Mindent a virágsimekről

Ha megvan az Évszakok kiegészítő, akkor menj az Építés módba és a Kertközpontba, azon belül meg a Kertészkedés menübe:

A gyümölcsfák - alma, narancs vagy citrom közül választhatsz. Vagy tehetsz le parcellát is, amibe ültethetsz palántát, kezdetben csak paradicsomot.:

Figyelem! Katicás házikót ne tegyél le! Az üvegházban ritkán tetvesednek el a növények, inkább a szabadban gondozd őket. Ha a növényeidet megszállják a kártevők, megjelenik rajtuk a Permetezés opció.

A virágsim állapotot büntetésnek szánták a készítők. Mivel vegyszerrel mérgezed a növényeidet, megérdemled, hogy a szertől növénnyé válj, hogy megtudd, milyen érzés ez nekik. A folyamat hosszadalmas, közel 50 alkalommal kell permetezőszert használnod.

A Virágsim lét előnyei és hátrányai:

Csupán három szükségletet kell kielégítenie:

Új opciók:

(A boldogság spórái a közelben lévő simek szükségletét emeli. A Virágbaba ültetése parancs segítségével még a magányos anyukáknak is lehet gyerekük). Megjelenik egy tipegő korú virágsim.Új tréfa, a neve: Pollenfelhő.

A virágsimek különleges virágsim ruhát kapnak. (Nem kell állandóan ezt viselniük, átöltöztethetők.) A ruha akkor is megmarad, ha kigyógyulsz a virágsim életből.

Csupán három korszakuk van: Tipegő, felnőtt és idős. (Virágsimek nem járhatnak Egyetemre!)

Ha szeretnél kigyógyulni:

Kell egy telefon, Szolgáltatás menü, Kertészklub. A kertészklub vezetője jön el, akitől meg kell venni az AntiFlorin bájitalt.

Vásárláskor az eszköztáradba kerül. Kattints a simre, (vagy az italt az eszköztárból kivéve kattints rá az üvegre), majd az Antiflorin elfogyasztása opcióra:
(Éjszakák tulajdonosok a Javasasszonytól is vehetnek Antiflorint, Nagyvárosi Élettel rendelkezők pedig boszorkányaikkal is elkészíttethetik a szert.)

Amikor megissza a sim felugrik, majd ismét hétköznapi simként ér földet.

Kiegészítés:
A titkos kód használatával felgyorsítható a folyamat. Üsd be a szomszédságban a kódot, majd lépj be a telekre és ültess gyümölcsfákat. Kattints a gyümölcsfára (Shift és bal egérgomb) és válaszd ki azt, hogy Infect with bugs (legyen megfertőzve bogarakkal). Aztán kezdj el permetezni. Ha eltűntek a bogarak, akkor újra. Hamarosan virágsimmé válsz.

Készítette: Kovifec, lektorálta Mazsola, kiegészítette Galaxya

My Sims Webáruház