Hosszú távú életcél

A hosszú távú életcélmutató a Befolyás mérő és az Életcél mutató közé fészkelődött be. Tíz rovátkája 11 rekeszre osztja a mutatót. Ahogy szimed halad az élet vándorútján, egyes beteljesülő vágyai közvetlen hatással vannak arra, hogy mennyire eredményes a hosszú távú életcélja beteljesítésében. A hosszú távú életcél szintje emelkedhet különlegesen jelentőségteljes pillanatoktól, mint például: Első csók, Eljegyzés, Házasság, Gyermek, Unoka, Diploma, Karrierben csúcsra jutás, Csúcsbesorolású üzlet, bármely fő életcél megvalósítása, Korszakváltás; de akár naponta is emelkedik valamelyest, ha az Életcél szintet folyamatosan magas szinten tartod. Ha egy szintet elér, akkor pontot kapsz, amit jutalmakra válthatsz be.

My Sims

A Családkészítőben egy felnőtt szim automatikusan 5 életcélpontot kap. A gyerekeknek kettő, a tiniknek három, a fiatal felnőtteknek négy, az idősebbeknek 6 pont jár. A hosszú távú életcél-kijelző szintjei egyelőre még hiányosan:

Örök vesztes (0-1-2 pont?)
Nyomasztó nyominger (3-4 pont?)
Szakadt szerencsétlen (5-6 pont?)
Amatőr aspiráns (7- ? pont)

My SimsA hosszú távú életcél pontokat a Jutalmak panelen e gombra kattintva válthatod be.

My Sims

A panelen összesen 16 beváltható jutalom van. A szintek egymásra épülnek, egy, a felsőbb sorban elhelyezkedő jutalmat csak azután választhatsz ki, ha az alatta lévőt már "megvásároltad". A "Szükséglet" és a "Munka" oszlopa minden szimnél elérhető jutalom. A következő oszlop Életcéltól függ, ezért lehet az Család, Tudás, Hírnév, Románc, Vagyon, Kicsapongás és Sajtos melegszendvics. Szimünk másodlagos életcélt is választhat, a fő életcélja mellé egyet a fennmaradt másik hat életcél közül. Nézzük a jutalmakat részletesen:

Szükségletek

My Sims

Lassabb szükségletromlás - Társaság és kényelem

Pompás kikapcsolódás egy kávézóban üldögélni egy barátoddal, de te már megtanultad, hogy egy felelősségteljesen élő simnek néha le kell tudnia mondani a társaságról és a kényelemről.

My Sims

Lassabb szükségletromlás - Ürítés és tisztaság

Egyes hiú simek naponta több óráig is tisztálkodnak. Te azonban minden erőlködés nélkül éred el ezt a tökéletességet, amire csak az igazán magabiztos simek képesek.

My Sims

Lassabb szükségletromlás - Szórakozás és éhség

A simek többségéhez hasonlóan te is szeretsz egy zacskó chips-szel elterpeszkedni a tévé előtt. Ugyanakkor elég felnőtt vagy már ahhoz, hogy tudd, előbb a munka, aztán a szórakozás, és csak azután engedsz az efféle csábításnak, hogy letudtad minden teendődet.

My Sims


Lassabb szükségletromlás - Energia

Amikor mindenki tétova zombiként vonszolja magát körülötted, neked, ki egészséges és boldog vagy, nem nehéz egész nap felvillanyozottnak, élettelinek érezned magad.

Munka

My Sims

Édes élet

Nem számít, mennyire karrierista egy szim, a vakáció tartja magasan a morálját és tisztán a fejét. A munkáltatóid igen nagyra értékelnek, megengedik, hogy sokkal gyorsabban szerezz szabadnapokat, mint kollégáid.

My Sims

Üzleti érzék

Egyes simek hosszasan latolgatják minden egyes döntésük előnyeit és hátrányait, ám a hasznot általában azok teszik zsebre, akik a leggyorsabban jutnak helyes elhatározásra. Te mindig az ösztöneidre hallgatsz, és karrier-választási kártyáid nyolcvan százalékban jónak is bizonyulnak. Mindig.

My Sims

Befolyásos barátok

Ha egy igazgató cimborája vagy, még akkor is előléptetnek, ha egyébként senki nem kedvel. Bármilyen karrier bármely előléptetéséről legyen is szó, neked mindig eggyel alacsonyabb a barát-követelményed.

My Sims

Könyörgés munkáért

Mindenkivel megesik néha, hogy nem ér be a munkahelyére időben. Ha simed is így járt, megpróbálja menteni a menthetőt a "Könyörögjön az állásáért" lehetőséggel.

