Randi indó

A randizás az Éjszakák kiegészítővel érkezett a játékba.

Szint
Pontok
A randi kimenetele
Ajándék
Álomrandi 950-1.000 Romantikus csók Akit randira hívtál, egy csokor virágot ad Neked
Nagyszerű 650-950 Gyengéd csók Akit randira hívtál egy szál virágot visz Neked
425-650 puszi A postás egy szerelmes levelet kézbesít Neked
Elmegy 300-425 Ölelés Nincs jutalom
Gyenge 200-300 Vállrándítás/Sóhajtás Nincs jutalom
Rossz 100-200 Leckéztetés A postás egy gyűlölködő levelet kézbesít Neked
Borzalmas 0-100 Kiabálás/Lökdösés/Taszigálás Akit randira hívtál, az belopódzik a telkedre és egy lángoló zacskó kakit hoz.

 

Lángoló zacskó
Lángoló zacskó eltaposva


Jól sikerült randi emléktárgyai

My Sims
A sim szerelmeslevelet kap

My Sims
Ennyire örül neki!

My Sims
Így néz ki a szerelmeslevél becsukva és kinyitva.
A kinyitáshoz egyszerűen csak helyezd a polcra.

My Sims
Így néz ki a gyűlölködő levél, másnéven "Fel ne hívj! cetli" becsukva és kinyitva.
A kinyitáshoz egyszerűen csak helyezd a polcra.

Képeket küldte: Lorea (zacskók,szerelmes- és gyűlölködő levél képek) és Mazsola (emléktárgyak). fordította: Galaxya

Hogyan legyen álomrandid?

A simek, főleg románc és kicsapongás életcéllal, sokszor vágynak randira hívni valakit, ezenkívül előfordulhat a Legyen 50 álomrandija életcél is, amit így könnyedén teljesíthetünk.

Randira hívhatunk már meglévő ismerőst telefonon keresztül a "Hívás -> randevúra hívás" menüponttal, majd eldönthetjük, hogy közösségi területen, vagy otthon találkozunk-e.

De randira hívhatunk járókelőt, akivel a ház előtt vagy akár egy közösségi területen találkozunk a "Kérdezze -> Randizzunk?" menüponttal.

Érdemes előtte a "Flört -> Stírölés" opcióval megnézni, hogy a kiszemelt tetszik-e a simünknek. Ha a reakció pozitív és egy vagy több villám jelenik meg a kapcsolatmutató panelen a másik sim feje mellett, akkor érdemes belevágni a randiba. Előtte megkérdezhetjük a "Kérdezze -> Bejövök neked?" opcióval, hogy a másik sim is hasonlóan vonzódik-e.

Jó tudni, hogy az újonnan létrehozott simek először egyik nemhez sem vonzódnak, az első flörtölésük dönti el, hogy milyen identitásúak lesznek.

Mivel a simek randis vágyai között gyakran szerepel a közös vacsora, ezért érdemes közösségi területre szervezni a randit, de ha otthon tartjuk, akkor előtte készítsünk ételt, hogy azzal ne menjen az idő és abban az esetben a tányérra kattintva "Vacsorameghívás -> Mindenki" opcióval tudunk együtt enni.

A randi kezdetével egy mutató jelenik meg, ami jelzi, hogy éppen milyen szinten áll a randevúnk. Először 3 perc áll a rendelkezésünkre és az Oké szinten kezdődik, majd ez a mutató halad lefelé vagy felfelé attól függően, hogy hogyan alakulnak az események.
Ahogy a mutató a következő szintre ugrik, újabb perceket kapunk a sikeres randi eléréséhez.

A randi sikere a vágyak teljesítésén és a kapcsolati mutatók emelkedésén múlnak. Tehát minél jobb viszonyba kerülnek egymással a simjeink és minél több vágyuk teljesül, annál jobban sikerül a randi és a mutató minden vágy teljesítésével egyre kúszik felfelé.
A randira hívott sim vágyait is láthatjuk, ha a randi mutatón lévő arckép melletti életcél ikonra kattintunk. Ezek a vágyak ugyanúgy lelakatolhatóak jobb egérgombbal, mint saját simünk vágyai.
Innentől nincs más dolgunk, mint sorra teljesíteni a vágyaikat és elkerülni a félelmeket.

Románc életcélú simeknél hosszú távú életcél előnyként választható a szédítés interakció, így a "Beszélgetés -> Hízelgés" menüponttal átadhatunk rózsát, ami igencsak megugrasztja a napi kapcsolatmutatót és a randi mutatót is.

