Plafon építése

Mennyei mennyezetek

Plafonunk megépítéséhez először Építés módba kell lépnünk. A vezérlőpanelen új gombok jelentek meg, melyek segítségünkre lesznek. Kapcsoljuk be a Plafon mutatása és a 45 fokos nézet gombokat. Ha a gomb zölden fénylik, akkor van bekapcsolva. Az Építés módban pedig menjük a Padlók és mennyezetek részlegbe.

Minden padlótípus mennyezet-minta is egyben. Bármelyiket választhatjuk plafonunk díszítésére. Válasszunk ki egy nekünk tetszőt, és a kurzort mozgassuk az egyelőre még csupasz ég felé.

A plafondarab ott lebeg. A padlózat lerakásához hasonlatosan két lehetőségünk van építkezni. Vagy fogjuk a mennyezetdarabot, és kézzel húzni kezdjük, akkora darabon, amekkorán csak szeretnénk:

Vagy a padlólapon tartva a kurzort, lenyomjuk a SHIFT gombot, miközben kattintunk az egérgombbal. Ebben az esetben egy szempillantás alatt teljesen beboríthatjuk a mennyezetet a szobánkban.

Ha úgy gondoljuk, a színvilág mégsem megfelelő, akkor keressünk másik mintát, és kurzorunkat a plafonra szegezve ismét SHIFT plusz kattintás segítségével újramázolhatjuk az egészet.

A plafon törlése a padlóknál megszokott lehetőségekkel történik: Ctrl+kattintás, Ctrl+Shift+kattintás, illetve a Kalapács eszköz segítségével.

 

Megjegyzés: Ha egy ház több emeletes, a felső szint padlója egy fehér alapszínű plafont fog eredményezni az alsó szinten, amit kedvedre átszínezhetsz a fentebb említett módon.

Kellemes építkezést!

 

A tippet Mazsola készítette

 

My Sims Webáruház