Család

My Sims

Nagyi csoda-levese

Generációról generációra öröklődő családi recept alapján készül ez a leves, mely megnöveli elfogyasztójának kényelemérzetét. Ráadásul kigyógyítja a simet minden betegségből is.

My Sims

Lassabb szükségletromlás - Szórakozás és kényelem

Minden jó szülő tudja, hogy a család szükségleteit a sajátjai elé kell helyeznie. Azért, hogy a családod számára biztosíthass minden tőled telhető szórakozást és kényelmet, te hajlandó vagy lemondani ezek egy részéről saját életedben.

My Sims

Könyörgés a szociális munkáshoz

Minden szülő hibázik néha, de létezik egy második esély a gyerekeid felnevelésére. Ha jön a szociális munkás a gyermekvédelemtől, hogy elvigye a porontyaidat, mert gyengén teljesítettél szülőként, mostantól van esélyed kikönyörögni tőle ezt a második esélyt. Minél jobb a kapcsolatod a gyerekeiddel, annál valószínűbb, hogy egy időre elhalasztja az elvitelüket.

My Sims

Szupertermelékenység

Mi lehetne csodálatraméltóbb, mint egy újabb kis örömcsomagocska a családban? Hát egy pár belőle! Neked és partnerednek nagyobb eséllyel születnek ikreitek a terhességből.

Tudás

My Sims

Lassabb szükségletromlás - Társaság és szórakozás

Mig a többi sim partikra jár, meg randizni, te tudod, mi a fontos az életedben, ha tanulni akarsz. Így is szeretsz tévézni, és időről időre telefonálni egy kicsit, de messze nem annyit, mint a többi sim.

My Sims

Tudás átadása

Oly sok időt töltöttél az életedből könyvmolyként, hogy gyakorlatilag akár te magad is lehetnél könyv. Ez az interakció, melyet a Beszélgetés... menüben találsz meg, lehetővé teszi, hogy megtaníts egy sim ismerősödnek valamit, amiben jártas vagy. Emellett ők is kérhetik a Kérje meg... menüben, hogy adj nekik egy leckét.

My Sims

Heuréka!

Vannak bal-agyféltekével dolgozó simek, és vannak jobb-agyféltekések - és ott vagy még, ráadásul, te. Te, aki mindkét agyféltekéddel gondolkozol, és ezért olyan tisztánlátással, megvilágosodott pillanatokkal bírsz, melyek sokkal gyorsabb tanulási tempót biztosítanak neked, mint a félagyúaknak van.

My Sims

Idegenek idézése

Miféle tudás, ismeret lehetne vonzóbb egy másik bolygó életformáiénál? Ez az interakció, mely minden távcsövön elérhető, lehetővé teszi, hogy stoppolj és elvitesd magad egy körre - bármely, arra járó repülő csészealjon!

Hírnév

My Sims

Vendégszeretet

Emberszerető, társasági szim vagy, ezért soha nem késlekedsz új barátokat invitálni az otthonodba. Esélyesebb, hogy egy baráttal térsz haza a munkából vagy az iskolából.

My Sims

Lassabb szükségletromlás - Ürítés és energia

Egy igazán bulizós sim tudja, hogy úgy a legkönnyebb lemaradni egy party legjobb pillanatairól, hogy ha a sim pont a vécén van vagy épp elaludt. Ellenállsz a természet hívásának, az alvásról pedig úgy véled, hogy az inkább gyerekeknek és macskáknak való dolog.

My Sims


Háromfős hívás

Míg egy szokványos beszélgetés elegendő stimulációt jelenthet egy szokványos simnek, az igazi társasági lény a konferencia-hívások híve. Egy másik simmel folytatott telefonbeszélgetés során fel tudsz hívni a telefonnal egy harmadik simet is, úgy, hogy mindkét partnereddel javítasz a kapcsolatodon.

My Sims

Villámbarátkozó

Igazán nyitott társasági lényként nagyra tartod a barátságot bármely, az utadba kerülő simmel. A más simekhez fűződő pozitív kapcsolataid mindig nagyobb mértékben nőnek, mint a jelen előnnyel nem bíró simeké.

Kicsapongás

My Sims

Gyors anyagcsere

Amennyit eljársz enni, könnyen megeshetne, hogy pocsék fizikai formába kerülj. Szerencsédre irigylésre méltó génjeid vannak: olyanok, melyek lehetővé teszik, hogy csúcsformában maradj kevés edzéssel is. Sokkal gyorsabban égeted a zsírt, mint a többi sim.

My Sims

Lassabb szükségletromlás - Ürítés és energia

Folyamatosan bulizó, éjszakázó életmódod fenntartásának kulcsa az önuralom. Mseterévé váltál a hétköznapi egészéjszakázás műveletének, szomszédod testvére haverjának unokaöccse pedig állítja, hogy egyszer látta, amint hat órán keresztül álltál sorba a vécéhez, és még csak nem is izzadtál.