A megadott vágyak teljesítése mellett nemcsak a "Hízelgés", hanem az "Ajándékozás" opciókkal növelhetjük a kapcsolatot a simek között.
Az ajándékozás sikeressége a simek közötti kapcsolaton és az ajándék értékén múlik.

Erre háromféleképp reagálhat az ajándékozott. Elfogadja az ajándékot és örül neki, ekkor mindkettőjük napi és általános kapcsolatmutatója is emelkedik. Elfogadja az ajándékot, de nem örül neki, ekkor csak a napi kapcsolatmutató nől egy picit. Elutasítja az ajándékot és nem fogadja el, ekkor mindkét kapcsolatmutató lemegy.

De ha már jól ismerik egymást és az ajándék kellően értékes, akkor biztos a siker.

Minden alkalommal előkerül a simek vágyai között a "Lassúzás" vágy, majd az ehhez kapcsolódó többi vágy is, mint a "Vállrahajtott fej", "Kéz lejjebb csúsztatása" és a "Smaci", amit egyesével teljesítve egyre jobb lesz a randink, így jobb, ha ezt sem hagyjuk ki.

A másik mindig megjelenő vágy a közös vacsora, amit jobb a randi végére tartogatni, mert ez hosszabb időt vehet igénybe.

Rendelésnél, ha a "Konyhafőnök ajánlatát" választjuk, akkor biztos nem nyúlunk mellé, mert akkor személyre szabottan kapja minden sim a kedvenc ételét.

De itt is van több flörtölési és szórakoztatási lehetőség, amik jó irányba vihetik a randevút.

Asztalnál ülve lehet szórakoztatásképpen pohárköszöntőt mondani, játszani az étellel a "Falat elcsenése" és az "Étel dobálás" menüpontokkal.

Flörtölni pedig az "Etetés falattal", a "Kéz simogatása" és a "Puszi küldése" opciókkal lehet romantikus vacsora közben.

Randevú végéhez közeledve fel lehet ajánlani, hogy hazaviszed a másik simet, a "Kérdezze -> Hazavigyelek?" menüponttal.

Ha a randi elérte az Álomrandi szintet, akkor bármikor befejezhetjük a "Randevú befejezése" menüponttal. Ha még nem érte el, akkor sorra teljesítsük tovább mindkét sim vágyát, amíg le nem jár az idő.

Ha sikeresek voltunk, akkor hazafuvarozással együtt is még marad időnk mire a randi már eléri az Álomrandi szintet.

Ekkor egy csók kíséretében megköszöni a másik sim a randit és nemsokára már meg is lep minket a "Nagyszerű esténk volt" virágcsokorral, amit odacsempész az ajtónk elé.

Randi-ajándékok


A jól sikerült randik jutalma nem csupán egy szerelmes levél, egy szál- vagy egy csokor rózsa lehet. Egy-egy alkalommal randipartnerünk - a vásárlás menün belül is megtalálható - kisebb-nagyobb értékű tárggyal ajándékoz meg minket.
Ha ajándékot kapunk, akkor azt az ajándékozó minden esetben a randi utáni éjszaka hozza el nekünk. Ahogy a javasasszony hozza dzsinn lámpását, az ajándékozó úgy hozza ajándékát, vagyis lábujjhegyen oson telkünkre, és - ha nincs kerítés - az ajtóig jön, ahol előveszi az ajándékot rejtő zsákját.
A kinyitott zsákból vörös füst árad ki, majd a randipartnerünk összezárja a zsákot, és a háta mögé, képzeletbeli övére tűzi azt.Ezzel egyidőben az ajándék ott terem ajtónk előtt, partnerünk pedig megköszöni az együtt töltött időt. Az ajándék értéke a partnerünkkel elért randi szintjétől függ. "Jó" minősítésű randi esetén rendszerint egy kisebb értékű virágot vagy szobrot kapunk.Álomrandi-szint elérése után akár több ezer simoleon értékű tárgy is lehet az ajándék, így pl. hifi-berendezés, távcső, szőkőkút, nagy értékű szobor.Az ajándékozó végül ahogy jött, úgy megy, vagyis lábujjhegyen eloson, mi pedig nyugodtan eladhatjuk az ajándékot, ha netán pénz szűkében vagyunk...
Megjegyzés: Amelyik simtől egyszer már ajándékot kaptunk, attól nagyobb eséllyel kapunk ismét ajándékot egy következő randi alkalmával.

Jó randizgatást!:)

A tippet készítette: Lorea, kiegészítette: mtmt

My Sims Webáruház