Fotórendelés

Igen, igen! Kis fejlett lényeink egészen az evolúció csúcsára álltak, és már a fényképezéshez is eljutottak. Sőt, mi több! Egészen a jobbik fajtával, a digitálissal fotózkodnak, magukban, egymással, családban és barátokkal. Kicsire nem adunk!

Pénzköltés? Áhh!
Nem igazán pénzköltés amit csinálunk, inkább egy egyszerű trükk. Miért nem kell érte fizetni? Mert csak annyi a dolgod, hogy a simedre kattintva kiválasztod a Fényképezzen opciót.

My Sims

C, és nyomás!
Ha kiválasztottad az opciót nincs más dolgod, mint a megjelent keretek között összehozni valami egészen normálisat. A zöld dobozba igazítsd a képet, majd ha készen vagy, nyomj egy "C" betűt. Praktikus, hogy nem a simet kell mozgatnunk, hanem a kamerát, oda, vagy amerre, ahova csak akarjuk. Így hősünk akár saját magát is lefényképezheti. Egyébként, ha nem akarunk fényképezni nyomjunk egy ESC-t és már is eltűntek a kezek a szöveggel együtt.
Ez idő alatt egyébként egy másik simet nyugodtan mozgathatunk, pózolgathatunk vele.

My Sims

Odakozmált...
Igen van ilyen. Sajnos nem mindig jól sül el a képünk, de ilyenkor egy üzenet figyelmeztet a jobb felső sarokban, hogy ez a kép nem lett valami tökéletes, jobb lenne egy újjal próbálkozni.

http://www.viragvege.extra.hu/gal/tudastar/images/tartalom/tipp-tar/sims-2/fotorendeles/uzenet1.jpg

Gépben az erő.
Ahhoz nem kellett pénzt kidobnunk, hogy fényképezzünk, vagyis sem a memóriakártyát, sem magát a gépet nem kellett megvennünk. Viszont a rendeléshez, már kell egy számítógép. Ha megvettük, kattintsunk a Fotók rendelése menüre. /A számítógép az Elektronikai Cuccok között található, a TV-k között/

My Sims

Ha ez megvan, akkor felugrik egy ablak, amelyben ki kell választani, hogy mit szeretnénk beletenni az albumba. Ki- és visszatehetjük, előre és hátra is mozgathatjuk a képeket.

My Sims

My Sims

És itt van néhány kép, ami rosszul sikerült.

My Sims

Ha készen vagyunk akkor kattintsunk a jobb alsó sarokban található kis ikonra, ami az albumot ábrázolja. Ezzel leadtuk rendelésünket.

http://www.viragvege.extra.hu/gal/tudastar/images/tartalom/tipp-tar/sims-2/fotorendeles/uzenet2.jpg

Undok házhosszállítók
A szállító jön, és lerakja az ajtó elé az alkotásomat. Tiszta kosz lesz, de őt már az nem érdekli. Rendben, ez annyira nem rossz, de ami benne van az még rosszabb.

My Sims

Egyforma képek amit nem is én készítettem. Először azt hittem ez tiszta csalás, én ki perkálok egy csomó pénz, ők meg bele sem tették a képeket, amiket megrendeltem. :)

My Sims

De aztán semmi gond, mert kb. egy 5 perc múlva megérkezett az ablakom is, ami a képeket ábrázolja.


My Sims

Kép kereteztetése

Kép keretezése szintén a "Fényképezzen" menüponttal létrehozott képek esetén lehetséges.

Ezek a képek ugyanúgy a C:\Documents and Settings\ Dokumentumok\EA Games\The Sims 2\Neighborhoods\...\Storytelling mappába kerülnek, csak a megnevezésük nem snapshot, hanem nsnapshot lesz.

Ebben az esetben a számítógépre kattintva a  "Fotó rendelése" opciónál nem albumot kell készíteni, hanem egyesével lehet megrendelni a "Nyomat rendelés" gombra kattintva, aminek az ára 15 simoleon.

Ezután nemsokkal megérkezik a futár, kezében a megrendelt képpel. Majd letámasztja a képet az ajtónk elé. Ezek után mi döntjük el, hogy a földön, falon, éjjeliszekrényen, komódon vagy az asztalon tartjuk a bekeretezett képet, ahol szép dísze lehet a lakásnak.

A tippet készítette: sEcret, Lorea

My Sims Webáruház