Speciális telkek építése

A speciális telkek építése egyszerű módon kezdődik. Egy lakótelket vagy egy közösségi területet kell vásárolnunk, illetve építenünk, melyeket kódokkal, és alapvető építési eszközökkel kollégiummá, hotellé vagy bérházzá alakíthatunk.

A példa telek az én esetemben Waikiki telke, amely közösségi, majd lakótelekként kezdte a pályafutását.Ha lakótelekre lépünk be, ilyen felugró ablakkal találkozunk:Benn pedig a teljes Építési katalógusból választhatunk:Az átépítés közben nagyon nagy szerepe van a tetőnek, ami mindig legyen az épületeken, valamint az ajtóknak, melyek megalapozzák a telek speciális típusát is. Lakótelken bármelyik ajtót használhatjuk.

Kollégium építése

Keressük meg az Építés mód - Nyílászárók katalógusban az Ajtó M nevű ajtót.Minden olyan szobára tegyünk ilyet, amit a kollégistáink foglalnak majd el. (A közös termekre bármilyen ajtót tehetsz.)A kollégium jellegzetes helyisége a kantin, vagy menza. Ha szeretnéd, hogy a te kollégiumodban is legyen, akkor menj a Vásárlás mód - Háztartási gépek - Főzés részlegbe és vegyél egy Fényeskedve Főzőlapot és tedd a konyhába.

Tegyél le pultokat, ahány bár-jellegű pultot teszel le, annyi ételt fog készíteni a kantinos. Hűtőszekrény is kell, és egy mosogató sem árt, valamint a szükséges mennyiségű szék és asztal.Hívd elő a kódablakot és gépeld be

changelotzoning dorm

Ezután lépj ki a szomszédságba, a mentésről ne felejtkezz el! A változások a kilépéskor lépnek érvénybe!A szomszédság nézetben már kollégiumnak mutatja a telked. (Nem egyetemvárosi szomszédságban is.)Belépéskor látható, a Szabad hely felirat. Lépjünk be.Építési lehetőségeink a kollégiumban korlátozottak. A kiszürkített építési eszközök nem érhetők el. Ha mégis szeretnéd elérhetővé tenni - látogass el a Csaláskódokhoz.

Kollégiumodba most már beköltözhetnek a diákok.

Hotel építése

Menjünk az Építés mód - Nyílászárók részlegbe és keressük meg a Szilárd Ajtót. Minden olyan szobára tegyünk ilyet, amit vendégfogadásra szánunk. (A közös helyiségeknek bármilyen ajtaja lehet.)

A hotelajtókat be is lehet zárni. Ezért nagyon fontos, hogy a megfelelő irányban nyíljanak.Ha fölcseréled, be fognak tudni jönni a látogatók, csak épp kimenni nem tudnak majd. (Például a szobalány.)

Hívd elő a kódablakot és gépeld be

changelotzoning hotel

Ezután lépj ki a szomszédságba, a mentésről ne felejtkezz el! A változások a kilépéskor lépnek érvénybe!A szomszédság nézetben Szállásnak mutatja már a telket.Lépjünk be. Építési lehetőségeink a hotelben korlátozottak. A kiszürkített építési eszközök nem érhetők el. Ha mégis szeretnéd elérhetővé tenni - látogass el a Csaláskódokhoz, illetve a Hotel átépítése tipphez.Menj a Vásárlás katalógusba, majd a Vegyes menüpont alatt keresd meg a Fogadok Tehát Vagyok Pultok valamelyikét, és tedd le az egyik közös helyiségben. (Ha a kiindulási telked közösségi terület volt, akkor ezt a lépést még a hotel átalakító kód beírása előtt is megteheted.)

Most már felkészülten várhatod a vendégeket.

Bérház építése

Fontos! Bérházat lakótelekből építs! (Különben beköltözés után nem éred el az élő módot!)

Menjünk az Építés mód - Nyílászárók - Ajtókhoz, majd válasszuk az Egyedi elválasztó nevű ajtót. (Lábtörlős)Minden lakrész ilyen ajtóval nyíljon, és azon a bizonyos lakrészen más elkerítetlen ajtó nem lehet! Legyen egyértelmű, melyik helyiség melyik lakrészhez tartozik! (A közös területeken bármilyen ajtó lehet.)Hívd elő a kódablakot és gépeld be

changelotzoning apartmentbase

Ezután lépj ki a szomszédságba, a mentésről ne felejtkezz el! A változások a kilépéskor lépnek érvénybe!A szomszédság nézetben apartmannak mutatja a telket. (Akár egy lakásos apartmant is készíthetsz, ha csak egy ajtót teszel le.)Lépjünk be. Építési lehetőségeink az apartmanban korlátozottak. A kiszürkített építési eszközök nem érhetők el. Ha mégis szeretnéd elérhetővé tenni - látogass el a Csaláskódokhoz.Belépéskor a nagy postaláda is a telken lesz.Most már beköltözhetnek a bérlőid.

A Tippet Mazsola készítette

My Sims Webáruház