Szobatárs keresése

A Nagyvárosi Élet kiegészítőben bérlakásunkba lakótársat is kereshetünk. Összességében három úton kereshetünk lakótársat, telefonon; az újság/számítógép segítségével, vagy közvetlen interakcióval kérhetünk meg egy Városlakó NJK szimet.
Telefonon:
Menjünk a telefonra majd a "Keressen szobatársat hirdetéssel" opcióra.Hamarosan csöngeni fog a telefon, és jelentkezik egy városlakó NJK lakótársnak. A lakótárs jelölt olyan társadalmi csoporthoz tartozik, ami a bérlakásod színvonalához leginkább alkalmazkodik, személyét véletlenszerűen pörgeti ki a játék.Újságon/ számítógépen keresztül:
Menjünk az újságra/számítógépre majd a Keressen szobatársat opcióra.

Megjelenik egy menü, ahol 4-6 ember közül választhatsz. A panelen láthatod a jelentkezők személyiségjegyeit és jártasságpontjait. Ha a Hírneved Nyavalyás nyomi, vagy az alatt van, kettővel kevesebb személyből választhatsz.Közvetlen interakcióval
Kattintsunk az Városlakó NJK szimre, és válasszuk az XXX opciót.

Ha kiválasztottuk a megfelelő simet, azonnal eljön, hogy beköltözzön hozzánk. A családpanelen egy mellékágacskán látjuk majd a szobatársunkat.Íme a lakótársunk:A családban összesen egy NJK lakótársunk lehet.
Attól függően, hány sim él a családban, a ráeső részt a lakbérből a lakótárs fizeti. Ha vele együtt hatan vannak, akkor egy hatod részét, ha csak egy sim él és úgy fogad lakótársat, akkor a lakbért felezni fogják.
A lakótárs egy félig-játszható karakter, olyan, mint a kutya és a macska a Házi kedvenc kiegészítőben. Láthatod a vágyait, szükségleteit, személyiségét, hobbiját stb, de irányítani, és a cselekedeteit visszavonni nem tudod.
A lakótárs nem öregszik.
A lakótárs tűzben és betegségekben meghalhat, ám nem halhat meg túl alacsony szükségletek miatt.
A lakótárs nem válhat vámpírrá.
A lakótárs nem eshet teherbe.
A lakótárs képes jártasságpontokat szerezni, hobbiját is fejlesztheti.
A lakótárs ellátogathat közösségi területre.
A lakótárs eljár dolgozni, de előléptetni nem fogják.
Vágyai teljesülnek, ám életcél mutatójának szintje nem változik, és életcélpontokat sem kap.

Elégedettség

A lakótárs megkönnyíti a simed életét az időben kifizetett lakbérrel, de ezt csak akkor teszi meg, ha a hangulata jó, és nem lép le tőlünk. A lakótárs hangulatát az Elégedettség mérő mutatja.A lakótársad elégedettség mérőjét a Jutalmak panel helyén találod. Az elégedettség -100-tól +100 - ig terjedhet. A középső sárga arc jelzi a 0-s szintet. A lakótárs elégedettsége alapvetően két dologtól függ.
A hangulattól - vagyis hogy a szükségletei milyen mértékben kielégítettek vagy kielégítettlenek.
A napi átlagos kapcsolattól, amit a háztartás összes tagjával tart.
Ha a lakótársad elégedettsége -60 alá süllyed (Narancssárga arc alsó szintje) két dolog történhet.
Nem fizeti ki a lakbért: 50%-az esély arra, hogy a lakótárs "elfelejti" kifizetni a rá eső rész."
Elköltözik: 50% esély van arra, hogy a lakótárs összepakol, és örökre búcsút mondd a családodnak.
Egy elégedett lakótárs kérés nélkül, magától kifizeti a lakbér ráeső részét. Amennyiben ezt elmulasztja, úgy lehetőséged van figyelmeztetni erre, ha rákattintasz, és a Szedje be a lakbért opicót választod. A napi kapcsolatotoktól függően a lakótárs vagy kifizeti a bért, vagy egy vállrándítással elintézi magában a dolgot. Ekkor van még egy módszer, amihez folyamodhatsz, a Befolyás. A Rávenni opció segítségével ráveheted, hogy mindenképpen fizessen. Ezt még azelött kell megtenned, hogy a háziúr eljönne behajtani a hiányzó összeget. Ha ezt elmulasztod, ez a lehetőség kiszürkül, és akkor már csak a Szedje be a lakbért opcióval próbálkozhatsz.

Lakótársak házon kívül

A lakótársak időnként elhagyják a telket, például ha munkába mennek. Ilyenkor a lakótárs képén a "Munkahelyen" ikon látható.Időnként más okból kifolyólag is eltávoznak. Ilyenkor a képén egy sétáló sim ikonja látszik és a "Küldetésen" felirat.A lakótársak ilyenkor maximalizálják a szükségleteiket.

Ajtók

A lakótársakat kizárhatod a lakás egyes helyiségeiből, ha az ajtókon a megfelelő opciót választod. Igaz, hogy a küldetéseken és a munkahelyen rendezi a szükségleteit a lakótárs, ám nagyon figyelj arra, hogy a szükségleteit otthon is ki tudja elégíteni, mert könnyen elégedetlenné válhat!

Költözés:

A lakótársat csatlakoztathatjuk a családhoz, ha az Ajánlat - Összeköltözés/Házasság opciót választjuk, úgy mint bármely más Városlakóval tennénk. Ekkor már teljesen mi irányítjuk őt.
Ha a család létszáma túlhaladná a maximumot, pl egy sim terhes lesz, vagy egy másik simet költöztetsz be, akkor a lakótárs önként kiköltözik a lakásból.
Ha a családot kiköltözteted a családtároló panelre, a lakótársat nem viszed magaddal.

Ha meguntuk a szobatársat, akkor egyszerűen kattintsunk rá és menjünk a Rúgja ki opcióra.

Ha kirúgtad, akkor egy öleléssel búcsúzik el tőled, minél erősebb a kapcsolatotok, annál kevésbé veszi ezt zokon.(Minimálisan esik a kapcsolatmutató és a társaság szükséglet).

Szobatársak irányítása

A lakótársak félig játszható karakterek, ha teljes mértékben szeretnéd irányítani őket, a következő kódokat kell használnod.:
boolprop controlpets on - ezzel a kóddal irányíthatod a lakótársad/és az állatokat (kikapcsolás: boolprop controlpets off)
boolprop petactioncancel true - ezzel a kóddal a cselekvéseiket vonhatod vissza
(kikapcsolás: boolprop petactioncancel false)
boolprop petsfreewill false - kikapcsolja a lakótárs szabad akaratát, vagyis addig semmilyen tevékenységet nem csinál, míg te nem utasítod erre.
(kikapcsolás: boolprop petsfreewill true)

A tippet írta: Mazsola és Balázska2

My Sims Webáruház