Személyiség építés

A kisgyerekek és kamaszok még elég rugalmasak ahhoz, hogy szüleik és idősebb rokonaik formálhassák, alakíthassák személyiségüket jó és kevésbé jó irányba egyaránt.

A tiniket a felnőttek és az idősek nevelhetik, a kisgyerekeket pedig a tinik is.

Kattints a szimre és válaszd a Bíztat... opciót. A lehetőségek attól függnek, hogy az idősebb szim milyen személyiségjegyekkel rendelkezik. (Egy trehány szim nem tud pedánsságra nevelni...)

A kiválasztott lehetőség után az ifjabb szim gyakorolni fogja az adott személyiségvonást:

Bíztathatjuk: Gyakorlás módja ekkor:
Kedvességre Egy másik szimet megölel
Mogorvaságra Egy másik szim szekálása
Játékosságra Pirospacsi valakivel
Komolyságra Egy másik szim szekálása
Tevékeny életre Edzeni fog
Lustaságra Leül a földre
Nyitottságra Viccet mesél egy szimnek
Szégyenlősségre Félrevonul és naplóba ír
Pedánsságra Leporolja magát
Trehányságra Szellent

A gyakorlás végeztével a kis szim visszamegy a nagyhoz, aki megdícséri, és a feje felett megjelenik a személyiségjegyet szimbolizáló jel. Egy ilyen jel felbukkanása még nem jelenti azt, hogy változott a személyiség, ugyanis többször kell egy tevékenységet gyakoroltatni és gyakorolni. Van úgy, hogy négy ismétléssel már változik egyet a személyiségpont, van, hogy csak a tizedik alkalommal.

A személyiség panelen kétféle mutatót találunk. A vékony fehér vonal a rublikák alatt az örökölt személyiség mértékét mutatja. A kis kék rizsszemek pedig a jelenlegi állapotot tükrözik. Lehet egy szim genetikailag mogorva, de sok tanítással kedvessé tehetjük őt.

A tippet készítette: Mazsola

My Sims Webáruház