My Sims

Étteremkalaúz írása

Miután ezer és ezer simoleont költöttél az évek során ebédekre és italra, kiötlöttél egy tervet arra, hogy hogyan szerezhetnéd vissza legalább egy részét a pénznek. Ez az interakció, mely bármely számítógépen elérhető, lehetővé teszi, hogy kajarajongásodat és szakácsművészetedet kulináris kalauzokban rögzítsd, melyeket aztán eladhatsz különféle kiadóknak.

My Sims

Duhaj népdal

Mulatságban nincs párja annak, amikor az ember teli tüdőből énekel, és újra áldomásra emeli a poharát. A Kocsmadal előnynek köszönhetően simed belekóstolhat ebbe az élvezetbe.

Sajtos melegszendvics

My Sims

Feneketlen bendő

A sajtfaló életmódot jelenleg nem támogatja egyetlen orvosi avagy táplálkozástudományi tanácsadó sem, és nem nehéz kitalálni, hogy miért nme. Ugyanakkor egy olyan valakihez mérten, akinek a két fő élelemforrása a sajt és a vajaskenyér, te meglehetősen karcsú tudsz maradni. Sokkal lassabban kapsz kövérség pontokat az ételtől, mint az átlagos simek.

My Sims

Lassabb szükségletromlás - Ürítés

Olybá tűnhet, hogy ébrenléted minden percét azzal töltöd, hogy sajtos melegszendviccsel tömöd a fejed. Hová tűnik vajon? Nem, inkább ne válaszold meg ezt a kérdést. Óriási lehet az Ürítésed, vagy csak bírsz azzal a különleges képességgel, hogy ignorálhatod a természet hívó szavát.

My Sims

Melegszendvics festés

Kevéssé ismert, ám vélhetőleg valós tény az, hogy az elsőnek felfedezett, legkorábbi barlangfestmények olvasztott sajtos szendvicset falatozó ős-simeket ábrázoltak. A sajtmániások az idő múlásával is fenntartották a dicső hagyomány, olyan mestermunkák segítségével, mint például a Gouda Lisa avagy Jan van Sayt művei. Most már te is beállhatsz a sorba, csak egy festőállvány kell a dologhoz.

My Sims

Sajtos szendvics idézése

Egy korról korra továbbadott titkos technika segítségével képes vagy a Tejút rejtélyes sajt-energiáit manifesztációra bírni - méghozzá egy sajtos pirítós szendvics formájában! Ez a a saját magadon érvényesíthető interakció létrehoz némi harapnivalót, amivel megtömheted a bendőd, de tudni kell, hogy megcsappantja némileg a kényelmedet és az energiádat.

Vagyon

My Sims

Profi tárgyaló

A vagyon-orientált simek született tehetségek az alkudozásban - és vajon milyen tárgyalás lehetne fontosabb annál, ami a fizetésedről szól? Könyörtelenséged jókora bevételtöbblethez juttat a többi simhez viszonyítva.

My Sims

Lassabb szükségletromlás - Szórakozás és kényelem

Ha van hely, ahol fölösleges leendő milliomosokat keresni, az a pamlag a tévé előtt. Míg a többi sim hajlamos lustálkodni, te készen állsz arra, hogy a szórakozást és a kényelmet becseréld az első adandó alkalommal egy nagy csekkre.

My Sims

Pénzügyi tanács készpénzért

Amikor az emberek rájönnek, hogy te valaminek a szakértője vagy, nagyon egyszerű rávenni őket, hogy valamennyit neked adjanak a pénzükből. Az Adj pénzügyi tanácsot interakció, mely bármely számítógépen elérhető, lehetővé teszi, hogy a nap minden órájában pénzt kereshess az irodád kényelmében.

My Sims

Befektetés

A jó ösztönökkel bíró, okos sim számára a tőzsdézés olyan, mintha a semmiből csinálna pénzt. Minden délután alkalmad adódik arra, hogy gyarapítsd, avagy megcsappantsd némileg családod vagyonát. Ha a háztartásod többi tagja is bír ezzel az előnnyel, megnő annak az esélye, hogy profitáltok.

Románc

My Sims

Végzetes vonzerő:

Simed egy dologhoz biztosan nagyon ért:
ahhoz, hogy hogyan elegyedjen beszélgetésbe neki megtetsző idegenekkel.
A pszichológia, a jó szöveg és a nyers állati vonzerő keverékével bármely simben beindítja a megfelelő kémiai folyamatokat.

