Szükségletek

Mint nekünk, embereknek, a Simeknek is vannak bizonyos szükségleteik ahhoz, hogy boldogan és problémamentesen éljenek. Ezekből kapjuk a hangulatmutatót is.

Éhség: Minden Sim tud főzni, csak az elején még igen rosszul. :) Azonban ha sokszor főzünk, a tudásszintünk növekszik, ezáltal jobbnál jobb kajákat tudunk majd készíteni magunknak és a családunknak. Minél több jártasság kell egy étel elkészítéséhez, annál táplálóbb. Ha valakinek nincs kedve, vagy ideje főzni, akkor rendelhet akár pizzát is.

Kényelem: Ez a szükséglet hamar lemegy, ha a Sim nem pihen eleget. Néha érdemes leülni picit, relaxálni a fotelben, az ágyban, vagy venni egy jó pezsgőfürdőt.

Ürítés: A Sim azért általában erre is magától figyel. Ha nagyon kell már mennie, akkor a legtöbb tevékenységet félbe tudja hagyni, de nem mindet. Érdemes időben elküldeni a mellékhelyiségre, különben ott helyben végzi el a dolgát és takarítani kell utána, ám ami a legrosszabb, hogy igen kínos (ha jön az igazgató látogatóba, akkor ilyen esetnél azonnal távozik), és sokáig kellemetlen emlék marad.

Energia: Ha ez a szükséglet lecsökken, akkor az nagy gond. A Sim bárhol elaludhat, akár evés közben is, vagy az utcán. Érdemes ilyenkor felkelteni és ágyba küldeni. Ha nem ekkora a baj, és csak szeretnénk, ha még picit ébren maradna, itassunk vele kávét. Bár ezt az Simeim állandóan isszák, már csak a szórakozás kedvéért is. :)

Szórakozás: A Simeknek szüksége van szórakozásra, ha túlságosan lent van ez a szükséglet, nem végzik el a háztartásbeli dolgokat, nem írnak leckét. Még az egyébként szórakoztatónak számító festést sem hajlandóak. Ilyenkor már nem érvnyesül a játszva tanulás elve. Engedjük ilyenkor, hadd csináljon, amit szeretne. Van, amelyik tévézni szeret, vagy számítógépezni, az enyémek a hintáért vannak oda. De egy kis ketészkedés vagy horgászat is sokat segíthet, főleg, ha az utóbbit együtt csinálják valakivel. Jó szórakozás lehet még a párnacsata, vizzel telt lufi dobálása, télen a hógolyózás.

Társaság: A Simeknek szüksége van társaságra, mivel alapvetően társas lények. Ahhoz, hogy ez a szükséglet ne menjen le az kell, hogy a Sim más emberekkel is érintkezzen. Alapvetően már az is segítség, ha dolgozni, vagy iskolába megy. Hogy fel is tudjuk tornázni ismét a megfelelő szintre, beszélgessünk valakivel,akár személyesen, akár telefonon. Végezzünk társas elfoglaltságot, de akár chatelhetünk is a számítógépen.

Higiénia: Fontos, hogy Simünk mindig tiszta legyen. Koszosan és büdősen nem érzik jól magukat, és ráadásul a környezetében lévő Simek sem. Nem szívesen beszélgetnek vele, extrém esetben öklendeznek is. Szóval érdemes fürdeni. Ha nincs időnk, megteszi a zuhany, de érdemes bedőlni inkáb a kádba, ez nem csak a higiéniát növeli, hanem a kényelmet is.

Környezet: >Ez a mutató igen gyorsan tud változni. Ha belépünk egy tiszta, rendezett szobábólegy olyan konyhába, ami dugig van koszos tányérokkal, koszosak a pultok, vagy az udvarra, ahol szemétkupac és hervadt virágok hevernek, akkor azonnal leesik a piros tartományba. Ilyenkor sajnos takarítani kell (főleg ha azt vesszük, hogy a sok koszos tányért körülrepkedő legyek halálosak is lehetnek).Ha már szereztünk egy kis pénzt, érdemes takarítónőt és kertészt tartani, ezzel időt és energiát spórolunk. Egyik sem túl drága, és mégis nagy segítség.

A tippet írta: Galaxya

My Sims Webáruház