Smink készítése

Aki elolvasta az alap tudnivalókat, az biztosan könnyedén megtalálja, hogy is kell elkezdeni ezt az átalakítást.

1. Először is nyissuk meg a Sminkeket, azon belül is a rúzsokat, ma egy új rúzst fogunk elkészíteni. Nem ez lesz a legszebb, vagy legkreatívabb, amit eddig láthattatok, viszont aki megérti, hogyan is működik, az könnyen tud ennél sokkal profibbat készíteni. :) Először is válassz ki egy rúzst. Igazából teljesen mindegy, melyiket. Majd menj alul a kiválasztott textúra exportálására.

2. Most egy olyan képernyőt fogsz látni, ahol be kell írnod az új rúzs nevét. Nem tartalmazhat szóközt, vagy különleges karaktert, de ha mégis ilyet írsz be, figyelmeztetni fog. Ha megvagy akkor menj alul a Projekt név elfogadására.

3. Most ezt a képernyőt fogod látni. Ne csinálj egyelőre semmit vele, csak nézd meg hova mentette el ezt a projektet. C:\Documents and Settings\Te profilod\Dokumentumok\EA Games\The Sims 2\Projects\széprúzs mappa lesz , ha Te is ezt a nevet adtad neki.

4. Most nyisd meg ezt a mappát. 4 fájlt fogsz benne látni. A package nem érdekes, a fekete fehér kép a rúzs alakját tartalmazza, a képen csak az látszik, ami fehér. Ezt nem muszáj szerkeszteni, mert szerintem az alapból a játékban lévő szájforma szép, így ebben a leírásban most ezzel nem foglalkozunk. Ami érdekes, az a rúzs színét tartalmazó kép és a kis többszínű index kép.

5. Most kell egy képszerkesztő program, amivel átszínezhetitek a rúzst. Én Photoshop CS2-vel dolgozom, annak is az angol változatával. Lehet akár Paint, Paint Shop Pro, Gimp, csak célszerűbb olyannal, amivel úgy tudsz átszínezni, hogy csak a színt változtatod meg, hogy megmaradjanak a szájon a pici redők.

6. Photoshopban ez egyszerű. Sajnos a magyar beállításokat sem tudom, hogy hívják, nem sokszor láttam magyarul ezt a programot, de ha minden igaz, a Képen belül a Beállítások, azon belül pedig a Színárnyalat / Telítettség menüpontra kell menni. De hangsúlyozom, más programmal is lehet.

7. Ha így csinálod, ahogy én, akkor most bejön egy pici ablak. A Colorize (Színezés) legyen bepipálva, a többit pedig állítsd úgy ahogy szeretnéd (felülről lefelé: Színárnyalat, Telítettség, Világosság). Ha ez meg van, akkor menj egyszerűen a mentésre és bmp-be fogja menteni. ne a mentés máskéntre menj, mert az eredetit kell felülírni és nem szabad átnevezni!

8. Ezt a lépést nem muszáj megtenni, csak akkor már lássátok ezt is, hogyan lehet megcsinálni. Emlékeztek még arra a pici kis többszínű index képre? Az azért van, hogy amikor megnézed a sok letöltött és saját rúzst, könnyen ki tudd választani, melyik tetszik neked, melyiket szeretnéd a Simeden látni. Azt a kis képet nyisd meg, húzz rá egy másik képet, én a mi rúzsunkat húztam. Aztán keresd meg a layereket (réteg palettát) és töröld ki az eredetit, hogy csak ez az új maradjon. Most mentsd el. Hangsúlyozom, ez nem egy fontos lépés,nem muszáj megcsinálni. Paintben vagy olyan programban, ami tud bmp-be menteni alapból, ott azt is megteheted, hogy csinálsz egy akkora dokumentumot, mint z eredeti, raksz bele képet, majd felülírod az eredetit vele.

9. Nekem most így néz ki a mappám, amit először nézünk. Ha emlékeztek, ide mentette a Formatár a projektünket.

10. Most itt az idő visszamenni a Formatárba. Alulra az Eszközsúgó beírása szöveg helyére írjunk bármit. Láthatjátok én mit írtam. Bejelölhetitek a kis panelen, hogy melyik korcsoport és melyik nem használhatja ezt a rúzst. Ha ezzel megvagytok, akkor menjetek alul az "Importálás a játékba" gomba.

11. Ha minden jól ment, ezt a képernyőt kell látnotok.

12.És íme, bent is van a rúzs a játékunkban. Most már nyugodtan használhatjuk bármelyik Simen!

Ha fel szeretnénk valahova tölteni ezt rúzst, hogy más is megnézhesse, akkor ebben a mappában kell megkeresni, NEM a Projects-ben!
C:\Documents and Settings\Te profilod\Dokumentumok\EA Games\The Sims 2\SavedSims

Remélem, most már sok saját készítésű smink lesz a játékaitokban! :)

My Sims Webáruház