevét valamilyen megjegyezhetö nevet válaszneki én "AutoSkin 1"-et választottam de bármi lehet.
9. Katt arra hogy 'Finish' majd el is mentette a texturát a C:\Documentums\<Te profilod>\Dokumentumok\EA Games\The Sims 2\Downloads\ mappába. De az Optionsban az elején be lehet állitani hogy hova mentse, de ha nem csinálsz rajta semmit ide menti.

Program honlapja: http://sims.ambertation.de/
Szükséges a CEP vagy is a Color Enable Package amit program honlapjáról is lelehet tölteni, de innen a My Sims oldalról is.
Másik ami szükséges valamilyen Microsoft-os program de azt szintén lelehet tölteni a honlapról. Majd egy DirectX is kell aszem jobb mint 9.0-os de ez is fennt van a honlapon.

Tutorial by: MiniDreschi
Ha bármit nem értesz vagy írjam le valahogyan könnyebben, keress a fórumon.

Köszönjük MiniDreschinek, az autó textúráját megtaláljátok innen tölthetitek le:
AUTÓ

My Sims Webáruház