My Sims

Lassabb szükségletromlás - Higiénia és energia

Az igazán romantikus sim fő ismérve nem csupán az, hogy ébren tud maradni egész éjjel! Jó illatú is  maradn ez idő alatt, és mindvégig jól is néz ki! Kevesebb időt kell alvással és tisztálkodással töltened, miáltal többet foglalkozhatsz... egyéb dolgokkal.

My Sims

Helyi legenda

Minden Casanova életében eljön az az idő, amitől fogva már megelőzi a hírneve. Romantikus készségednek már városszerte híre kélt, és az általad kedvelt nembe tartozó szomszédok nagyobb eséllyel sétálnak majd "véletlenül" pont a házad környékén.

My Sims

Szédítő

Minden valamirevaló romantikus sim tudja, hogy a második legfontosabb dolog egy szerető megszerzése után az, hogy meg is tudd tartani őket. A szédítés interakció nem csak akkor hasznos, ha gyorsan kapcsolatba akarsz kerülni egy romantikus szempontból érdekes simmel - akkor is jól jöhet, ha egy sim dühös rád, és el kell simítani az ügyet.

Másodlagos életcélok

My SimsVálassz másodlagos életcélt

Nem minden sim elégszik meg azzal, hogy egyetlen célért dolgozzon egész életében. Egy második életcél választásával hozzáférést nyersz néhány, a második életcélhoz tartozó előnyhöz is. Ezen túl olyan vágyak is elérhetővé válnak, melyek eddig zárolva voltak, és csak az adott életcéllal rendelkező simek férhettek hozzá.

Az életcélokhoz tartozó négy jutalom közül csak három érhető el akkor, ha azt az életcélt másodlagos életcélnak választod.


My Sims

My Sims

Másodlagos életcél - Hírnév

Ahogy öregszel, úgy becsülöd egyre többre a barátságot, mely a környezetedben élőkhöz fűz. Mostanában igazi társasági lénnyé változtál, aki mindig készen áll arra, hogy új emberekkel ismerkedjen meg, vagy hogy átbulizza az éjszakát a városban.

My Sims

Másodlagos életcél - Sajtos melegszendvics

Valamikor, valahol... hóbortos lettél. összesúgnak a simek a hátad mögött. Azt találgatják, vajon megőrültél, avagy megvilágosodtál-e - netán mindkettő egyszerre? Te mit sem törődsz ezekekkel a pletykákkal, mivel gondolataid csak a pirítósra olvasztott cheddar sajt körül forognak.

My Sims

Másodlagos életcél - Család

Az idő múlásával a családalapítás gondolata már inkább vonz, mint taszít. Újabban, ha elkalandoznak a gondolataid, valahogy mindig felbukkan a fantáziádban egy házastárs, mo meg két és fél gyerek, akik a házad és a fehér cövekkerítés határolta kis kertben játszanak.

My Sims

Másodlagos életcél - Tudás

Mindig is meglehetősen okosnak számítottál, de sosem gondoltál magadra zseniként. Mostanában azonban valami különös tudásszomj és kíváncsiság támadt fel benned, és egyre gyakrabban kapod magad azon péntek esténként, hogy otthon maradsz egy jó könyv társaságában. Még mindig vannak más fontos dolgok is az életedben, de mostantól az egyik célod az, hogy jobban megértsd magad, a többi simet és a világot, amelyben élsz.

My Sims

Másodlagos életcél - Vagyon

Miután évekig mindenért te fizettél (szó szerint és képletesen is), eleged lett az instant levesekből és a használt bútorokból. A világ gazdag simjei nem biztos, hogy keményebben dolgoznak nálad - egyszerűen arról van szó, hogy te a pénz világán kívül eső célokra fókuszáltál. Most, hogy úgy döntöttél, ideje jómódra váltani, vége ezeknek a napoknak.

My Sims

Másodlagos életcél - Öröm - Kicsapongás

Néha azokon a simeken, akik egész eddig életüket irodákban, iskolákban és könyvtárakban töltötték, hirtelen kitör valamiféle fura késztetés, hogy hátrahagyják addigi csendes énüket, és vad party-arcokként szülessenek újjá. Noha pár unalmas könyvmoly azzal vádol majd, hogy válságban az életed, téged túlságosan leköt az, hogy te vagy a buli lelke, nincs időd törődni velük.

My Sims

Másodlagos életcél - Románc
Nincs leírás hozzá!

Ha maximumon van a Hosszú távú életcél-kijelződ, platina színben világít. Ha ez megtörténik, akkor megkapod az összes Jutalompontot. (Szükséglet, Munka, Életcél, Másodlagos életcél). Ezen kívül a simed Életcélmutatója örökre platina marad, és kapsz emléket is.

My Sims

A tippet írta: Kovifec és Mazsola

My Sims Webáruház