Haj átszínezése a Formatár segítségével

 

Sokan szeretnétek egyedi hajakat csinálni, ennek a legegyszerűbb lépése, ha egy meglévőt színezünk át. Aki nincs tisztában, hogyan juthatunk el a hajakhoz a Formatárban, az olvassa át az alap tudnivalókat.

Válasszunk ki egy számunka szimpatikus hajtípust. Színnek lehetőleg a szőkét, mert azt szebben lehet átszínezni, mint egy sötét árnyalatot. Majd menjünk a Kiválasztott textúra exportálása gombra.

Kell adni a munkánknak egy nevet. Én egyszerűen csak -Hajnak neveztem el. Ezután menjünk a Projekt név elfogadása gombra.

Most létrehozta a program a mi projektünket. Keressük meg azt a mappát, amit a program kiír.
Dokumentumok/EA Games/The Sims 2/Projects/Haj

Ha megnyitjuk a mappát nagyon sok színes és fekete-fehér képet látunk. Nekünk az átszínezéshez csak a színes fog kellenei. Mi felnőtt hajat készítünk, ezért azokat a fájlokat kell megkeresni, ami a-val kezdődik (felnőtt angolul adult, tini az teen, idős elder, stb.).

Én a Photoshopot használtam átszínezéshez. A képen látszik, melyik eszközt használtam.

Nem csináltam képet róla, de a colorize be volt pipálva, az értékek:221,70,-55. Így lett így szép sötétkék. Mindhárom fájlt állítsuk ugyanoylan színűre és mentsük el.

Lépjünk vissza a Formatárba.Írjunk be az eszközsúgó beírásába egy nevet, ez lesz a hajunk neve, majd menjünk az Importálás a játékba gombra.

Betölti az egyedi tartalmat, ezután menj arra, hogy Elfogad.

A hajakon belül az egyedi hajaknál máris megnézhetjük a művünket.

My Sims Webáruház