Plasztikai sebészet, arcok lecserélése

Plasztikai sebészet, arcok lecserélése

-Egy sim arcának "klónozása" a SimPE program segítségével-

A tipp segítségével megváltoztathatod egy szim arcformáját olyan módon, hogy lemásolod egy másik szim arcát, így két teljesen egyforma szimet kapsz. A művelet a játékban szereplő szimekkel lehetséges. Ha a Formatárban csináltál egy szimet, és szeretnéd, hogy az egyik szimed pont úgy nézzen ki, akkor egyszerűen be kell tenned őt a játékba, a többit a SimPE-vel már meg tudod oldani.

Első lépésben tehát indítsuk el a játékot és lépjünk a családkészítőbe, (esetemben ez most a diákkészítő) a lényeg az, hogy készítsünk egy tetszetős simet, akire cserélni szeretnénk a már meglévőt. Arra figyelj, hogy mindketten ugyanabban a Szomszédságban legyenek.

A simed életcélja, személyisége stb itt most lényegtelen, hiszen ő most csak egy bábu, akinek a külsejére van szükségünk, nem ő lesz az a sim, akivel játszani szeretnénk. Ha elkészítettük mentsük el, és hagyjuk a családtárolóban a simet - vagy simeket - a nevét jegyezzük meg, illetve, hogy melyik szomszédságban került elmentésre. Ezután lépjünk ki a játékból és töltsük be a SimPE programot - akinek nincs meg, az oldalon Letöltések/Egyéb hasznos programokon belül találja a linket.

A SimPE programon belül válasszuk a Tools/Neighborhood/Neighborhood Browser menüpontot.

A Browser ablak felugrik, kattintsunk a megfelelő szomszédságra, majd az Open gombra.

A Szomszédság betölt, válasszuk ismét a. Tools menüt, azon belül a Neighborhood/Sim Surgery... opciót.

A Sims Surgery Tool felugrik. A bal oldali katalógusból a görgető segítségével keressük meg a simet, akinek új külsőt szeretnénk. Jelöljük ki a képét a bal oldali listában, és a Patient Sim négyzete alatti use feliratra kattintsunk.

Menjünk megint vissza a listára, és most keressük meg a bábu simet, akit az előbb készítettünk el. Ő lesz az Archetype Sim. Ha kijelöltük, az Archetype Sim négyzet alatt kattintsunk a use feliratra. A két kép sorrendjére mindig figyelj! Ezzel a beállítással Jane Stacks a művelet után úgy fog kinézni, mint Katrina Harold.

Ezután kattintsunk a Surgery gombra.
Ez után a program betölti a sim adatlapját, ahol már az új külsejével látjuk őt.

Most kattintsunk a Commit gombra, majd a Save gombbal mentsük a munkánkat, és ki is léphetünk.

Ha elmulasztod a mentést, a kilépésnél a program rákérdez, hogy el akarjuk-e menteni a változásokat, válasszuk azt természetesen, hogy igen.

Kiegészítés:
A Surgery ablakban nem csupán egy az egyben másolhatjuk a simek külsejét. Ha a jelölőnégyzetek pipáit használod, lehetőséged van részletek másolására is.
Face only - az arcvonásokat cseréli le (tehát a bőrszín az eredeti marad)
Makeup only - csak a sminket cseréli le
Eyes only - csak a szemeket cseréli le - (nagyon hasznos, ha egyedi szemeket szeretnél tenni egy régi szimedre)

Skintone only - itt kiválaszthatod, hogy az Archetype sim bőre kerüljön a simedre, vagy akár konkrétan választhatsz a többi bőrszín közül.
Ezekben az esetekben csak a jelölt részlet cserélődik ki majd a szimen.

Tippet készítette: Stelli, kiegészítette Mazsola

My Sims Webáruház