Szomszédság és simek szerkesztése

Szomszédság és Simek szerkesztése - SimPe

 

Ezzel a tutoriallal a szomszédságba nyúlhatsz bele: Ebben benne vannak a Házak, közöségi területek, simek kapcsolatai/családjaik/memóriájuk stb.

1. Először egy kis tanács honnét inditsd el a SimPe-t, nyisd meg a Start-ot majd menyj a programokra keresd meg a SimPe-t és ott lesz egy olyan hogy 'Theme',  ebben benne lesz a 'Classic' és 'Modern' Ajánlom, hogy a Classicot válaszd, mert szerintem 2x gyorsabb.

2. Menj a Tools-ra majd 'Neighborhood'-ra azon belül a 'Neighborhood Browser'-re.

3. Válaszd ki, hogy melyik szomszédságot akarod megnyitni kattints rá és oldalt van olyan, hogy Options ott ki tudod választani a "Belváros"-t vagy a "Egyetem"-et egy szomszédságon belül. Viszont ott olyan
is van hogy "Idöjárás" és "Házi Kedvenc" ezek szerintem azok lehetnek hogy talán valaki már találkozott ilyesmivel, hogy feltelepíti az Évszakokat vagy a Házi Kedvencet majd megnyitja a szomszédságát és valami ilyet kezd el tölteni, de ezt még nem próbáltam.

4. Menj a 'Normal' -ra, ha a rendes szomszédságot akarod megnyitni, majd katt arra hogy 'Open'.

5. Itt az egész tutorial két részre oszlik. Az egyik ha egy telket akarsz átalakitani a másik meg ha egy simet

Sim alakítása:
6. Ha simet akarsz átalakitani akkor menj a 'Neighborhood'-ra azon belül a 'Sim Browser'

7. Megjelenik egy ablak tele-teli Simekel felül ki tudod választani hogy NPC-ket is jeleze vagy ne válaszd ki valamelyiket majd ismét 'Open'-re katt.

8. Ilyenkor egy szerintem nagyon érthető menü jelenik meg. Mindenesetre én a képre készítettem egy kis leírást. Itt több fül is van amivel tudsz simeden állitani csak némi angol tudás kell. Ha beállítottad a simedet akkor kicsit feljebb van olyan hogy 'Commit' ez olyan mint más programoknál a 'save' vagy a "mentés". Ezzel a simedet sikeresen átalakítottad.

Telek átalakítása:
6. Ha házat vagy közöségi telket akarsz átalakítani, akkor felül van a 'Resource Tree' ablak keresd meg a 'Lot Description'-t majd a 'Resource List'-en vannak ezek a 'Lot Description'-ok ezek a házak és a közöségi telkek (elég nehéz észrevenni de a közösségi teljesen feketével a házak meg kicsit kissebb
betűkkel van írva)

7. Keresd meg a 'Resource List'-en azt a házat vagy közöségi területet amit át akarsz alakítani. Ha
rákattintottál, alul megjelenik sok minden. Be tudod állitani a telek méretét (ha közel van hozzá egy másik
nem ajánlott, de kirpbóálhatod ) nevét, leírását (Figyelem: leírást csak közöségi telekre lehet) és a pozícióját, meg a típusát is.

8. Ha mindent átalakítottál a telken, akkor keresd meg a 'Commit' gombot ami olyan mint más programoknál a 'save' vagy a "mentés". Ezzel a telket sikeresen átalakítottad.


Végső mentés: Zárd be a SimPe-t és megkérdezi, hogy el akarod-e menteni, ez a végleges mentés.

Eredmény
Sim: Nos az utolsó képen ott van az eredményem (az hogy átállítottam hogy hány napja van vissza.) Sajnos korlátai vannak a Sims2-nek így a 28-ról 45-helyett 29-re nőtt, mivel ez a maximális.

Telek:
Furcsa hiba: Észrevettem hogy sajnos a SimPe sem tökéletes. Leraktam egy üres 2x2-es telket de a SimPe-ben 2x3-osan jelzi ki (elvileg az eredeti méretét mutatja ha nem csinálsz vele semmit) A második példa az hogy eleve a Sims-ben max 6x5 (vagy 5x6 nem tudom) telket lehet lerakni de a SimPe-ben ezt 6x6-nak írta. Furcsa...

Ha részletesebb leírást szeretnél a Sim átalakításáról, keresd meg MiniDreschit a fórumon.

Írta: MiniDreschi

My Sims Webáruház