Ízeltlábúak törzse

Ízeltlábúak törzse
- rovarok a Sims 2-ben -

Csótányok: - alapjáték -

A csótányok ott bukkannak fel, ahol a háztartás tagjai csinos szemétkupacot hagynak a parketten vagy a füvön. A csótányok kicsiny csoportja is képes lelkileg a mélybe taszítani egész családunkat, és előszeretettel terjeszti az Influenza nevű betegséget. Megszabadulhatunk tőlük házi módszerekkel, ha rájuk kattintva a Tapossa el, vagy a Szórja be opciókat választjuk. Szükség esetén az eljárások megismétlendők! Hatékonyabb, bár fizetős lehetőség, ha a Telefon... Hívás/Szolgáltatáson belül a Rovarírtót hívjuk házhoz. A költség magasabb, de az eredmény garantált. A legjobb módszer azonban még mindig a megelőzés, vagyis elő a seprűvel! Az elpusztult csótányokat is magunknak kell feltakarítani.

Legyek: - alapjáték -

A romlott ételek, mosatlan edények és a tartalommal telített magára hagyott pelenkák körül jelennek meg előszeretettel. Egyes híresztelések szerint bizonyos esetekben rajjá olvadhatnak össze, akár a szim halálát is okozhatják. (Ezt a jelenséget a cikk szerzője csalás nélkül nem tudta produkálni, ezért nem mellékel képet). Ellenszerük szintén a takarítás, mosogatás.

 

Szentjánosbogarak - Évszakok -

Sötétben jönnek elő. Ha a repkedő bogarakra kattintasz, előjön a Szentjánosbogarat fogni opció.
Három állapotuk létezik:

Szabadon repkedő

Üvegbe zárt

és Döglött állapotok.

Az üvegbe zárt állatok 6 órán keresztül világítanak, aztán elpusztulnak.

Pillangók - Évszakok -

Nappal találkozhatsz velük. Ha a repkedő lepkékre kattintasz, előjön a Pillangót fogni opció.
Három állapotuk létezik:

Szabadon repkedő

Üvegbe zárt

és Döglött állapotok.

Az üvegbe zárt lepkékben még 6 órán keresztül gyönyörködhetsz, aztán elpusztulnak.

Levéltetvek: - Évszakok -


A szabadban termesztett növényeket támadják meg, bizonyos időközönként teljesen ellephetik gyümölcsfáinkat, palántáinkat, betegessé téve ezáltal őket. Védekezhetünk ellenük permetezőszerrel, ha a Permetezés opciót válasszuk (Ügyeljünk a mellékhatásokra!), vagy természetes ellenségeiket hívhatjuk segítségül, a Katicabogarakat, Katicás házikójukkal együtt tegyük őket a növények köré.

Katicabogarak: - Évszakok -


Katicás házikójukból kiröppenve figyelhetjük meg őket, amint szorgalmasan falatoznak a gyümölcsfákat megtámadó levéltetvekből. Tökéletes haszonbogarak.

Méhek: - Jó utat!, Szabadidő -


Rosszul sikerült Túrázások és balszerencsés kívánság a szerencsekútnál okozhatja, hogy összefutsz a pici néppel, ami nagyon rémisztő, de összességében lejegyezhetjük, hogy a simek nem allergiásak a méhcsípésre. Rovarvadászat közben is előfordulhat, hogy megbolygatsz egy méhkaptárt.

A tippet készítette: Balazska2, Mazsola

My Sims Webáruház