Kozmetika és fodrászat

A Vár az üzlet kiegészítővel lehetőséged van valódi kozmetikus-fodrászt nevelni simjeidből. Ezt akkor is megteheted, ha nem akarsz üzletet nyitni.

Először is szükséged van a kozmetikusi székre, amelyet a Vásárlás mód/Kényelem - Vegyes részlegben fogsz megtalálni, a neve Csúfsetöbbet átalakító készlet. Két színváltozata van a huzathoz és a vázhoz is.

A Csúfsetöbbet átalakító készlet anélkül használható, hogy üzletet nyitnál, és természetesen lakótelken is elérhető. Ilyen esetben két opció érhető el rajta.

Az Ingyenes megszépítés opcióval gyakorolhatjuk a fodrászkodást. Az alopcióként megjelenő simekből választhatunk magunknak alanyt.

Ha az Ingyenes kezelés opciót válasszuk, akkor az alopcióban szereplő simet kérjük fel arra, hogy rajtunk végezzen kisebb-nagyobb átalakítást.

Az ködfelhős animáció után két kimenetel lehetséges. Simünk ügyesen oldotta meg a feladatot, ekkor betölt a Tükörnél már jól ismert Megjelenés megváltoztató panel. Itt állíthatunk az alany sminkjén, frizuráján, kellékein.

Vagy simünk nem volt ügyes, és ekkor egy összemázolt tépett hajú sim lesz az eredmény. (Az elrontott sminkeknek több változata lehetséges).

És mitől függ, hogy tökéleteset alkotunk vagy sem?

A kozmetikai szék használatával a Kozmetikusi Pedál-medálhoz szükséges jártasságod fejlesztheted. Minél többet dolgozik simed a szék segítségével, annál ügyesebb lesz. A pedál-medállal nem rendelkező kozmetikusok és a bronz medállal rendelkezők még sokat ronthatnak. Ezüst és Arany fokozatnál lényegesen kevesebb malőr fordul elő, persze attól még egy aranykezű fodrásszal is megeshet.

A pedál-medál készség akkor is fejlődik, ha nem üzletben vagy. Ezt ki lehet használni, még az üzlet megnyitása elött, ha a simed a szomszédjain és családtagjain gyakorol, később kevesebb felháborodott vevővel fogja szembe találni magát.

Ha elrontottad a művedet, ne aggódj. Játszható simnél akár a tükörnél is eltűntetheted a mázolmányt, ha egy teljes sminket teszel a sim arcára, majd ismét leveszed. NJK sim esetében pedig ajánld fel ismét az Ingyenes Megszépítést, másodjára, netán harmadjára biztosan sikerül.

Ha belevágunk az üzletbe

Ha közösségi területen, vagy akár otthon nyitunk Kozmetikusi és Fodrászszalont, a Csúfsetöbbet székre kattintva új opciókkal találkozhatunk.

Az Ingyenes megszépítés opció továbbra is azt jelenti, hogy nem kérünk pénzt azért, hogy az alopciókban szereplő simeket átvarázsoljuk egy rúzs és egyfésű segítségével. Ez tehát nem változik.

Üzletről révén szó, nem ártana, ha némi simoleon is becsorogna a kasszába. Nagyon fontos tehát a Beárazás opció. Enélkül a vevők nem tekintik boltod részének a széket, és várhatod, hogy fontolóra vegyék a stílusváltást.

A Beárazás panelen többféle árkategóriát kiválaszhatsz.

Az Olcsó és a Nagyon Drága között foglal helyet a Drága kategória.

Ha egyik kategóriát sem tartjuk megfelelőnek, egyedi árat is választhatunk a Beárazás panelen az Árazás testreszabása jelre kattintva.

Legfeljebb 999999 összeget írhatunk be. De mint minden más üzletben, itt is érvényes, minél olcsóbb a szolgáltatás, annál könnyebb a simeknek igent mondani rá, és minél drágábban áruljuk tudásunkat, annál nehezebb becsábítani a kedves vevőket.

Ha egy vevő kispécézte magának a széket, Vásárlási szándékának mérője megjelenik a feje felett. Ha az üvegcse megtelik, a sim a vásárlás mellett döntött, és helyet foglal a székben. Ekkor használjuk kinevezett fodrászunkkal a Legyen stylist opciót, hogy ne máshol ténferegjen az üzletben, hanem végezze a dolgát. Ha van alkalmazottunk, a székre kattintva lesz lehetőségünk Stylistnek kinevezni őt.

A Megszépítés felajánlása opciót alkalmazhatjuk, ha a vevő egy kis biztatásra szorul. Ez az opció megegyezik az árusító üzletek "Termék ajánlása" opciójával.

Ha a sim kifizette a kezelést, amit a simünk aztán mégis elront, ez jelentősen ronthajta a vásárlói lojalitást. A sikeres művelet lojalitás csillagokat eredményez.

Tipp: Ha egy fizető vendég sminkjét elrontottuk, ajánljunk Ingyen megszépítést. Ezt soha nem utasítják el, így visszaszerezhetjük elveszett lojalitás pontjainkat, és még gyakoroltunk is.

A tippet Balázska2 és Mazsola készítette.

Kapcsolódó címkék:

Pedál-medálok

Üzlet beindítása

Vásárlói lojalitás

My Sims Webáruház